Temat: Cwiczenia nie obciazajace odcinka ledzwiowego??
Mama problem.Chwilowo nie mogę obciążać odcinak ledzwiowego: Czy zna ktoś jakieś cwiczania które mogę wykonywac??Prosze o pomoc.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mama problem.Chwilowo nie mogę obciążać odcinak ledzwiowego: Czy zna ktoś jakieś cwiczania które mogę wykonywac??Prosze o pomoc.
będziesz mial problem z barkami i cwiczeniem plecow.
a reszta looz
Czy zna ktoś jakieś cwiczania które mogę wykonywac??Prosze o pomoc.
podaj konkretniej na jakie partie. napisz jaki masz sprzęt do dyspozycji to moze coś sie wymysli...
Wszystko na leżąco
opisz bardziej sytuacje to sie coś poradzi
Jest tak ze mam stary uraz przez który przesnol mi sie krag i nie mogę obciążać plecow.Wiec w moim przypadku plecy odpadaja.Cwicze w swojej silowni(warunki piwniczne) mam wszystko co potrzeba tzn.wyciag,gryfy krótkie i dlugie,laweczke skosna,modlitewnik właściwie wszystko jest orginalne i nie mama problemu z krazkami.
taki trening dalbys rade zrobic: ?
1DZIEN
klata
1. wyciskanie sztangi na płaskiej 12-10-10-8
2.wyciskanie hantli na skosie w gore 12-10-10-8
3.rozpietki 12-12-10-1 2 DZIEN
plecy (cwiczenia te nie obciążają kregoslupu jednak ja nie znam sie na urazacg typu przesuniecia kregow)
jeżeli całkowicie nie możesz to nie rob !!
1.sciaganie drazku wyciągu gornego szeroko do klatki 12-10-1 2.przyciaganie drazku wyciągu do pasa 12-10-1 -8-8
3.sciaganie drazku wyciągu gornego za kark 12-1 -10- 1 3 DZIEN
biceps:
- szerokie uginanie ze sztanga stojąc 12-10-8 (mozesz to robić ??)
- wąskie uginanie ze sztangana modlitewniku 10-10-1 - uginanie z hantlami siedząc - 10-10-1 triceps:
- wąskie wyciskanie lezac - 12-10-10-8
- franc. jednorącz siedząc - 12-12-12
- prostowanie na wyciągu 10-10-1 4. DZIEN
barki:
- unoszenie rak w przód ze sztanga - plecy oparte o ścianę 12-12-12
- unoszenie rak na boki z hantlami siedząc 10-10-10-10-1 - unoszenie rak w opadzie tułowia z hantlami 10-10-1 V DZIEN
nogi - masz jakieś maszyny typu sownica, maszyna do prostowania i uginania ??
Plecy odpadaja, a co do bicepsu to zbytnio nie mogę robić cwiczen w których stoje: Ale taki plan jest dobry sprobuje jeszcze coś wymyślić zeby do minimum sprowadzić obciazenia na kregoslup.Dzieki Bettye1984
biceps:
- szerokie uginanie ze sztanga stojąc 12-10-8
przy tym cwiczeniu oprzyj sie o ścianę - moze pomoże
jak nie to zamien na coś co możesz robić
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc