1

Temat: ELEMENTARZ :)

Cyt.
-doln1 czeoa mięśni brzucha powinno sie trenować przed gorn1 cześći1
-na tym samym treningu nie trenujcie mięśni naramiennych przed mięśniami klatki piersiowej
-mięśni naramiennych-ich g3ow przednich i bocznych nie trenować dzien przed treningiem mięśni klatki
-na tym samym treningu nie należy trenować mięśni 3ydek przed mięśniami ud
-mięśni 3ydek nie należy trenować dzien przed treningiem mięśni ud
-na tym samym treningu nie należy trenować mięśni przedramion przed mięśniami ramion, najszerszymi grzbietu, bicepsami i tricepsami
-na tym samym treningu nie należy trenować mięśni dolnego odcinka grzbietu i mięśni ud o ile na mięśnie ud wykonujemy przyciady
- mięśni odcinka dolnego grzbietu nie należy trenować dzien przed treningiem lub dzien po treningu mięśni nóg o ile wykonujemy na tym treningu przysiady
-na tym samym treningu bicepsów nie należy trenować przed mięśniami najszerszymi grzbietu
-bicepsow nie należy trenować dzien przed treningiem mięśni najszerszych grzbietu
-na tym samym treningu tricepsów nie należy trenować przed mięśniami klatki piersiowej i naramiennymi
-tricepsow nie należy trenować dzien przed treningiem mięśni klatki piersiowej i naramiennych

Oto kilka podstawowych zasad którymi należy sie kierowaa w naszych treningach, mam nadzieje, że pomogłem kilku osobom na naszym forum.
Prosze odpowiednie osoby big_smile o zrobienie tematu podwieszonym, żeby był zawsze widoczny i każdy mogł zawsze skorzystać big_smile
pozdro for all

2

Odp: ELEMENTARZ :)

dodałbym jeszcze:
- przed treningiem zrob rozgrzewkę
- najpierw naucz sie odpowiedniej techniki
- dobieraj ciężar tak abyo mogł prawidłowo zrobią za3o?on1 liczbę ruchow
- najpierw trenuj duże partie mięśni, potem mniejsze
- zmieniaj swoj trening co jakiś czas (ok 6 TYG - 3 miesiące) uchroni cie to o stagnacji
- daj organizmowi czas na regeneracje
- zachowaj zdrowy rozsądek, zaczynając przygode z kulturystyk1 nie wzoruj sie na zawodowcach, ich treningi są specjalistyczne i okaż1 sie za cie?kie dla ciebie
- nie boj sie pytaa instructora o wykonywanie ćwiczenia, po to on jest na siłowni aby ci pomoc

i jeszcze:
http://hades.dmkhosting.com/forum/viewtopic.php?t 1111 http://hades.dmkhosting.com/forum/viewtopic.php?t 1111

3

I jeszcze ja;

1. Nie probuj dorownaa kolegom wiekszym i bardziej doswiadczonym - efekt jest zgubny.
2. Bad1 cierpliwy. Do sukcesów dochodzi sie długo.
3. Id1 w zaparte - nie przejmuj sie malymi wynikami.

4

dostawcaaaaa napisał:
3. Id1 w zaparte - nie przejmuj sie malymi wynikami.
Ma3e wyniki składaja sie na sumę ktora nazywamy zwycięstwem
big_smile

5

W3asnie to miałem na mysli... lol

6

a ja jako epilog dodam:
kulturystyka to sport dla cierpliwych!!!