Temat: klatka - wyciskanie
jak wyciskać na klatke, aby czuc zakwasy na klacie, bo na razie ćwiczę i wogole ich nie czuje moze zle chwytam??
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jak wyciskać na klatke, aby czuc zakwasy na klacie, bo na razie ćwiczę i wogole ich nie czuje moze zle chwytam??
za mało intensywny trening czyli albo za mało cwiczen albo za male ciężary
a masz pompe po treningu ??
czy jestem zmeczony? tak jestem
czy mięśnie sie optycznie zwiekszyly, napompowały ?? (zaraz po treningu)
troche tak.
zauwazylem, ze tak.
to jak jest pompa to jest ok.
chyba ze jesteś z tych co trenują klatę kilka razy w tygodniu (nie chodzi mi o plan z priorytetem)
ewentualnie popraw technikę wyciskania, wolniej machaj sztanga i hantlami przy wyciskaniach i jeżeli nie masz (w co watpie) dorzuć do planu rozpietki (najbardziej przez to cw są zakwasy)
ogólnie jeżeli jest pompa i miehco cus tam rosnie to sie nie przejmoj, kiedyś jak katowałem plecy to mialem takie zakwasy ze sie pochylić nie moglem a teraz ich prawie nie mam (cus tam niby czuc ), po prosyu mięśnie sie przyzwyczaily....
Boze co wy chcecie miec zakwasy?
Wy po treningu macie byc napompowani wtedy znaczy ze był dobry trening a nie zakwasy .
Zakwasy są wtedy jak jest zbyt duza przerwa w treningach lub jesteście słabo roztrenowani i za ostro pakujecie.
xXxNiewiadomaxXx ściągnij lopatki do siebie i wypnij klatę w przod.
nie prostuj rak do końca (nie doprowadzaj do zablokowania rak w stawach lokciowych). staraj sie w ostatniej fazie napinać klate.
staraj sie jak najmniej angażować ruch w barkach - wyklucz go do minimum.
Zakwasy powstają gdy zapotrzebowanie na energie zbiega sie z chwilowym brakiem tlenu.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc