Temat: urosne czy nie???????????///

witam mam pytanie, znowu pytam bo nie umie znalesc mojego postu.
chce urosnąć mam tylko 17 cm mam 17 lat i czy mogę ćwiczyć tylko te partie kture nie narażają kręgosłupa i tylko bym ćwiczył na klatę bica trica i nogi czy to sie wogule oplaca czy bede mial duze dysproporcje ćwiczył bym tak ok 1 rok ???????????????????????

2

Odp: urosne czy nie???????????///

nie ćwicz na stojoco nie obciążaj stawuw i wszystko bedzie oko

3

powinno byc dobrze ale ja to mowie ze rosnac to mozna tylko w jedna stronę albo w gore albo w szerz

4

a mogę siedząc na lawczce machać sztanga do guryż?

5

wiec tak podajcie mi jakieś cwiczenia na plecy , barki jak bys cie mogli które nie obciążają staw.ow ( mam tylko lawczeke sztangi i hantle )

6

Wioslowanie, podciąganie sztangielki do boku w opadzie tlowia.

7

człowieku masz 17 lat jzu za wiele nie urośniesz ja mam 17 lat a robie prysiady i martwy ciąg rośnij w szerz po co ci w gore

8

człowieku masz 17 lat jzu za wiele nie urośniesz ja mam 17 lat a robie prysiady i martwy ciąg rośnij w szerz po co ci w gore tak tez mozna tylko wtedy musisz nauczyć sie dobryh technik wykonywania cwiczen najlepiej poczytaj sobie na portalu jak sie powinno ćwiczyć itd itp :

9

o boshe znowu C0ns1den !! furwa od siłowni sie nie maleje i nie staje w miejscu moze lee coś o tym powie bo ćwiczy jak juz czytałem 6lat jak ćwiczysz partie wokul kręgosłupa to na kręgosłup tez troche idzie i rosnie szybciej nawet niz u obiboków z suchymi klatami

10

ok dzieki panowie bardzo, przekonaliście mnie wiec zaczynam cieszkom prace pozdr byki

11

o boshe znowu C0ns1den !! furwa od siłowni sie nie maleje i nie staje w miejscu moze lee coś o tym powie bo ćwiczy jak juz czytałem 6lat jak ćwiczysz partie wokul kręgosłupa to na kręgosłup tez troche idzie i rosnie szybciej nawet niz u obiboków z suchymi klatami
człowieku jak sie nie znasz to sie nie wypowiadaj! jeśli sadzisz ze ćwicząc na siłowni nie mozna zablokować wzrostu w okresie dojrzewania to jesteś w bledzie!
Jak sadzisz dlaczego powinno sie zaczynać cwiczenie na siłowni dopiero od 15 roku zyciaż