1

Temat: Pytanie

. JESTEM NOWY W KULTURYSTYCE WIEC WYBACZCIE MOJY DOCIEKLIWOSC. MAM PYTANIE: CZY TRZEBA odpoczywać jakiś CZAS NP PO MIECIYSU CWICZEN. jeśli TAK TO POWIEDZICIE KIEDY I ILE

POZDRO FOR ALL

2

Odp: Pytanie

po 3 miesiącach ostrych treningów tydzień przerwy nie zaskzodzi

3

Jest taki okres w którym organizm musi odpocząć i sie zregenerować ale to sie barrdziej tyczy zawodowców którzy jada pewnymi cyklami:masa, sila, rzezba i definicja, masa itd potem roztrenowanie i wolne najczęściej na wakacje... Ale Porfirio1993 ma racje co 3 miechy 1 tydzień odpoczynku mozna dac ale to tez sie robi z pewnym planem treningowym by masa gwałtownie nie spadla ani poprostu potej przerwie organizm nie dostał szoku jak pójdziesz na silke....

4

Taylor Quince zawsze po kilku miesiącach nie przerwanego cwiczenia robi 3 tygodniowa przerwe mięśnie wtedy sie w pelni regenerują i daje tolepsze przyrosty np kiedy mamy zasoj ...
Dorian Yates tez poleca ale inna formę dania odpoczynku dla organizmu np zanim pujdzie na silownie w myślach pyta siebie czy dziś czuje sie Ań tyle silnie by wykonać naprawdę ciezki trening... jeśli czuje ze dziś trening bedzie szedł bardzo słabo ponieważ dzien wczesniej mial trudny wyczerpujacy dzien... lub gdy zachodzi na silownie i czuje ze dzisiejszy trening bedzie mu szedł jak krew z nosa wtedy opuszcza sale treningowa i na drugi dzien w pelni wypoczety bierze sie za ciezki trening ... lepiej zrobić to dobrze i dokładnie niz zrobić oby zrobic... ale nie nalerzy tez sie leniwić czasem sie troche tzreba zmusić do treningu... a jeśli caly czas czujesz ze nie chce ci sie isc na silownie ... idzie ci trening tak jak wczesniej wspomniałem jak krew z nosa daj se spokuj z Kulturystyka...
Przerwy w treningach sluza temu by wlukna meisniowe które sie zrywają podczas treningu zrosly sie....

5

NIe możemy tutaj porównywać do zawodowcow, którzy maja takie treningi co pewnie nikt z nas by nie wytrzymał nawet polowy, to oni robią 16 tygodniowe mordownie przedstartowe, gdzie po zawodach są przemęczeni i wyczerpani, wiec nie podawaj tu takich przykladow,,, ale masz racje jeśli ma koleś isc n asilke tylko po to by sobie posiedzieć albo pogadać to niech lepiej pójdzie do kościoła pomodlić sie o mase...... silownia jest tylko dla wytrwałych a wiec nielicznych...niekazdy moze sobie pozwolić na roznego rodzaju wyzeczenia...jak raz sobie odpuścisz z blachego powodu to juz wejdzie ci to w krew.
będziesz mysla a wczoraj nie byłem dziś tez nie pójdę ale i tak mi sie chyba nic nie stanie od wczoraj mi masa nie spadla a wiec jutro tez.. ale to jest BLYD :!: :!: