Temat: Przepuklina

Mam malom przepuklinę pemkowa, doradcie jakie cwiczenia mogę wykonywac.Co najgorsze po operacji nie bede mugl cwiczyc.

2

Odp: Przepuklina

skoro nie możesz ćwiczyć po operacji to przed tez mi sie jakoś nie widzi.
skonsultuj sie lepiej w tej sprawie z lekarzem i instruktorem.

3

Zadnych!!!

4

jak masz przepuklinę to sobie daruj POWAGA!! Wiem ze bedzie ciezko wytrzymać przerwe od siłowni ale musisz dac rade

5

musisz sie skonsultować z lekarzem sportowym.. wtedy ebdziesz mial pewnosc..

6

lekarz mu odradzi, zresztą jak każdy człowiek przy odrobinie zdrowego rosadku

sprobuj narazie innej aktywności ruchowej - basen etc

7

Barchol mial przepuchline.
Przed operacja i 2 miechy po operacji wysiłku :!:

8

Lekarz raczej nie poleci siłki przed a po to juz całkiem jakieś 2/3 miechy pauzzy :

9

byłem w szpitalu swierdzili ,ze mam malom przepuklinę pemkowa.Naszczescie to grutka tluszczu utkwiła ,a nie jelito.Jest to przepuklina wchodzaca i wychodzaca ,czyli ta grutka tluszczu sie chowa i wychodzi.Mi sie calyczas chowa teraz czuc tylko malom kuleczke.Lekaz powiedział ,ze po operacji nie mogę ćwiczyć 2-3 miechy ,a narazie mogę ćwiczyć tylko musze sie starać zeby sie nie powieszala.Muwie wam hu*owo sie czuje.Kocham trening i wszystko co znim związane to moja pasija!!!I mu siało mnie to trafic.Po trochu sie sprawdzam co mogę co nie np.
mogę normalnie ćwiczyć na klatę na drazku podciągać sie tez w sumie mogę i bicusia ćwiczę jedna ,a druga przyciskam bzuch z ostroznosci.

10

z tydzień jeszcze sie tak po prubuje i sprubuje normalnie ćwiczyć jak bedzie wszystko wporzadku.Zamiezam sobie kupić krete vita max,tauryne moze dextroze,glutamine,aminokwasy i mam bialko 70%.Myslicie ,ze dobre polonczenie dodam ze mam 17 lat.Waze 65kg i mam 172cm.

11

człowieku ! masz zrobić przerwe w treningach i koniec, nikt tu nie bedzie ponosił odpowiedzialności za twoje przyszłe problemy zdrowotne wynikające ze zbyt wczesnego ropoczecia treningow, dlatego temat zamykam !