1

Temat: dlaczego??

witam jestem tu nowy mam 17 lat 173 cm i 6 kg.
ćwiczę juz od 6 m ce i lapa urosla mi tylko 2 cm mialem 28 teraz mam 30.
dietę mam trening tez mam dobrybralem kreatynę i gainera wkurza mnie to i zastanawiam sie czy jest sens dalej ćwiczyć kumple ćwiczą krócej odemnie i maja lepsze efekty (raz ćwiczą raz nie nie przykładają sie) co wy na to ? :- :-\

2

Odp: dlaczego??

hmm a jakich spodziewasz sie efektow ... 1 cm na miesiąc ??... silownia to sport dla wytrwalych... poza tym moze to byc uwarunkowane genetycznie i juz... z ta kreatyna tez zes wcześnie zaczal...

3

to chyba trening i dieta niejest zdobra jak tylko 2 cm w 6 miesięcy i to na poczatku cwiczenia

4

Na poczatku powinno isc i to duzo.
ja po 2 miechach ACT mam +3 cm w lapie.Musi byc coś z tym treningiem, gdyby mięśnie byly dobrze stymulowane roslyby az milo.

5

oto mój treningpon klata tricwyciskanie na płaskiej 12 1 1 8wyciskanie na skosie  12 1 1 8rozpietkifrancuskie wyciskanie stojąc 12 1 8lezac na ławce sztanga do czoła 12 1 8prostowanie ramion na wyciągu 3x10sroda plecy bicmartwy ciąg 12 1 1 8 wiosłowanie 12 1 8sciaganie wyciągu do klaty 3x10wioslowanie sztanga w rogu 12 1 8uginannie ramion stojąc 12 1 8uginanie stylem młotkowym 3x10"21" x3pićtek bary kapturywyciskanie siedząc z klaty 12 1 8wzonsy sztangielek w opadzie tlowia 3x10unoszenie sztangi przodem 3x10szrugsy 4x10sobota nogi przedramieprzysiady ze sztanga na barach 12 1 1 8wykroki ze sztanga 12 1 8wspiecia (lydki) 3x10uginanie nadgarstków podchwyt 3 x 10nadchwyt 3 x 10jak coś nie jasne to pytajcie bo pisałem na szybkomoim kumplom tez tak właśnie przyszło 3 cm w lapie a mi nie jeszcze dotego mialem kreatynę ;/;/

6

-genetyka(to najmiej prawdopodobne)-brak czasu na regeneracje miesni-choroby-uzywkiMoze w tym szukaj przyczyn swoich "wynikow".

7

a co ile zmieniasz ten trening i co ile robisz przerwy?

8

Kulturystyka to sport dla cierpliwych, od razu nie będziesz Pudzianem - trzeba czasu, systematycznych treningów i oczywiście diety.

9

trening zmieniam co miesiąc dwa.
zgadzam sie z wami ze kulturystyka to sport dla cierpliwych ale dlaczego kumple rosna a ja nie ;/

10

skoro juz po 6 miesiącach zaliczyłeś krete i zadajesz sobie takie pytania("czy warto dalej&quot to moze faktycznie nie warto sie wysilać swiat na prawdę nie zaplacze gdy sie poddasz

11

chłopak robi to juz 6 miesiecy, czyli zalezy mu.
Dola dostaje ze inni rosna a mu nie idzie...

12

a moze kumple coś biorą mocniejszego

13

nie nic nie biorą moze kupie znowu jakas kreatynę moze coś urosnę ? co o tym sadzicie ?

14

Kolego każdy chciałby byc odrazu wielki ale nie ma latwo, mysle ze nie masz co patrzyć na kolegów tylko skup sie na sobie (dieta trening regeneracja po treningowa i suble wraz z odrzywkami)Kup sobie Gainera na poczatek polecam MASS XXL z TRECA 4,8kg za 129zl(20g biala i 73 weglowodanow)w celu uzupelnienia brakow w diecie a napewno masa pujdzie w gore big_smile

15

Moze masz wyjątkowo zajebista przemianę materii i potrzebujesz wiecej "paliwa" zeby rosnac.
Sprobuj przekroczyć w diecie swoje optymalne zapotrzebowanie (czyli zryj wiecej niz musisz). jeśli nie rosniesz, to tym bardziej nie zgrubniesz

16

czasami mam tak ze powinienem jeść o tej porze wg diety ale mi sie nie chce tez tak macie ? chce wam sie ciagle jesc?

17

chudy tak ale wysoki.... 173 cm wzrostu i 6 kg

18

Nie musi Ci sie chcieć jesc, zeby jeść

19

Mi w 9 miesięcy przybylo zaledwie 2 cm w lapie.
Po 17 miesiącach cwiczen rekord w wyciskaniu na płaskiej zwiększył sie z 6 do 65 kg.
większość pewnie by sie załamała i skończyła z silownia, ja jednak wogole sie nie przejmuje, tylko ćwiczę i sataram sie byc wytrwalym.
Pozdrawiam

20

czyli nie jestem jedyny.:D:D

21

słuchaj ja przez dlugi czas mierzyłem sie co jakiś czas, cislem ( probowalem )co tydzień rekord na klate, marzyłem zeby walnąć setkę itp.
kiedyś sprawę przemyslalem i powiedziałem sobie: "Czy jak wycisnę 150kg na klatę bo mi bedzie na niej pisalo, ze tyle wycisnalem?" - od tego czasu w moich treningach ciężar jest tylko kierunkiem a nie priorytetem i nie obchodzi mnie takze, ze ktoś ma w lapie wiecej ode mnie bo wdupil 2 mety, teraz ćwiczę bo jestem od tego uzalezniony ( tu użyłem najbardziej odpowiedniego slowa - bo nic mnie tak nie relaksuje jak porządny trening )hehe rozpisałem sie troszke ale czasem tak lubie... Powody twojego nie udanego " puchnięcia " mogą byc dwa:1.
nieodpowiednia technika - jak juz pisalem2.
nieodpowiednia dieta - raczej stawiałbym na to, mój znajomy ćwiczący kilkanaście lat stosował taka technike, ze co 2-3h jadł do syta i jeszcze troche - nie chciałbyś go teraz zobaczyć w ciemnej uliczce a wyglądał kiedyś jak sztyl od miotly

22

a co jadł do syta...wszystko ? ja tam nie mam z byt dobrej diety tzn.jem co chce ale co dziennie jem ryz i filet z kurczaka albo kasze,makaron ale nie odmawiam sobie tez innych przyjemności wiadomo ćwiczę zeby było widać efekty ale i tak juz sie ciesze z tego co osiagnalem  4 miesiące prawie 4cm w lapie mi przybylo mialem 29 a mam nie cale 33 jednym słowem byłem chudzilcem

23

a co jadł do syta...wszystko ?dokladnie tyle, ze uważał na to aby jeść dziennie bialka tyle ile w zapotrzebowaniu, dla hardgainera to dobry sposob ;

24

ktoś tu napisał z lekkim zdziwieniem, ze brałeś kreatynę juz po 6 miesiacach.. A są ku temu jakieś przeciwskazaniaż Prosze o odpowiedz!

25

Nie ważne ile, kto ma w bicepsie. Ważna jest tak naprawdę cała sylwetka i to jak ona wygląda. Nikt na ulicy nie spyta Cię ile masz centymetrów w bicepsie tylko będą patrzyli na całokształt. Ćwiczysz dla siebie czy dla kolegów? Nie porównuj się do nich, bo jesteś jedyny w swoim rodzaju. Spróbuj podpytać kolegów, jakie suplementy biorą. Może zainspirujesz się tym, co oni biorą. Warto rozmawiać z innymi osobami. Ja rozmawiając z koleżanką, która odchudzała się tak jak ja dowiedzie działam się o spalaczu tłuszczu www.trizer.pl, który pomógł mi zrzucić zbędne kilogramy. Robiłam to dla siebie, a nie, dlatego ze innym nie pasowało, że mam kilka kilogramów więcej. Chciałam się zaakceptować i nie porównywałam do innych.