1

Temat: kaptury

ćwiczę juz pare miesiecy, widze efekty poza kapturami.
Mam na nie tylko dwa cwiczenia, nigdzie nie mogę znaleźć innych.
Wiecie moze jak mozna poćwiczyć nad kapturami?

2

Odp: kaptury

a jak je ćwiczysz ??

3

na kaptury są tylko szrugusy z sztanga lub hantlami

4

Wiem ze czasami szybciej mecza sie przedramiona i nadgarstki niz kaptury.
Jest na to fajne urzadzonko, ale to juz mega super silownia, albo dostęp do materialow i wlasna robota.
zakładasz jakby deske klozetowa z ciężarkami na ramiona i robisz szrugsy.

5

wystarczy sobie założyć paski, na przeguby i opleść sztange, wtedy jest idealna izolacja i czuc jak pracują czworoboczne, miód

rob sztrugsy ze sztanga - jedno cwiczenie - 4 serie, 12,10,8,8 i nic wiecej i bedz cierpliwy
ta grupa nie lubi zbyt wielu serii i cwiczen

6

robie przyciaganie sztangi do brody i wznosy barkow ze sztanga, każde 5 serii po 8 powtórzeń

7

a ile razy w tygodniu to robisz??

8

a moze problem jest w sposobie wykonywania cwiczen, byc moze jakoś niewłaściwie je wykonujesz?

9

mi jak zakładam na szrugsy 8 kg to az bol czuje w kapturach ale taki delikaty

10

Wypracowanie kapturów to sprawa względnie prosta w porownaniu do np.
naramiennych badz lydek.
Najlepsze są szrugsy, badz podciąganie sztangi wzdluz tlowia stojąc (wasko nachwytem)

11

kaptury trenuje 2razy w tygodniu.
Te szrugsy to co to dokładnie jest??? To te wznosy barkow ze sztangaż

12

dokładnie wznosy barkow ze sztanga kaptury rob jeden raz w tygodniu !! jak HockadayBusch napisał ta grupa nie lubi zbyt wielu seri i cwiczen !!

13

Nie wykonujesz ruchu rekoma, tylko poruszasz ramionami w sposob typowy dla pytania na które nie znasz odpowiedzi . Taki gest.
pamiętaj o pełnym zakresie rchu, i o tym zebynie rozluźniać kapturów za bardzo, bo wtedy beda spadziste.

14

no ja mam ten sam problem jestem uczulony na punkcie kapturów (ja nie chce miec szyii) wyprubuje to co HockadayBusch pisze

15

a kto niechcial by zostać abs'em

16