Temat: Kilka pytan

Witam mam kilka pytań które mnie ciekawią a wiec...co to jest trening obowdowy? co to jest pompowanie miesni bo widziałem takiego kolesia fotki tu na forum najpierw taki wlansie duży i slaba rzezba a później takie zylki widać mu było i wogole i jak zbadać procent tuszczu czy to te takie mierniki co są na stronkach po 5 zl coś chyba czy tym sie to bada ? dzikei czkema na odp

2

Odp: Kilka pytan

info dotyczące ATC'a znajdziesz w najważniejszych tematach w dziale (na gorze jest przyklejony temat); resztę poprzez 'szukaj'

3

to mzoe mi pwoiecie jak si eten poziom tkanki tuszczowej mierzy tnz czy tym miernikiem o którym wspominalem?

4

specjalne szczypce, którymi mierzysz falde skorna

5

większość nowych wag posiada możliwość pomiaru tkanki tluszczowej, jednak z dużym bledem.

co do treningu obwodowego to jest to trening na wszystkie partie ciała w jedym dniu. Jeden obwód to wykonanie specjalnie dobranych cwiczen bez przerw na odpoczynek. Po danym obwodzie robi sie krotka przerwe i robi kolejny obwod.
Na wielu stronach podaje sie ze jest to trening glownie dla zwiekszenia kondycji i przyzwyczajenia organizmu do cwiczen. Jednak np. Nautilus proponuje coś takiego jako trening na sile i mase.
poszukaj jako : ExpressWay

6

a są takie urzadzonaka za 12 zl wdziałem przykłada sie palce do elektod podaje sie swoje dane i wyswietla czy to mozliwe?

7

z dużym bledem jak pisalem.
dziala podobnie jak waga ( wage wtedy wpisujesz)

8

rownie dobrze możesz poszukać mojego postu w knajpie w tytule jest coś z BF i BMI, dziala to z tego co sie orientuje na tej samej zasadzie-paru prostych wzorach, i nie jest miarodajne raczej dla osób ćwiczących

9

moja waga podaje tez procent masy mięśniowej i procent wody w organizmie.
Ale jakoś nie biorę pod uwagę tych wynikow.
POtrafia sie zmieniać w ciągu dnia . Woda to jeszcze, ale przeciez nie miesnie.
Tyle na temat tych urzadzen.

10

ale za 12 zl to warto by takei coś miec, sam sie zastanawiam, a wyniki zawsze mozna usrednic, np.
poprzez pomiar co 3 godziny tak ze 4-6 razy to juz chyba bardziej miarodajne alan co??

11

owszem warto miec, dlatego kupilem.

z tym ze ja waze sie codziennie rano w ten sam sposob. tj. około 15 minut po tym jak wstanę i skorzystam z lazienki.
Wazenie sie i robienie pomiaru % tluszczu w ciągu dnia nie ma sensu, bo wystarczy coś zjeść i juz bedzie waga podawała to jako tluszcz.

dokładność zalezy tez od tzw. współczynnika fit. Roznie wagi i urzadzenia do mierzenia to biorą pod uwage. U mnie trzeba podac w skali od 1 do 5 swoj stopień aktywności fizycznej. czyli np. poziom 3, czyli standardowy, dla kogoś kto nie cwiczy, ale jednak sie rusza jakoś ( tzn nie siedzi caly dzien przy biurku) wykazuje u mnie 18 % tluszczu, a poziom 4 ( osoba cwiczaca) daje juz u mnie 12 %.

Wiec jak widać jest to mało dokladne. Ale do porównań zmian jak najbardziej nadaje sie.