1

Temat: Trening, sredniozaawansowany.

Witam.
chciałbym ćwiczyć 4 razy w tygodniu i koniecznie ćwiczyć bicepsa i tricepsa na jednej sesji na dodatek w sobote ( dostęp do wyciągu ;p) ułożyłem takie cos:sroda klatka + barkiczwartekplecyprzedramiesobotatric + bicniedziela nogi Najbardziej zalezy mi na tricepsie, który u mnie "kuleje". Trening wyglądałby tak :-francuskie wyciskanie sztangi 3x 12,10,8 ( progresja)-wyciag nachwytem 3x 12-pompki na poreczach 3 x 12Wczesniej tricepsa ćwiczyłem niewielka ilością powtórzeń ( max 8 )chcialbym sprobowac tym razem wiekszego zakresu powtorzen.
Z gory dzieki za pomoc, pozdrawiam.

2

Odp: Trening, sredniozaawansowany.

dla mnie osobiście łączenie w jednym dniu treningu klatki i barkow nie ma najmniejszego sensu! bow takim przypadku ktoras z tych partii poprostu zarobisz za slabo.

3

Tylko gdzie wtedy wcisnąć barki? W niedziele raczej nie ze względu na trening tricepsa dzien wczesniej.
Chyba ze ćwiczyć je razem z plecami, tylko czy nie beda one zbyt zmeczone po treningu klatki dzien wczesniej?

4

klatka z barkami jest jak najbadziej ok.
Czemu masz tak dziwnie ulozone dni - pon wt wolne a sroda czwartek duze partie miesniż

5

w inne dni nie dam rady cwiczyc.
czyli plan jest mniej wiecej dobryż

6

jak Ci tak zalezy na bicku i tricepsie w jednym dniu to moze superseriaż?Super seria 1-uginanie ze sztanga i wyciskanie w wąskim chwytem - 4 serie x 5-8 Super seria 2-uginanie ze sztangielkami i wyciskanie francuskie lezac - 4 x 8-1 Super seria 3-uginanie ze sztangielkami w na ławce skośnej i prostowanie na wyciągu 3 x 10-12 Super seria 4-uginanie na modlitewniku jednorącz i prostowanie jednorącz w opadzie tułowia ze sztangielka 2x15

7

w 2 cwiczeniu na triceps rob 3x1 albo progres 12,10,8pompki rob z obciazeniem tak zeby wykonać 3x10a twój poprzedni trening na tricepsa jak wygladal?

8

Tricepsa ćwiczyłem razem z klatka,Wyciskanie francuskie lezac 4 serie 10, 8,8,6Wyciskanie hantelka zza głowy 4 serie , 8 powtorzen.
Superserii juz kiedyś probowalem i nie byłem zbyt zadowolony.Reszta planu jest OK?

9

Skoro nie byłeś zadowolony z superserii, to najwyraźniej nie wykonywałeś jej poprawnie.