1

Temat: Suplementacja dla grubasa, chcacego nabrac masy miesniowej:)

Witam wszystkich serdecznie, jestem nowy na tym forum wiec prosze o wyrozumiałość

Mam taki problem:
Jeszcze kilka miesięcy temu ważyłem 125kg, w tej chwili waze 98kg dzieki systematycznym treningom aerobowym (rowerek stacjonarn) oraz siłowym (silownia) oraz duza zasluga dla ThermalPro!!! jestem wiec zadowolony z efektow na siłowni ale tylko pod wzgledem spalania tkanki tluszczowej, niewiele jednak przybieram na beztłuszczowej masie miesniowej!! praktycznie zero efektow ćwiczę w piwnicy (laweczka+sztanga+hantelki) wiem jakie cwiczenia wykonywac, mam plan trenigowy, odżywiam sie dobrze oraz zdrowo, ćwiczę systematycznie, a mięśnie jak staly w miejscu tak stoja.........

zacząłem wiec zastanawiać sie na jakas porzadna suplementacja, ale taka zeby nie przybierać tkanki tłuszczowej bo oponka jeszcze spora, a lato coraz bliżej

Prosze wiec o porade jakiej suplemntacji sie trzymać co kupić jakiej firmy itp.... oczywiście w rozsądnej cenie.... dodam jeszcze ze jestem osoba z naturę dobrze zbudowana, szeroki w barach i łatwo nabieram zbędnej tkani tluszczowej....

Bede bardzo wdzięczny za wszelkie wypowiedzi.
Pozdrawiam wszyskich packerow

2

Odp: Suplementacja dla grubasa, chcacego nabrac masy miesniowej:)

jak wyglada trening jak wyglada dieta ?

3

a moze HMB olimpu ;

4

plan treningowy z kulturystyka.org 4x w tyg. 1dzien klatka pirs 2. grzbiet, naramienne i nogi 4. biceps, triceps, 5. braki. staram sie go naknajbardziej urozmaicać i wprowadzać coraz to wiecej cwiczen na dana grope miesniowa. cwiczenia wykonuje zgodnie z instrukcjami atlasu cwiczen kulturystyka.com. Zazwyczaj ok. 5-6 serii ze zmiennym obciazeniem piramidka od najlżejszych do maksymalnych.

Dieta:

bez wiekszych zmian, jadam to co zawsze lubiłem i nadal lubie, staram sie jednak jadac zdrowo i z umiarem. Zamiast oleju stosuje oliwe, zamiast ziemniakow np. ryz, zero slodkiego, zamiast soków woda mineralna itd...

aaaahhh co do treningu, przed każdym treningiem siłowym trening aerobowy rowerek stacjonarny lub tradycyjny ok 40min i prosto na silownie.

pozdrawiam i czekam na opnie.

5

silownia w piwnicy wiec mam blisko, traktuje ten trening aerobowy od razu jakorozgrzewka.

6

rob aeroby jako ostatnie
kreatyna + hmb moja odpowiedz, jeżeli nie ma brakow w diecie
hmb min 2-3 miesiace, kreatyna 6 tygodni

http://www.twojakulturystyka.pl http://www.twojakulturystyka.pl

7

rob aeroby jako ostatnie
kreatyna + hmb moja odpowiedz, jeżeli nie ma brakow w diecie
hmb min 2-3 miesiace, kreatyna 6 tygodni

http://www.twojakulturystyka.pl a co myslisz o mass xxl ?? czy nie było dla mnie odpowiednie??

8

jak sie chcesz zatłuścić to kupuj smialo, z Twoimi tendencjami do tycia powiniennes wegle trzymać na niskim poziomie, a ty chcesz dowalić gajnera - zły pomysl
hmb+kreatyna twardość mięśnia w twoim przypadku , ale rob jak chcesz

9

jak sie chcesz zatłuścić to kupuj smialo, z Twoimi tendencjami do tycia powiniennes wegle trzymać na niskim poziomie, a ty chcesz dowalić gajnera - zły pomysl
hmb+kreatyna twardość mięśnia w twoim przypadku , ale rob jak chcesz

dzieki wielkie, tego mi trzeba bylo, zdecydowanej konkretnej pomocy.

Lece do sklepu z odzywkami po kreatynke, moze jeszcze napiszesz przy okazji jaka jest warta uwagi, moze byc drozsza, byle by tylko byla skuteczna. Ja nigdy nie stosowałem kreatyny wiec nie mam doswiadczenia a wiadomo, ze sprzedawca nie zawsze dobrze radzi.

10

jeżeli chodzi o kreatynę to kup zwykle mono, ważne zeby byla mikrorozdrobniona i było jej min 300g , do tego kup sobie taurynę mega caps z olimpa, kilka zgrzewek soku winogronowego (bo glukoza w twoim przypadku odpada) i kilka zgrzewek wody mineralnej

11

Myślałeś stosowanie cały czas spalacza tłuszczu? Wiem, że http://www.trizer.pl   daje dobre efekty. Ułatwia spalanie tkanki tłuszczowej, dzięki czemu o wiele łatwiej o wyrzeźbienie ciała, na czym Ci zależy. Szczególnie jak mówisz, że masz problem z łatwym nabieraniem tkanki tłuszczowej w dowolnych partiach ciała. Spalacz, ćwiczenia i odpowiednia dieta nastawiona na mięśnie powinny przynieść widoczne efekty. Sama zrzuciłam ostatnio dwa kilogramy z obszaru brzucha. Widać znaczną różnicę w wyglądzie i w obwodzie brzucha teraz i miesiąc temu. Widać, że nie jest to tkanka tłuszczowa, a ładnie zarysowany brzuch.