Temat: granica bolu oraz jak dobrac ciezar
na ten temat pisałem ale napsize jeszcze optymalnie wszystko by wyjaśnić
nie widomo jak dobierać odbciaznie i intensywność treningu oraz ilość bol
WIEC
zakldasz ze zrobisz 8 powtorzen, to stan mięśnia po tym wyczynie:d powinnien byc taki ze juz ani razu nie podniesiesz w tej seri. jest to ideał w stronę którego trzeba sie kierowac. czyli najefektywniejszy sposob budowani masy mięśniowej
nie mozna robić 8(pzrykldowa liczba) powtórzeń i ściągając sztangę z Kałtki miec zapas sil. tak postepojac nie bedzie przyrostow. trzeba ciegle miesien męczyć maxymalnie ja sie da :badgrin:
ciężar musi byc taki by dac ci wypełnić te warunki o których pisalem, nazwał bym go optymalnie dużym
niby taka zwykla sprawa i logiczna ale naewno duży procent pakerów bez wyników popelnia ten błąd
i pojawia sie problem bo ta wydawało by sie prosta sprawa granica bólu robi sie skomplikowana.
-trzeba walczyc z bólem to ejst warunek dużych miesni, walka z bolem, wiem ze jak ćwiczysz to cie boli nie masz sily ale zesraj sie i podnieś a wtedy bada przyrostu. nie każdy umie ćwiczyć przez bol ale to ejst droga do sukcesu.
przykład podnosisz sztangę na ławce masz 5 i nie możesz ręce ci sie rozjezdzja , zwykly osobnik odkłada sztnge nie ma sily,ty mówisz sobie musz kur... zrobić 8; partner cie asekuruje ty srasz ale robisz ! to nazywa sie pokonywanie granicy. zsidasz z lawki , nawet możesz sie z nej sturlać jeses zmeczony ale masz sile do zycia
bo to jestCienka granica , jak za bardzo sie dopi... Miśniom to bedzi kontuzja, przetrenowanie wiec trzeba byc uważnym by nie pzresadzic z tym uderzeniem w miesnie. gosc kiedyś naForum pisał ze ćwiczy do upadłego ze potem nie moze podnieść butelki z woda. to ejst przesada. miesien musi byc zmeczony, musi nie nadawać sie do treningu kulturystycznego ale do zycia ma byc zdatny
Sadze ze jest to elementarna sprawa przyrostów