Temat: Od jakiego wieku?
w jakim wieku powinno sie zacząć przygode z kulturystyka.
w jakim wieku wy zaczeliscie?:D
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
w jakim wieku powinno sie zacząć przygode z kulturystyka.
w jakim wieku wy zaczeliscie?:D
Oficjalny wiek to mysle ze jest 16 lat. Przynajmniej od takiego wieku wpuszczają na silownie.
człowiek sie rozwija tak do 20-21 roku zycia, wiec medycznie dopiero od takiego wieku powinno sie zaczac.
Ja zacząłem w wieku lat 16.
Ja zaczolem od 16 lat ale szkoda ze nie od 15
tuz przed 16 urodzinami zaczalem, teraz jestem tuz przed 17.
a ja tuz po 16
taki temat był niedawno na forum !!!
moim zdaniem 15/14 im wczesniej tym lepiej zalezy od organizmu dużo ale w wieku 15lat juz przeważnie jest dosyc rozwiniety
ja swojemu synowi na 4 urodziny kupie 2 kg chantle
a zanim nauczy sie dobrze chodzić to juz ebdzie pompki w domu robił
to widze ze przygotowujesz syna w ślady ojca:D
tez tak kiedyś zrobie
Optymalny wiek to ok 18 lat wtedy człowiek kończy rozwijać sie fizycznie, ale i tak karzdy zaczyna wczesniej ja wystartowałem w wieku 15lat i 7 miesięcy
no co ty mój sny pobije tatusia na głowę w wieku 14 lat wygra mr Olympić
jak zacznie od tego wieku to nie watpie:D życzę mu powodzenia:D:D:D
ja zacząłem na powaznie od 17lat
:-D wyobrażasz sobie 14 latka który ma 45 cm w bicepsie i 14 w klacie
no to by było dobre:D chyba pierwsza taka osoba moze by byla dodtkowa nagrodaż 14-latek wygrał mr Olympić tez chce takiego syna 8)
ja zaczolem machać tylko klatę i bicek jak mialem 15 a poczatek 16 to jusz wszystkie partie a zacząć możesz kiedy hcesz minimum to hyba 14 nie wiem za barzdo ale jak będziesz na poczatek robił cwiczenia kture nie obciążają kręgosłupa to bedzie git pozdro
nie no spoko ja juz ćwiczę 8 miesiac, zaczolem w wieku 17 lat
tylko tak z ciekawości pytam kto w jakim wieku zaczol
he spoko a tak na marginesie moderator dzieki za gwiazdke
ja zacząłem w pierwszej klasie liceum nie wime ile wtedy sie ma lat
hyba 16 pozdro
Ja to tak jak większość którzy wypowiedzieli sie wyzej 16 lat start z silownia.
im wczesniej zaczniesz robić pompeczki, jakiś drazek itp tym później bedzie ci latwiej Ja zaluje, ze nie zacząłem wczesniej od takich właśnie cwiczen, bo dzisiaj na pewno byłbym wiekszy
ja zaczolem w wieku 15 lat -- 2 klasa gimnazjum .. a sile mialem niewairygodna az jedno podciagniecie na drazku - z podbiciem lekkim <looool> i jedna bardzo zle wykonana pompka wiecej nie moglem . do tego az 23 kg na klatke czyli byłem slabym barszczem obecnie 75 na klatke i dużo pompek ale nadal mało podciagniec . teraz biorę sie za drazek
ja zacząłem w wieku 15 lat teraz bede mial 17 mój początkowy rekord na klatke 38 bu:-Dha teraz jest 85
ja ćwiczę ok 15 roku i wydaje mi sie ze to dobry wiek, chyba dalej sie poprawnie rozwijam i dlaje rosne
nic mię nie boli i jako zyje
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc