Temat: pomocy!!

Mam 16 lat waze 57kg przy wzroscie 170.
ćwiczę juz troche ale raczej zle nie mogę sobie poradzić z bicepsem (lewym) który jest dużo mniejszy i słabszy od(prawego) co mam zrobić zeby wyrownac? pomógł by mi ktoś ułożyć plan treningowy? Przedewszystkim na biceps triceps i na klatke piersiowa.
Ile razy w tygodniu mozna ćwiczyć biceps? Prosze pomóżcie mi.

2

Odp: pomocy!!

Masz spora niedowagę wiec nie zajmuj sie teraz wyrównywaniem dysproporcj miedzy lewym a prawym bicem.Z czesem, jak będziesz ćwiczył hantlami to wyrownasz.Teraz twoim priorytetem musi byc masa!W treningu na masę uwszystko/u ćwiczy sie po raz w tygodniu.
Najpierw poczytaj podwieszone w dziale treningu,masz tam bardzo wiele przydatnych informacji!Na poczatek proponowałbym trening obwodowy,zebys przyzwyczaił mięśnie do cięższego treningu dzielonego.

3

a jaki powinnem miec plan treningowy? ja ćwiczę tylko w domu i mam do dyspozycji gryf lamany i hantle

4

to lepiej bys zrobił jak bys przeznaczył na ten sport troche kasy ułożył dietę i kupił karnet na siłkę a na bank w twojej okolicy jest jakas bo na tym twoim sprzęcie to wielki nie będziesz a karnety nie są drogie od 3 do 7 zl tak to sie prezentuje u mnie na miescie ale u ciebie nie powinno byc drozej pozdro NARKA

5

chyba nie skumałeś
1. trening na masę (zajrzyj do najważniejszych teamtow w dziale, wybierz trening i jak będziesz mial problemy z zamiennikiem cwiczenia to wrzuć plan do swojego postu, a my pomozemy)
2. dieta chłopcze - masowka (bez niej możesz zapomniec, ze będziesz duży i z rownymi bickami )
3. bicki sie wyrównają jak będziesz ćwiczył sztangielkami (i mial diete, bo bez budulca - bialka, to nic sie nie wyrowna)
4. plan bicek, tricek i klateż stary, a gdzie plecy i bary zeby byc szerokim? moze by tak troche testosteronu z nóg uwolnić zeby reszta ładnie roslaż
5. wszystkie partie raz na tydzień

6

Jak mogę ćwiczyć plcy nie majac sprzętu niestety nie mieszkam w miescie choć długo w nim codziennie przebywam w tym mój problem nie mogę sie zapisać na silownie.
Prubuje w domu wiem ze ćwicząc na chacie tez mozna uzyskać efekty lecz mi raczej nie idzie cos.
(choc widze rozniecę niz przed ccwiczeniem) pozdrawiam

7

do cwiczen pleców spokojnie wystarczy ci tylko sztanga i ewentualnie drazek, jesteś poczatkujacy wiec naprawdę nie musisz używać zadnych maszyn narazie, no do tego twojego sprzętu to obowiązkowo powinieneś sobie jeszcze jakas ławeczkę skombinować najlepiej z regulacja skosu ( mozna bardzo łatwo zrobić samemu po niskich kosztach- tylko niestety potrzebny dostęp do spawarki ; ) planów treningowych tu na forum masz setki i naprawdę nie widze potrzeby zeby ktoś musial ci go rozpisywać wystarczy poszukać troche

8

Plecy:
-podciaganie na drazku do klatki 4s na maksa (jak nie masz drazka to zorganizuj sobie bo to najlepsze cwiczenie na szerokość plecow)
-wioslowanie sztanga podchwyt. 4s 12,10,8,8
-wioslaowanie hantla 4s 12,10,8,8
-szrugsy 4s maks.powt.

9

dostęp do spawarki mam to żaden problem dla mnie tylko nie wiem jaka wyskos tej ławeczki długość i szerokość

10

Hmm.. nic nie mogę znalesc na temat treningu chyba nie wiem gdzie szukać

11

PNphpBB2&file viewtopic&t 4072 ...iewtopic&t 4072 - tu masz schematy jak zbudować ławeczki oraz inne rzeczy,

http://www.toya.net.pl/~qqraczy/lekcja2.swf http://www.toya.net.pl/~qqraczy/lekcja2.swf - jeśli nie możesz znaleźć treningu tu na forum to naprawdę uważnie wysłuchaj tej lekcji

12

Masz i nie dręcz nas wiecej! ;P
rozpisałem kiedyś komuś taki plan treningowy z podobnym do twojego sprzetem:
Poniedzialek
Klata:
wyciskanie na płaskiej 4s 12-10-8-8 (lawka bedzie niezbedna!)
wyciskanie na skosie 4s 12-10-8-8
rozpietki 3s 10p
przenosy hantli 3s 8-10p
Triceps
wyciskanie francuskie lamana 4s 12-10-8-8
wyciskanie hantla siedząc (bokiem) 3s 8-10p
pompki w podporze tylnim (czyli na lawkach lub krzeslach) 3s makspowt.
Wtorek:
Nogi:
przysiady (ze sztanga lub z hantlami) 4s 12-10-8-8,
wykroki z hantlami 4s 12-10-8-8
syzyfki 4s maks powt. (mozesz tez robić je jako 1sze,dobrze rozgrzewa)
wspięcia 4s maks powt.
Sroda wolna
Czwtk:
Plecy: (przydalby sie drazek do podciągania bo to najlepsze cwiczenie na najszerszy grzbietu,kupisz taki drazek z mocowaniem do futryny w sportowym za ok.20zl)
wiosłowanie sztanga lamana 12-10-8-8
wiosłowanie hantla 12-10-8-8
szrugsy 4s maks.powt.
Biceps:
Uginanie ramion stojąc (gryfem prostym lub lamanym) 12-10-8-8
uginanie ramion z hatelkami siedząc 3s 8-10p stosuj tu supinacje
uginanie ramion z hantlami w chwycie młotkowym 3s 8-10p (mozesz co trening zmieniac,robiac ugiecia o udo 3s 8-10p)
Piatek
Barki:
Wyciskanie zza karku 4s 12-10-8-8
wznosy hantli bokiem (stojac) 3s 8-1 wznosy hantli przodem (stojac) 3s 8-1 wznosy w opadzie tułowia (siedzac) 3s 8-1 przyciaganie sztangi do brody 3s 12-10-8
Brzuch 3x w tygodniu
wznosy nóg w lezeniu (najlepiej na ławce płaskiej bez dotykania ziemi) 3s maks powt.
skłony w lezeniu płaskim 3s maks powt
skrętoskłony (mozesz np.ze sztanga na stojaco,albo zwykle) 3s maks powt.
oczywiście jak nadal czegoś nie będziesz wiedział to pytaj!!!
Karol dal ci juz link do posta,w którym są porady jak zorganizować wlasna silownie!

13

karol321 dzieki za lekcjie 2 <lol2> znalazłem treningi ale widze ze nic dla siebie nie znajde dzieki za pomoc pozdro

14

dzieki bullersikB190