Temat: Trening dla poczatkujacego

Dzien Iklatka: -wyciskanie sztangi na ławce poziomej 4s po 10-wyciskanie na skosie 4s po 10-rozpietki 4s po 10p TRICEPS: -francuskie wyciskanie sztangi lezac do czoła 4 serie 10,8,8,6 powt -prostowanie ramienia ze sztangielka siedząc 4 serie po 8powt.
Biceps: - uginanie ramion ze sztanga stojąc 4 serie 12-1 powt.
- uginanie ramion na modlitewniku 4 serie 12-1 powt.
-Uginanie hantla jeednoracz w podporze 4 serie 12-1 powt.Dzien IIPlecy: - podciąganie na drazku 3 serie po max powt.- podciąganie końca sztangi w opadzie 3 serie 12,10,8,8 powt.
- podciąganie sztangielki w opadzie tułowia 3 serie 10-8 powt.
- martwy ciąg ze sztanga 3 serie 12,10,8 powt.
przedramię -zginanie nadgarstków ze sztanga nachwytem 3s maks .p -zginanie nadgarstków ze sztanga podchwytem 3s maks .p Dzien IIIBARKI: - wyciskanie sztangi zza karku 4 serie, 12,10,8,8 powt.- podciąganie sztangi wzdluz tułowia stojac,4 serie 12-1 powt.- unoszenie ramion ze sztangielkami w opadzie tulowia, 4 serie po 1 powt.
-unoszenie hantli na boki siedząc 4 serie po 10powt.Kaptury: - wznosy barkow tzw.
‘sztrugsy’ ze sztangielkami 4 serie po 8-10powt.
Dzien IVUda: - przysiady ze sztanga trzymana na barkach 4 serie 14,12,10,8powt.- wyprostny na maszynie siedząc 4 serie po 10powt.
- uginanie nóg w lezeniu 4 serie po 1 powt.Lydki: - wspięcia na palce stojąc ze sztanga na barkach 3 serie 15-20powt.
- wspięcia na palce siedząc 3 serie po 15-2 powt.
oceńcie trenig dla poczatkujacego!! prosze.........

2

Odp: Trening dla poczatkujacego

Jako pierwsze odniósł bym sie do klatki.
proponowałbym pierwsze wyciskanie sztangi na plasko, wyciskanie hantli, rozpietki i jeszcze unoszenie hantla za glowe.
jeżeli chodzi o wyciskanie sztanga to także proponowałbym zastosować progresje tzn 4 x serii 12/10/8/8 powtorzen.
Rozpietki mysle ze 8 powtórzeń by styklo.

3

ja bym triceps przesunol na 4 dnien

4

na klacie progresjetriceps to jedno cwiczenie weicej i po 3 seriebiceps po jednej seri wywalw barkach w 3 ostatnich cwiczeniach daj po 3 serie w plecach zamiast podciągania sztangieli w opadzie daj wiosłowanie sztanga ponieważ jest to dość podobne cwieczenie do wiosłowania polsztanga wiec lepiej dac normalne wieoslowanie zamiast tego przyciagniamc rob 4 serie

5

Nie rob klaty z tricepsem.Wyrzuc MC.
ogólnie trening moze byc

6

101019:date wto, 02 sty 2007 - 13:59:name IBercikI) ''(IBercikI @ wto, 02 sty 2007 - 13:59) snapback101019/snapback ''!Nie rob klaty z tricepsem.Czemu? //huh.gif :huh: huh.gif IKalikstaI a o brzuchu to nie zapomniales?

7

triceps daj razem z barkiami i dorzuć jeszcze jedno cwiczenie.
Reszta ok wg mnie choć bic i tric robił bym po 3cw po 3 serie /

8

przedramię wywal do brakow a tric do plecowczytajcie poprzednie posty zamiast pisać to samo

9

101039:date wto, 02 sty 2007 - 15:56:name dabex1974) ''(dabex1974 @ wto, 02 sty 2007 - 15:56) snapback101039/snapback ''!czytajcie poprzednie posty zamiast pisać to samoNie wiem o co ci chodzi ?? I czemu tric z plecami? mi po MC odechciewa sie wszystkiego, a mial bym robić jeszcze trica tym bardziej ze jest poczatkujacym, takie moje zdanie //:-D :-D /

10

twoje polaczenie tez jest dobreA z tym czytaniem coś mi sie powaliło sorki czasem tak mam