1

Temat: Podciaganie na drazku

Witam !!!
Czy ktoś z szanownych użytkowników mógłby mi pomoc i powedziec, jak nauczyć sie podciągania na drazku, jakie cwiczenia wykonywać zeby sie podciagac. Obecnie z wielkim trudem udaje mi sie podciągnąć raz w podchwycie , a o nadchwycie nie ma nawet mowy :cry: . Prosze o pomoc

2

Odp: Podciaganie na drazku

ściąganie wyciągu gornego przede wszystkim, no i na poczatek możesz sie podciągać podchwytem w wąskim uchwycie, potem nachwytem w wąskim i stopniwom rozszerzać uchwyt.. bo tak najlatwiej i z czasem beda postepy, w podciąganiu nachwytem w szerokim uchwycie pracuje przede wszytkim najszerszy(przy dobrej technice ) i troche mniej biceps, wzmocnij te partie innymi cwiczeniami to i podciąganie nie bedzie trudne :!:

3

trzeba sie po prostu podciągać stopniowo dojdziesz do wielszej liczby powt

moze ktoś Ci również pomagac, tzn podnoscic cie troche tak zebys wykonał ruch w pełnym zakresie

4

moze ktoś Ci również pomagac, tzn podnoscic cie troche tak zebys wykonał ruch w pełnym zakresie

A czy mozna do tego celu zamiast człowieka uzyc np. krzesla(delikatnie odpychać sie nogami aby poprawnie wykonać powtorzenie)?

5

oczywiscie, tylko zachowaj prawidlowa technikę

6

Dzieki bardzo, myślałem ze mnie wyśmiejecie ze nie potrafię sie podciagac.
Jeszcze raz wielkie dzieki, juz biorę sie za cwiczenia

7

nie przejmuj sie tym ze nie możesz sie zbyt wiele podciągać jeżeli chodzi o ilość powtorzenia bo tak jest na poczatku.
ćwicz mocno jak moesz i bedzie ok z czasm efekty beda
ja ćwiczę juz sporo na drazku i widze efekty ale i wiem jakie jest to ciężkie ja gora do 8 podciagniec robie ale przeważnie 6