Temat: DOLNE PARTIE BRZUCHA
Witam
Mam male pytanko jakie znacie cwiczenia na dolne partie brzucha, napiszcie dokladna pozycje, zakres ruchu, liczbę powtórzeń bede bardzo wdzieczny. pozdr
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
Mam male pytanko jakie znacie cwiczenia na dolne partie brzucha, napiszcie dokladna pozycje, zakres ruchu, liczbę powtórzeń bede bardzo wdzieczny. pozdr
przyciaganie kolan do klatki w zwisie 15 powt powinno styknąć
jak najwiecej powtorzen- do maxa!! wiesz kiedyś ćwiczyłem brzuszki na ławce 45* 6 powtórzeń X 1 serii , od 8 dni zmieniłem tak, ze każdego następnego dnia dodaje 2 brzuszki do każdej serii i robie 1 serii po 60+2n, a potem jeszcze 2 serie po 50+2n, a na koniec 3 serie 30+2n, gdzien n to liczba dni tego treningu.
powiem tak zajebiste palenie do końca dnia i jeszcze rano!! przez tydzień 4 cm w pasie poszly, pojawiła sie juz mala kratka i ciagle do przodu, robie 1 dzien przerwy w tygodniu.
warto chyba dodac, ze wcześniejsze 6 powt.
w serii było moim maksimum psychicznym, nie dawałem rady wiecej, a jak jest plan to jakoś sie robi, są jakieś zawroty, słabnie sie troszke, ale sie jedzie, polecam tym, którzy ćwiczą juz jakiś czas i nie mogą sie uporać z brzuchem
Dolna partia miesni brzucha jest niezwykle uciazliwa.
Laweczka rzymska odpada... robiąc na niej brzuszki rozwijamy mięśnie ledzwiowe.
Ja propomuje podciąganie nóg w zwisie na drazku, unoszenie nóg w lezeniu na płaskiej powierzchni, i podciąganie nóg na ławeczce rzymskiej.
W zasadzie Wszystkie te cwieczenia które wymieniłem są jednym i tym samym, roznica tylko taka ze jest inny stopień trudnosci i komfortu przy wykonywaniu.
Przy każdym z nich powinno sie przytrymac ruch przed powrotem to pozycji wyjsciowej.
A jeżeli chodzi o ilość powtórzeń to ... ile tylko zdolasz.
Polecam tez spojrzenie tutaj http://student.pb.bielsko.pl/~mkupczak/brzuch.htm http://student.pb.bielsko.pl/~mkupczak/brzuch.htm pzdr!
Dzieki i czekam na kolejne porady
W lezeniu na plecach podnoszenie wyprostowanych nóg do gory - jedno z cwiczen z szostki Weidera.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc