Temat: ile powinien trwac okolo trening na mase ( w miesiacach )

ćwiczę na masę juz około 3 miesięcy i teraz zastanawiam sie czy nie zrobić przez pewnien okres treningu na sile i potem znowu wrócić do "masowania" . czy nie za krotko trwał okres robienia masy ?? dodam ze poszedłem z 8 do około 92 kg w gore .czy ma jakiś sens robić poczesci trening na sile i na masę ?? z tego co widziałem to trening na sile ( jednorazowy) zajmnie około 3 min ( licząc np: tylko wyciskanie ) czy jeśli na jednym treningu robiłbym sile najpierw sile a potem masę to czy dałoby to jaies efekty ?? nigdy czegoś takiego nie probowalem wiec pytam . przez te 3 miesiące poszło ze 13 na 135 ( jutro 14 sproboje ) . z gory dzieki .

2

Odp: ile powinien trwac okolo trening na mase ( w miesiacach )

masa tylko 3 miesiace? zrob jeszcze na mase, ale zmień plan.

3

tak wiec ile powinienem około robić masę ? 6 miesięcy czy dluzej ??a czym mozna by jakoś połączyć masę i sile ?? chciałbym do wakacji ponad 15 brac na klatke . cel do wakacji : przymasowac następnie spalić zbędny tłuszczyk i te 15 kg podnieść . tylko nie wiem jak najlepiej rozplanować zeby to wszystko zrobić . w wakacje i po nich to nie wiem jak bedzie bo wiadomo studia czekaja ale bede probowal dalej chodzić na siłkę .

4

masa sila rzezba są to 3 okresy kulturystyki, nie wiem zabardzo o co Ci chodzi

5

12kg w gore przez 3 miesiace? //ohmy.gif yikes ohmy.gif chlopie co ty wdupićsz?

6

tak tylko ze te 12 kg to moze byc sam fat kiedyś liczyłem takbanan na 2g bialka wiec zeby zaspokoić moje potrzeby musze miec 16 czyli 8 bananow, zjadając codziennie taka ilość wyjdzie ze w ciągu tygodnia przytyje 4kg juz dokonca nie pamiętam ile to wszystko wynosiło To jest tylko hipotetycznie bo nie wiadomo jak organizm na to by zaczol reagować

7

@Damitfic-Hal chodzi mi o to ze do wakacji chce zrobić te trzy rodzaje trewningow : masę rzeźbę i sile i chce to jak najlepiej rozplanować 1.
masa aktualnie robie od 3 miesięcy ( zamierzam do kwietnia max robić masę ) 2 gdzieś w czasie robienia masy zrobić troche na sile 3 około maja rozpocząć rzeźbę zeby spalić co zbędne @Geira nie 12 kg tylko 13.5kg juz a co w dupićm ?? odzywek zadnych poprostu jem jak smok i poza tym bardzo łatwo mogę regulować swoja wage ( przytyć lub spalić żaden problem //:-D :-D /)@Damitfic-Hal 2 post tyje szybko i oczywiście jest tłuszczyk ale z tego co widze to raczej większość to idzie masa . juz po 3 miesiącach są znaczne przyrosty wiec nie jest zle a nadmiar i tak sie spali . btw dziś poszło 14 kg /( walka dluga ale poszo )

8

dajmy ze trzymasz dietę i zjadasz 200g bialka dziennie w co wątpię ze bez bialka wyciśniesz tyle z diety chyba ze masz fess rygorystyczna wiec:wycinajac straty w porcesie trawienia, później do syntezy bialkek potrzebne organizmowi do prawidłowego dzialnia czyli ok 150g bialka tak wiec w 3 miesiące 13,5kgSprawa jest na tyle skapliowana ze bialko to nie wszystko niekotre bialka zostaną stracone inne przetworzone mówisz ze 13,5kg przytyłeś to jest niemozliweWedlug badan 2kg masy na miesiąc jest to bardzo bardzo dobry wynik który ty mozliwe osiagles czyli ok 6kg to fat Taka jest brutalna prawda ze waga idzie ale czego

9

oczywiście ze te 13.5 kg to nie jest czysta masa zdaje sobie z tego sprawe.
nie znam sie na kulturystyce prakrtycznie nic ale załóżmy ze około 5kg to sam fat tak wiec 13.5 - 5 8.5 . jeśli w 3 miesiące zrobiłem 8.5 kg masy to chyba nie jest zle ?? a co do diety to tez takowej nie mam nie liczę kalorii , ile zjadłem bialka weglow tluszczy . ale jak narazie bez zadnych diet i odzywek są przyrosty . sam trening mi wystarcza , a jak przestanie dawać rezultaty to ułożę sobie dietę i kupie suple . poza tym pamiętaj ze wszystko jest mozliwe . jedni mogą trzymać dietę , wcinać suple starać sie z całych sil a i tak masa im zbytnio nie idzie . ja tego problemu jak narazie nie mam . jak juz wczesniej pisałem łatwo reguluje moja wage ( terez 3 miesiące i +13.5 kg ;wczesniej obóz kondycyjny i w 2 tyg -6 kg ) wszystko zalezy od genów . PS.
Damitfic-Hal nie bulwersuj sie tak . pisze tylko jak jest i szukam porad na tym forum . nie pisze tego po to zeby sie z kimś tutaj kłócić o byle co .

10

zboczyliśmy troche z tematu . jakie jest wasze danie dotyczące pytań które zadalem w pierwszy mtopicu tematu ?? . z gory dzieki

11

i tak ładnie ja sie rygorystycznie trzymam diety ( dużo białka, mało węgli, mało fatu ) i waga idzie mi w doł ale nareszcie z postury zaczynam przypominać człowieka i brzucha już nie mam /. Prawdziwy plan zaczynam od stycznia do tego kupuje białko BCAA i mysle nad czymś jeszcze więc wtedy zobaczymy jak pójdzie masa A co do treningu to ja jadę do kwietnia masę a później rzeźbę i po końcu wakacji znowu masę a siła moim zdaniem sama rośnie przy każdym treningu pozatym nie musze mieć super siły liczy sie image= //:-D :-D /

12

sku(o)pmy sie na podstawowym pytaniu . czy ma sens robienie sily i masy jednocześnie ?? jakieś polaczenia tych dwóch rodzai treningów , jeśli tak to jakie jeśli nie to dlaczego ?? //:-D :-D /

13

no raczej nie bedzie miało wiekszego sensu zrob tak masę juz robisz 3 miechy to pzrezruc sie na sile około tez 3 miechy nawę troche mniej zrob 2 tygodnie pzrerwy w tym 1 tydzień lekkiego treningu i zaczynaj znów z masa ja właśnie tak planuje pozdro

14

tak ma to sens tak sie robi raz sila raz masa ale czy jest potrzeba stosowania takiego polaczenia na twój staz, uważam ze wal na masę caly czas a później mala wycinka i koniecA co do wyzej to ja sie nie bulwersuje poprostu pisze Ci jak sie przybiera na wadze p.s co do tych bananow to nawet dobre by było

15

99095:date sro, 2 gru 2006 - 03:18:name Damitfic-Hal) ''(Damitfic-Hal @ sro, 2 gru 2006 - 03:18) snapback99095/snapback ''! ale czy jest potrzeba stosowania takiego polaczenia na twój staz,na mój staz?? za maly staż mam czy za duży bo nie podales dokładnie . PS . co do tych bananow to , mimo iz lubie banany, to po 2-3 dniach niemoglbnym na nie patrzeć : przesada troche /

16

jeśli zaczynałeś od 13 w wyciskaniu to pogratulwoac predyspozycji!co do pytania w pierwszym poscie-jak najbardziej warto potrenwoac przez pewien okres sile..aby nie było zastojów w rozwoju sylwetki warto stosować cykliczność treningow, dzielić rok na okresy robienia sily /masy/wytrzymalosci jak i okresy regeneracyjne/o mniejszej intensywności dużej intensywności

17

czy jest sens robienia silowki wraz ze zwrostem stażu mięśnie potrzebują "wiecej" dlatego robi sie silowke, sam osobiście nie robie bo mi to jest zbędne zastanów sie czy jest wazniejsza sila czy masa dla ciebie jeśli to i to, to znaczy ze robisz na zmianę silwka masowka silowka masowka itp

18

@PStrangwajak zaczynałem masówkę to było 13 ale zamin do tego doszło to tyle trzeba było żelastwa przerzucić ze strach myśleć /@Damitfic-Hal dzieki za wyczerpujaca wypowiedz . chyba juz znalazłem odpowiedz na pytanie . dzieki //:-D :-D /