1

Temat: Nowy pyta :)

Witam wszystkich jestem nowy na tym forum i tak czytam o tych całych treningach i do chyba wszystkich trzeba mi być na siłowni a niestety niemam takiej mozliwosci wiec mam troche lipe czy możecie mi poradzić jak to wszystko mam zorganizowaa w warunkach domowych bo jakieś ciężarki mogę zrobią (nape3nia butelkę wodą) Bo nieukrywam, że przydał by mi sie trening bo jednym słowem jestm Huhro

2

Odp: Nowy pyta :)

Jak chcesz poważnie ćwiczyć to potrzebujesz przynajmniej ławeczki sztangielek i sztangi plus troche ciężarków heh baniak z woda to zamalo

ławeczke zalecam kupić profesjonalna to samo sie tycz gryfow pomysl o swoim bezpieczenstwi jak będziesz operował wiekszymi ciężarami

co do ciężarków to ja kupuje zwykle toczone i prawie same takie mam

przydal by ci sie jescze wyciąg ale nie wiem czy masz owlne pomieszczenie na zrobienie siłowni

3

hmmm wiec raczej bede musiał jakoś znaleoc sposob żeby chodzia na siłownie bo w domu niemam warunkow do tego żeby trzymać sprzęt i niemam też na to kasy a siłownia mnie wiecej wyniesie niż kupno sprzętu
ps. ile kosztują siłownie w lublinie albo wogole?? a jak w lublinie to gdzie są

4

Ja kiedyś ćwiczyłem w warunkach domowych na ławeczce własnej roboty wyglądała jak profesionala ale bez rad profesionalisty taka domowa silownia nie da zbyt dużych przyrostów gdyż trener na siłowni zawsze doradzi jak poprawnie ćwiczyć dlatego lepiej chodzić na siłkę albo ćwiczyć w domu pod okiem kolegów którzy maja jakieś pojecie o pakowaniu.:D PozdrO big_smile

5

to czy jest trener na siłowni to zależy od przypadku, bo umnie na przykład ten kto tam trzyma klucze od siłowni to zna sie na aerobiku a ciężarów sie prawie nie tyka.

cena to wacha sie wszędzie około 40zł za miecha

6

Na szczęście u mnie na si3ce jest z 4 instruktorów i każdy sie zna.Jeden na wysickaniu,drugi na budowaniu masy ,trzeci na diecie itp.
:-)

7

PLAN na 2 miesiące 1.) miesiąc ….x12 2.) miesiąc ….x8 powturzen
PONIEDZIALEK:
KLATA
Wyciskanie sztangi 4x12
Wyciskanie sztangi ławka skoona 4x12
W pozycji leżącej przenoszenie hantelka za g3owe ramiona proste 2x12
Wyciskanie hantli ławka p3aska 2x12
TRICEPS
Szwedki 4x10,20,25,3 Francuskie wyciskanie sztangi 4x12
WTOREK:
BARKI
Rozpietki stojąc 2x12
W pozycji leżącej przodem na ławce p3aska unoszeni ramion w bok z hantlami 2x12
PLECY
Pociąganie hantli do klatki piersiowej w opadzie do tu3owia jedn1 rek1 podpieramy sie 4x12
Wiosłowanie sztangą na (motyle) odwrócone nadgarstki 4x12
BRZUCH
Wzniosy kolan do klatki piersiowej w zwisie na drążku 4x12
1 os. siada na ławce 2 za nią ktora czy ma 1 robi brzuszki w powietrzu 2x5,1 ORODA:
KLATA
Pompki na poreczach 2x12
Wyciskanie sztangi 4x12
BICEPS
Uginanie hantli na przemian m3otkowo 4x12
Uginanie sztangi na modlitewniku 4x12
CZWARTEK:
BARKI
Wymachy hantlami w bok w pozycji pochylonej 2x12
Pociąganie sztangi wzd3u? tu3owia 4x12
Rozpietki w siadzie 4x5,8,10,12
PLECY
Pociąganie hantli do klatki piersiowej w opadzie do tu3owia jedn1 rek1 podpieramy sie 4x12
Wiosłowanie sztangą na (motyle) odwrócone nadgarstki 4x12
PRZEDRAMIENIA
Uginanie sztangi na modlitewniku zginanie ramion ze sztangą czytan1 nachwytem 2x12
Stojąc zginanie sztangi trzymanej nachwytem 2x12
PIYTEK:
KLATA
Wyciskanie sztangi 4x12
Wyciskanie hantli ławka p3aska 2x12
Rozpietki 2x12
BICEPS
Uginanie sztangi 4x6,8,10,12
Uginanie hantli z supinacją na przemian 4x12
Uginanie sztangi na modlitewniku 2x12
BRZUCH