Temat: Prosze o opinie

Jestem na diecie niskoweglowodanowej, ćwiczę co 2 dzien na silce, podkreślam ze to poczatki, mój trening wyglada mniej wiecej tak ze 1 h robie trening obwodowy i na koniec 3 min aeroby.
Celem jest zrzucenie ok.
8 kg.
biorę T3 3X dziennie, thermal w dniach treningu 2 razy dziennie, bez treningu 1 raz dziennie, czekam jeszcze na yohimbine, bo zamierzam tez brac i wieczorami zamiast kolacji pije izolat bialkowy FRUIT BLASTA tropical mango i tutaj właśnie chciałam zasięgnąć opinii, bo ktoś mi zasugerowal, ze to bialko za szybko wchodzi i powinnam pic coś co wchodzi wolniej, czyli nie izolat.
Co o tym myslicie ?

2

Odp: Prosze o opinie

I dobrze ci zasugerowal.
Izolat to stosunkowo kiepskie bialko nocne.
Za to zadne bialko z nim sie nie rowna, jeżeli chodzi o porannego szejka i potreningowego.
W tych porach jest najlepsze.
Z drugiej strony, bardzo łatwo z izolatu zrobić bialko nocne (wolnowchlanialne). Kto wie jak :-D

3

dolac tluszczu <lol2>

4

Blisko, ale lepiej dolac oliwy z oliwek.

5

do bialka oliwy? blee zepsuje tlyko smak bialka ja wole oddzielnie na łyżkę oliwe a oddzielnie bialko ;

6

Teraz sobie kupiłem do zestawiku na pazdziernik, w ramach degustacji, nowe biało (oczywiscie oprócz tego jeden słoik MxPro!!!) Optimum Nutrition (WPI/WPH/WPC) i nie bawię sie juz w szejki.
Ono ma taka zajebista rozpuszczalnosc, ze biorę miarke, laduje do buzi i popijam woda, nastepna miarka i popita... i nastepna i popita

7

Dzieki.
Ten izolat tez sie super rozpuszcza :

8

Non toper na odzywkach czy wasz zoladek itp narządy nie wołają o pomoc no i hajs skąd na to biezecie przez takie odzywki białkowe troche kosztują no i dieta odpowiednia oprucz tego !! :roll:

9

No co Ty facet, to moja 1 odzywka, a Ty co? W polityce nie idzie to za sport sie bierzesz ?!

10

aniołku ja do Marja z tymi odzywkami big_smile:D a f polityce jak to f polityce korupcja korupcja i jeszcze raz korupcja zmęczyły mnie afery wiec za kulturystykę sie wziąłem jakbys chciała obczaić moje zdjecia to polecam włączyć TVP1 o 19.3 :badgrin:

11

ElbaLeal, ile kosztuje to cudo, ja sie mecze z ostrowia neutral co za wspaniały smak neutral tluszcz oliwa z oliwek(w sumie najważniejsze źródło dopbrych tluszczy u mnie ), o czym pomyślałeś ? big_smile o maselku? big_smile big_smile

12

Marjo jestem bardzo ciekaw na czym polega patet z oliwa z oliwek . możesz mi wytłumaczyć jaki wpływ na trawienie bialek ma dodanie do nich tluszczu??

13

w jakiś tam sposob je spowalnia ale nie wiem jak neutral zawsze dodaje oliwy do twarogu na noc, tez jestem ciekaw jak to dziala big_smile

14

Sprawa jet prosta nie dziala . Bialko tluszcze i węglowodany każdy z tych skaldnikow odżywczych potrzebuje innego czasu na dotarcie do krwioobiegu.
Czekam co napisze Marjo.

15

Czy wam tez forum siadlo? Ze niby nie zaplacone, spam itp.
Okej.
Cala sprawa obraca sie wokół enzymów trawiennych.
Chodzi o aktywacje insuliny, ktora poprzez swoja aktywność zewnatrzwydzialnicze (lipaza, proteinaza, nukleotydaza) zmniejsza wrazliwosc receptorów odpowiedzialnych za sekrecje proteinazy.
Na skutek tego hydroliza wiazan peptydowych (tu rozpad aminokwasow) jest spowolniona.
mówiąc prosciej, jezykiem ludzkim, tluszcz i jego nastepstwa, spowalniają trawienie.
Dlatego m.in.
nie poleca sie zjadania tłustej kolacji poniwaz organizm nie zdąży jej strawić i zalega w zoladku.

16

tez siadlo juz nie pierwszy raz....

17

czyli z jednej strony oliwa z oliwek na noc+twarog jest dobra bo wolno wchłanialne bialko ale z drugiej strony obciaza zoladek który powinien choć przez te kilka godzin nocą odpoczywac.. wiec co wybrac? moze BCAA glutamina lub tauryna na noc zamiast tego? btw mi tez siadlo i tez nie pierwszy raz..

18

Ehhh jakieś stratatata weźcie napiszcie mi prosto, mam pic ten izolat czy nie pic czy oliwe dolewac, czy co w końcu :-) Bo sie pogubiłam i jak pic to kiedy najlepiej jak zazwyczaj kończę trening o 21 chodze spać o 22, ale mecze sie dość długo ze spaniem, bo biorę thermala wiec długo leze w łóżku zanim zasne.
Pic o 21 czy o 22 jak sie klade, czy nie pic :

19

Wiec tak, najpierw JOHNNY: bez przesady, przeciez nie robisz takiego szejka pol na pol ;-) Robisz szejka i dodajesz jedna łyżkę oliwy z oliwek... mixujesz i pijesz.

ANIOLEK: primo: zasypićnie i Thermal. Polecam dwie wit. C przed snem + 2 x Filomag B6. Po kilku dniach sprawy z zasypićniem sie ustabilizuja. Polecam tez kupić w aptece CALMS. To taki lek ziolowy, bardzo lightowy bez recepty, ułatwiający zasypićnie. Jak masz rozpisany cykl z Thermalem?

Secundo, odzywka: moim zadaniem, w twoim przypadku (kobiety) nocny katabolizm nie jest zmora. Przeciez nie zalezy ci na dużych miesniach, lecz na ładnej sylwetce. Nie kombinuj wiec z oliwka i pij normalnie jedna porcje szejka przed snem, a nastepna zaraz po przebudzeniu.

20

i wszystko jasne big_smile

21

Niestey nie mogę sie zgodzić z tytm co tutj wypisjuecie. Spozycie jednego skaldnika odżywczego nie dziala na wchłanialność drugoego . Porostu organizm wchłania szybciej ten produkt który jest mu latwiej strawić . to prawda ze tluszcze trawią sie wolniej i prawda jest ze warto jest pic oliwe z oliwek cz tez mct przed snem ponieważ zwiększy to poziom hormonów . oczywiście jeżeli jesteśmy na diecie niskotluszczowej. ogólnie po to wymyślono bialka kazeiny czy tez jaj zeby stosować je w nocy . Mozna również skorzystać z bialka serwatki połączonego z bialkami które wymieniłem wyzej.

uważam polaczenie oliwy z oliwek z bialkie serwatki za absurd . jeżeli np. ja zjaem paczka to wiadomo ze scukier w nim zawary natychmiast podniesie mi poziom insuliny we krwi ktora przetransportuje węglowodany do miesni i komorek tluszczowych. niezależnie od tego czy poije tego paczak tluszczem.

22

uważam ze bialko serwatki nie nadaje sie do picia przed snem.
Druga rzecz to katabolizm oczywiście ze ma to znaczenia u kobiet i nie ma co tego bagatelizować . jeżeli zalezy ci na szczuplej sylwetce powinnaś zadbać o paliwo dla swoich miesni nawet w nocy.
Organizm pozbawiony aminokwasów zacznie boweim pobierać energie z miesni a nie z tluszczy . upośledzi to również proces regeneracji co niwatpliwie odbije sie na jakości treningów .

23

Nie mam rozpiski zadnej, wiem ze będziecie sie smiac ale jestem uzalezniona od thermala od roku i nie zależnie od tego czy ćwiczyłam czy nie zawsze go bralam, bo kawy nie pijam, a on mnie stawiał na nogi Teraz miałam 3 miesieczna przerwe, bo byłam w Grecji, no i teraz jak pisałam biorę 1 raz dziennie w dniach bez treningu w dniach treningu 2 dziennie, od przyszłego tygodnia zwiększam dawke, bede brała po 3.
Thermal z śni jakiś slaby jest, wczesniej mmialam z PROLABA to kop był konkretny juz po 1.