Temat: Wyciskanie na klatke-slabe wyniki,slaba sila Opcje

Witam Pisze do Was w sprawie mojego wyciskania na klatkeOtoz ćwiczę juz jakieś 6-7 miechow,masa mi wchodzi ale strasznie sila lezy,na klatę wezmę ledwo 5 kg I nie wiem jak poprawić swoje rezultaty w wyciskaniu na klatke,bym wiecej cisnal....Od zawsze priorytetem byla dla mnie masa,od kad ćwiczę przymasowalem sobie 11 kg..MC czy przysiady itd,latwo mi wychodza,jedynie jak pisze mam problemy z wyciskaniem na klatę i w sumie na biceps tez moze za mało biorę dlatego mam slabe lapy....Czekam na Wasze porady co zrobić by sila ruszyła w wyciskaniu na klate..ps: nie dawno zmieniałem plan,wiec nie jadę non stop to samo.trening dzielony.robie plaska szeroki chwyt progresja 3s 1 8 6skos + 3s 8rozpietk skos+ 3s 8

2

Odp: Wyciskanie na klatke-slabe wyniki,slaba sila Opcje

poprostu trenuj klatę a efekty same przyjdą

3

za mala objętość treningowa.
Trening na sile a trening na masę różnią sie tym, ze w tym pierwszym mozna trenować piorytetowe mięśnie (np.
prostowniki grzbietu, klata, nogi - trojboisci) nawet do 3 razy w tyg plus miesnie, które pośrednio uczestnicza w danym ruchu, resztę mozna sobie odpuścić gdyż celem jest sila a nie masa, na regeneracje tez patrzymy pod innym katem.
Sila rosnie poprzez odpowiednia adaptacje  układu nerwowego  do obciazenia/wysilku siłowego oraz poprzez perfekcyjna technikę a to mozna wytworzyć poprzez częstsze intesywniejsze treningi  (wysilek submaksymalny i maksymalny). 

4

mam dopiero 5 miechow stazu, ale zauwazylem, ze najlepsze na takie problemy jest lamanie barier.
arnold o tym zdaje sie mowil.
ze jak masz opor, to lal go.
wyciskaj, az mięśnie beda mialy dosc.
miesien przestanie wysyłać sygnały na "nie". to taka moja uwaga: dac sobie w kość (ale z glowa). jak sie myle, to mi lepiej napiszcie, bo se krzywde zrobie:D