Temat: Jajka
Witam
Mam pewne zapytanie... Czy mozna jeść surowe jajka ? a konkretniej wypijać je ? jeśli tak to czy mozna je ubijać np z kakao ( coś w stylu kogel mogel ale bez zoltek)
Z gory thx za info. ..
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
Mam pewne zapytanie... Czy mozna jeść surowe jajka ? a konkretniej wypijać je ? jeśli tak to czy mozna je ubijać np z kakao ( coś w stylu kogel mogel ale bez zoltek)
Z gory thx za info. ..
taki temat pojawia sie co jakiś czas - POSZUKAJ !
NIE MOZNA jeść SUROWYCH JAJEK !!!
Ok dzieki
Wiem ze niektórzy jedza, ale nie praktykowałem tego, jeżeli chodzi ci o bialko to lepiej rob na twardo albo na mieko bo z surowego sie gorzej przyswaja wiec w efekcie wychodzi mniej bialka ...
jak chcesz robić kogel mogel to zawsze sparz jajko tj oblej je wrzaca woda (zabijesz bakterie salmonelli) A dlaczego bez zoltka ?? W zoltku jest wiecej bialka niz w bialku...
Bez zoltka bo żółtko ma dużo tluszczu ale tez dużo witamin
I cholesterolu..........
ja niestety wypijałem swojego czasu po 3 jaj dziennie teraz tez nieraz wypijam ; ale niejest to dobry pomysl ;
I cholesterolu..........
ma cholesterol, ale zarówno substancje obniżające poziom cholesterolu
najgorszy jest cholesterol powstaly wskutek stresu itp.
Lepiej nie spożywać surowych jajek z tego wzgledu, iz w takiej postaci jest trudno przysfajalne przez organizm.
Nie bieżmy przykładu z filmu ROCKY :D ... lepiej rano zjeść dwa jajka na miękko albo na twardo dzieki czemu pozyskamy niezbedne substancje odżywcze wykorzysywane w ciągu dnia, a także wieczorem np.
Omlet posypany serem, duza ilością smietany i mieska.
Takie moje skromne zdanie ocenicie sami czy warto.
Najlepiej zrobić sobie jajecznice to trwa kilka minut a w smaku jest najgorsza (zalezy jak gotujesz )
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc