1

Temat: Kilka pytan dotyczacych treningu

Witam jestem tutaj raczej nowy, wiec dopiero sie ucze.
Mam kilka pytan:- słyszałem ze na mniejsze partii miesni wystarczy mniej powtórzeń itp.
Bicepsa ćwiczyłem zawsze 12-10-10-8.
unosiłem sztange, później uchwyt mlotkowy, na końcu o kolano.
Czy takie ilosci nie są moze za duze dla poczatkujacego? (w wakacje bedzie rok cwiczen). Biceps to moja najslabsza czesc, dlatego pytam: Wszystko rosnie, tylko nie on.
Teraz zacząłem ćwiczyć 10-8-6.
Mozliwe ze przy 4 seriach go jakoś spalalem, a nie zmuszałem do wzrostu? Dodam ze ćwiczę w taki sposob ze 12 i 1 powtorzenie robie ledwo, ledwo.
Czyli ciężary chyba dobrane dobrze- Sluszalem tez ze biceps lubi byc ciagle "zaskakiwany" czymś nowym.
Gdybym co tydzień robił inne cwiczeniaż Np.
w 1 tydzień modlitewnik, sztanga, i mlot.
Drugi tydzień mlot, hantelki z obkrecaniem reki.
Trzeci tydzień co seria wiekszy ciężar itp.
Czy to by coś dalo? Moze ktoś probowal takich metod? Jestem poprostu ciekawy ak było u was z bicepsem

2

Odp: Kilka pytan dotyczacych treningu

Musisz eksperymentować bo każdy jest inny.
Probuj rozne metody i pamiętaj o odpowiedniej technice, zebys nie zarzucał ciężaru na barki bo wtedy normalne ze bicho ci nie urosnie.
Sprobuj zrobić uginanie stojąc z hantlami, później mlotki i na koniec o kolano

3

1.
Co pare tygodni musisz zmienić cwiczenia.
Cwiczenia masz dobre, ale jeżeli jedziesz tym planem 6 miesięcy to musisz to zmienic.
Masz zastoj i biceps potrzebuje nowych bodzcow.
2.
Uwarunkowania genetyczne tez maja wpływ na to, ze ta partia miesniowa nie rosnie.

4

'' ''!Wzrost: 178Waga: 61Patrzac po profilu to pewnie masz dietę do dupy albo nie masz jej wcale i to moze byc twój problem choć jak mowisz, ze wszystko Ci rosnie prócz bica to pewnie uwarunkowanie genetyczne, zla technika ruchu, za male ciezary.. mozna tego wymieniać az braknie dnia

5

pozatym nie ma co popadać w jakieś depresje, bo wiele osób z czego zauważyłem liczy na to, ze co miesiąc ich biceps bedzie rosl, a to jest niemozliwe.
Dajmy na to, ze co 2mies urośnie 1cm to masz w roku 6cm a to przeciez bardzo dużo

6

Z miesiąca na miesiąc rosnie gorzej.
Ja nie wiem jak ale zrobiłem 2cm na bicu podczas redukcji /