Temat: Sennosc
pod czas treningu, chce mi sie spaa i to gwa3townie, czym to jest spowodowane, może problemem zsercem jak myslicie?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
pod czas treningu, chce mi sie spaa i to gwa3townie, czym to jest spowodowane, może problemem zsercem jak myslicie?
mozliwe ze przetrenowanie lub przemeczenie
przyczyna może być to że ostatnio krotko sypićsz
ewentualnie brak jakiś witamin
serca bym raczej w to nie miesza3 - chyba ze masz jakieś problemy, jednak na zdrowiu znają sie lekarze a nie obecne osoby na forum wiec tego ci raczej nikt nie powie
ja czasem mam takie coś ze biale punkciki mi sie pokazuja ale to ze zmeczenia bo tylko mi sie pokazuja jak robie z dużym towarem
najlepiej wysypićj sie jak najwiecej ;
jeśli ćwiczysz po po3udniu to jeszce po szkole/pracy w kimono wejd? ze godzinkę albo dwie tak zebys sie czul wyspany i na siłkę ;
nie przećwiczyłem sie bo zaczynam dopiero po d3ugiej przerwie, fakt że krdko spie, ale innaczej nie mogę chyba że wczesniej bede sie k3ad3, i pech jest taki że wracam po szkole szybko jem i ide odrazu na siłke
u mnie tez pojawiają sie takie objawy... moze nie czesto, ale też sie nad tym zastanawia3em...
już sobie zbadałem nawet cukier, ale wszystko było wporzo...
teraz ja wracam z biura po obiedzie kimam 30-6 minut, wstaje troszke zmulony, ale po krótkiej rozgrzewce na si3ce wszystko wraca do normy...
mysle, ze to z powodu przemeczenia...tak jak pisał etyl...
pozdrawiam
Albo po prostu jakieś 30minut przed treningiem zrob se dobra kawe :-)
To pomaga.......;bedizesz miał wieksza wytrzymałosa;
Hmm, jeśli nie przetrenowanie, to mało snu moze byc w po3aczeniu ze złym odżywianiem.
ALbo do tego po przerwie rzuci3es sie na głeboka wode.
Ja np tez ćwiczę po przerwie i potzrebuje teraz wiecej snu niz po3 roku temu jak ćwiczyłem.
Moze zrob se 3 dni przerwy, jakiś masażyk czy cos:D:D to pomaga.
Mi też sie chce spaa na si3ce przynajmniej do pierwszej serii Nie wiem jak Ty masz ale ja oprócz tych czynnikow wyżej wymienionych też zwalam wine na porę roku.
W lato nie mam takich problemow.Pozdro.
moze za mało jesz i cie mdli
topseoone_21 pisałes w jakimś poscie kiedys,że zastawki ci sie nie domykają i krew utlenowana miesza sie z odtlenowana.
Teraz jush wiesz czemu ci sie chce spaa.
Jak dla mnie to ty w ogole nie powinieneś ćwiczyć :!: :!: :!: skończy sie tym, że podczas kolejnego powtorzenia na klatę zemdlejesz/umrzesz.
mi tam czasmi tez sie chce na siłce spać (w szkole tym bardziej) ale tylko w zimę lub w jakieś pochmurne dni i ja mysle ze to wina pogody bo raczej sie wysypićm prawie (czasem wiecej) 8 godzin :-) raczej od zlegoodzywiania to to nie jest :-)
to że podczas treningu chce Ci sie spaa oznacza zwiekszona produkcje hormonu stresu - tak sie nazywa
jeżeli nie jesteś przetrenowany to widze 2 wyjscia :
- 30-45 min przed treningiem mocna kawa + 3-4 kaps tauryny (po 500mg)
- zmień ćwiczenia na takie ktoe lubisz
Lekarzem nie jestem, ale Nadine1997 może mieć racje :!: Jest zasada, aby przed rozpoczeciem treningu siłowego zrobią sobie badania czy wogole można uprawiaa coś takiego.
Zdrowie ponad wszystko inne
ciekawe ilu z ws robiło sobie takei badania ?
po prostu sie wysypićj - w nocy min 8 godz, i rob krotka drzemkę po obiedzie + te 2 rzeczy które napisałem wyżej
i bedzie ok, tez miałem takie problemy
wspomniene było ze ci sie zastawki nie domykają czy coś w tym stylu weiec moze krew niedotleniona trafia do mózgu i takie są objawy lepiej sie przejdź do lekarza bo z tym żartów nie ma jeszcze spytam matki co to moze byc bo w służbie zdrowia robi
s3uzba zdrowia na dzien dzisjeszy kojarzy mi sie z jednym słowem : pawulon
a wracając do tematu - gdzie pisało o jego problemach z secem ?
topseoone_21 pisałes w jakimś poscie kiedys,że zastawki ci sie nie domykają i krew utlenowana miesza sie z odtlenowana. Teraz jush wiesz czemu ci sie chce spaa. Jak dla mnie to ty w ogole nie powinieneś ćwiczyć skończy sie tym, że podczas kolejnego powtorzenia na klatę zemdlejesz/umrzesz.
tutaj hm a sluzbba zdrowia hm nie wszyscy są źli
niech sie wkoncu topseoone_21 wypowie !
no powinien sie wypowiedzieć i isc do lekarza bo lekcewarzyc w takim wypadku tego nie mozna i kawa raczej tu nic nie pomoże
jeżeli faktycznie ma takie problemy - to powinien sie powaznie zastanowić nad siłownia tymbardziej ze ma te objawy
a u lekarza juz pewnie był skoro o tym wie
:roll: Moze poczekamy na wypowied1 Maaka
ale wie ze mu sie zastawki nie domykają wiec powinien powiedzieć lekarzowi o tych nagłych atakach snu moze coś poradzi skieruje na jakieś badania i określi przyczynę w co wątpię no ale trza probowac
byłem u lekarza i nic to nie dało, raz zemdla3em, le?a3em w szpitalu, dlatego żenie zdjad3em sniadania bo sie spieszy3em do szkoły i miałem pierwszy wf, biegaliśmy nbajpierw na 60. i odrazu na 1 metrow, a serce nie ma z tym nic wspolnego, przynajmiej tak sadze. U lekarza byłem i tylko zaczo3 sapaa, racjonalnego wytłumaczenia nie dał, powiedział że to taki wiek a tak jak pisałem już w jakimś poscie, z siłowni nie zrezygnuje chod1 by miało sie dziaa nie wiadomo co :!: zastawki sie nie domykają minimalnie, i wyra1nie pisze że to jest nie szkodliwe :!: lecz lekaż i tak kaza3 przerwaa treningi, niby na 3 mioechy tylko, po tym czasie mama i tak nie chce mnie puszczaa na siłke, lecz ja i tak tego nie biorę sobie i zaczynam już pakowaa. Po za tym wynika badan są poprosty swietne, wszystko tak jak trzeba i nie ma żadnych przeciwskazan, tylko to serduszko
Ultimate_FJFS o problemach z sercem napisałem tutaj: http://hades.dmkhosting.com/forum4/viewtopic.php?t 2229&sid 6de761bee5745c70d1369667efa8b8d6 http://hades.dmkhosting.com/forum4/viewtop...1369667efa8b8d6
tylko na co ci w takim razie fajnie wygladaaż? żeby w trumnie zrobić wrazenie??
przykro mi ale uważam ze to jest g3upie. bo to nie jest akt poswiecenia. Jest tyle ro?nych sportów które możesz uprawiać bezpiecznie a kulturystyka to nie sport dla ludzi o wątpliwym zdrowiu. Przemys3 to sobie
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc