1

Temat: Prosze o ulozenie profesjonalnego treningu na mase...

Prosze modów o ulozenie mi jakiegoś profesjonalnego treningu na mase...Co mam cwiczyc,w który dzien tyg.,ile serii,ile powtorzen.Mam 16 lat 185m i 68 kg,zalezy mi tylko i wyłącznie na suchej masie i sile...Z gory bardzzzzzzzzzoooooooo dziekuje!!!!!!!!!!!!!!!!!Pozdrawiam,prosze o profesjonalny trening,bowiem dostosuje do niego dietke,trzeba troche przytyć na lato...

2

Odp: Prosze o ulozenie profesjonalnego treningu na mase...

Dzien pierwszy 1Klatka1.
siedząc na ławce skośnej (kat 45 stopni) wyciskanie sztangi w gore 4 serie po 7 powtórzeń 2.
Lezac na ławce poziomej odchylanie ramion ze sztangielkami (rozpietki) 4 serie po 7 powtórzeń Tricepsą.
Siedzac, francuskie wyciskanie sztanga lamana 4 serie po 7 powtórzeń 2.
Pompki na poreczach 3 serie po 7 powtórzeń Dzien drugi 2Brzuch1.
wisząc na drazku, podciąganie kolan do klatki piersiowej 3 serie po 7 powtórzeń 2.
siedząc na końcu lawki poziomej, podciąganie kolan do klatki piersiowej 3 serie po 7 powtórzeń Barki1.
Siedzac, wyciskanie sztangielek w gore 3 serie po 7 powtórzeń 2.
Stojac, wznosy sztangielek bokiem w gore 3 serie po 7 powtórzeń 3.
W pochyleniu tulowia, odchylanie jednej reki ze sztangielka w gore 3 serie po 7 powtórzeń Dzien czwarty 3Grzbietą.
podciąganie sie na drazku (do karku) 3 serie po 7 powtórzeń 2.
wiosłowanie sztanga 4 serie po 7 powtórzeń Bicepsą.
Stojac, przemienne uginanie ramion ze sztangielkami 4 serie po 7 powtórzeń 2.
Stojac, uginanie ramion ze sztanga lamana 3 serie po 7 powtórzeń Dzien pićty 4Lydki1.
Stojac, wspięcia na palce ze sztanga na plecach 4 serie po 12 powtórzeń Uda1.
stojąc w lekkim rozkroku, przysiady ze sztanga na plecach 4 serie po 7 powtórzeń 2.
siedząc na maszynie, uginanie nóg w stawach kolanowych 4 serie po 7 powtórzeń 3.
Martwy ciąg na prostych nogach 4 serie po 7 powtorzentego jest tu mnustwo

3

Napisz staz, bo zdaje mi sie ze masz wiec nie możesz takiej masówki zrobić tylko ogolnorozojowke, a co do tego planu UP nie ma tam nic na dolna czesc pleców z tego co zauważyłem /

4

plan ogólny później ewentualnie taki plan jak ci napisał mumin a później jakiś cięższy

5

Profesjonalny trening to nie dokładnie chyba to o co Ci chodzi.
Profesjonalnie trenują kulturysci, trójboiści i inni zawodnicy sportów silowych, posiadajacy odpowiednie doswiadczenie i wiedze.
jeśli wiec nie masz jakiegoś dobrego stazu, a sadzac po samym pytaniu to raczej nie, skorzystaj z tematów podwieszonych.
Sprobuj przynajmniej sam ułożyć jakiś plan, a później poproś o konsultacje i rady.
Poza tym, trening na masę i trening na sile znacznie sie roznia, i albo pracujesz nad jednym, albo nad drugim.
choć oczywiście podczas masowania twoja sila wzrosnie, szczególnie jeśli nie jesteś starym wyjadaczem na silowni.
Pozdrawiam i zachęcam do własnej inwencji.