Temat: przenoszenie sztangi

siemka każdy z was zna chyba przenoszenie sztangi nad glowa cwiczenie na klatke a jak technicznie powinno wyglądać przenoszenie hantli nad gloważ?

2

Odp: przenoszenie sztangi

kładziesz sie w poprzek lawki, hantel trzymasz oburacz, DUPA NISKO, i następnie na tylko lekko ugiętych rekach przenosisz hantel za siebie aby naciągnąć klatę i brzuch - później wracasz do pozycji startowej itd...

3

raczj hantla...nigdy nie słyszałem o przenoszeniu 2 hantli...luknij atlas powinno byc a jeśli nie to te cwiczenie wyglada prawie identycznie jak przy przenoszeniu sztangi tyle tylko ze trzymamy obiema rekami jeden hantel....dobre cwiczenie osobiście polecam robić je miedzy seriam przysiadow, dobrze rozciąga klatę <nie mylić ze polecam cw klatę z nogami>

4

http://www.members.lycos.co.uk/bobydee/image0.gif

kładziesz sie na ławce w poprzek lub na calosci, ręce lekko ugięte w lokaciach. sztangielkę opuszczamy do tylu w dol do momentu maksymalnego wychylenia, w jakim możemy kontrolować ciezar. pamiętaj o dobrym oddechu.

5

dodam jeszcze ze poleca sie wieksze wychylenie do tylu tak ze glowa znajduje sie poza..rowniez polecane jest zeby przy ostatniej fazie przenoszenia naprężać klatke poczym rozluźniać przy opuszczaniu hantelka...

6

thx macie tu po pomógł odemnie

7

siemka każdy z was zna chyba przenoszenie sztangi nad glowa cwiczenie na klatke

he he lol ja chyba nie kojaze za bardzo jak macie chwilkę wolna to napiszcie mi jak to wyglada tak z grubsza.