1

Temat: Spadek sily na klatke ! :( porad1cie...

Mam taki problem ze czuje spadek siły na klatke... z treningu na trening wykonuje coraz mniej powtórzeń danym ciezarem... np.
53 kg podnosiłem kilka razy a ostatnio tylko raz udało mi sie pocisnąć : co mam z tym zrobic? zmniejszyć ciężar czy przerwe zrobic? pomóżcie plis bo coraz bardziej mnie to niepokoi.. thx z gory pozdro

2

Odp: Spadek sily na klatke ! :( porad1cie...

a ile mash przerwy przed treningiem klaty ??

3

Podaj plan jakim cwiczysz?
Ile razy w tygodniu robisz ta klateż Bo to faktycznie jakieś troche dziwne co piszesz :ysz:
Jle czasu już cwiczysz?

4

1. przerw w treningu
2. okres lżejszego treningu
3. zmiana planu
4. wyd3ozenie okresu na regeneracje

wydaje mi sie tak jak kolegom wyżej, ze robisz klatę NIE raz w tygodniu lecz wiecej.a to jest b3ad (jesli mowa o treningu masowym)

5

jest tak ze kiedyś robiłem klatę 2 razy w tygodniu ale od jakiś dwóch miesięcy robie raz w tygodniu: na poczatku 4 cwiczenia po 3 serie od miesiąca 3 cwiczenia po 3 serie.... ćwiczę jakieś 4-5 miesiecy... plan zmieni3em 2 tygodnie temu : ...

6

dziwne, szczegolnie, że robisz 9 serii.
rozpisz może trening klaty i dni w które robisz inne partie - szczególnie tric.

teraz widze jedynie przerwe w treningu lub okres lekkiego.

może ktoś ma inny pomysł ?????

7

klata: (od tygodnia) wyciskanie sztangi na ławce poziomej, wyciskanie sztangielek na skosnej, rozpietki

pon: nogi, 3ydy,brzuch
wt: klata,biceps
czwartek:bary,tric
pt:plecy,przedramie,brzuch

przerwa mowisz? : : tylko nieto ;( hehehe...

8

chciałem abys rozpisał ten plan, bo myslalem, że może robisz triceps i barki dzien przed klata, lub ćwiczysz tric dwa razy w tygodniu.
po treningu nóg jest sie zmeczonym i potrzebna jest regeneracja, ale nie powinno to sie aż tak odbijaa na treningu klaty dzien po?niej, wiec te przyczynę wykluczam.

naprawdę oprócz przerwy nic już raczej nie wymysle.
niech wypowiedzą sie inni, bo moze coś przeoczy3em - po1no już.

9

ale najlepiej zrobić przerwe samej klaty czy wszystkiego ? zobacyzmy co tu popiszą jak poprą to zrobie przerwke... pozdro

10

ja zrobiłbym tygodniowa przerwe wszystkiego.
na innych grupach mięśniowych także odczuwasz zmeczenie i spadek siły czy nie ??

11

no własnie tylko klatka... ale mysle ze to tylko chwilowy spadek bo dzisiaj juz podnosiłem normalnie bez spadku modle sie i mam nadzieje ze to tylko tak na chwile miałem ten spadek ;P ale jak coś sie bedzie ponawiać to zrobie sobie przerwe.. pozdro i thx

12

Te? kiedyś miałem podobny problem szczególnie jak ćwiczyłem klatę i trica dwa razy w tygodniu i do tego w ten sam dzien : ale teraz wiem że to był duuuuuu?y b3ad ia3em taki dzien, że razem na płaskiej w czterech seriach podniosłem o 6 powtórzeń mniej niż zawsze... ale nastepnym treningu odnotowa3em j? znaczny przyrost siły (chyba trzy powtorzenia wiecej niż normalnie