Temat: Przepuklina
Mam malom przepuklinę pemkowa, doradcie jakie cwiczenia mogę wykonywac.Co najgorsze po operacji nie bede mugl cwiczyc.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam malom przepuklinę pemkowa, doradcie jakie cwiczenia mogę wykonywac.Co najgorsze po operacji nie bede mugl cwiczyc.
skoro nie możesz ćwiczyć po operacji to przed tez mi sie jakoś nie widzi.
skonsultuj sie lepiej w tej sprawie z lekarzem i instruktorem.
Zadnych!!!
jak masz przepuklinę to sobie daruj POWAGA!! Wiem ze bedzie ciezko wytrzymać przerwe od siłowni ale musisz dac rade
musisz sie skonsultować z lekarzem sportowym.. wtedy ebdziesz mial pewnosc..
lekarz mu odradzi, zresztą jak każdy człowiek przy odrobinie zdrowego rosadku
sprobuj narazie innej aktywności ruchowej - basen etc
Barchol mial przepuchline.
Przed operacja i 2 miechy po operacji wysiłku :!:
Lekarz raczej nie poleci siłki przed a po to juz całkiem jakieś 2/3 miechy pauzzy :
byłem w szpitalu swierdzili ,ze mam malom przepuklinę pemkowa.Naszczescie to grutka tluszczu utkwiła ,a nie jelito.Jest to przepuklina wchodzaca i wychodzaca ,czyli ta grutka tluszczu sie chowa i wychodzi.Mi sie calyczas chowa teraz czuc tylko malom kuleczke.Lekaz powiedział ,ze po operacji nie mogę ćwiczyć 2-3 miechy ,a narazie mogę ćwiczyć tylko musze sie starać zeby sie nie powieszala.Muwie wam hu*owo sie czuje.Kocham trening i wszystko co znim związane to moja pasija!!!I mu siało mnie to trafic.Po trochu sie sprawdzam co mogę co nie np.
mogę normalnie ćwiczyć na klatę na drazku podciągać sie tez w sumie mogę i bicusia ćwiczę jedna ,a druga przyciskam bzuch z ostroznosci.
z tydzień jeszcze sie tak po prubuje i sprubuje normalnie ćwiczyć jak bedzie wszystko wporzadku.Zamiezam sobie kupić krete vita max,tauryne moze dextroze,glutamine,aminokwasy i mam bialko 70%.Myslicie ,ze dobre polonczenie dodam ze mam 17 lat.Waze 65kg i mam 172cm.
człowieku ! masz zrobić przerwe w treningach i koniec, nikt tu nie bedzie ponosił odpowiedzialności za twoje przyszłe problemy zdrowotne wynikające ze zbyt wczesnego ropoczecia treningow, dlatego temat zamykam !
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc