1

Temat: bola kolana i lokcie

Witam Moze nie powinnam tutaj zadawać takich pytań ale w zasadzie nie wiem gdzie powinnam Otoz mój maz baaaardzo dawno nie cwiczyl, nie trenowal, jego ruch ograniczał sie do wejscia do garażu i jazdy samochodem i wysiłek pstrykania pilotem przed telewizorem Ma 186 wzrostu i w tej chwili wazy jakieś 96 kgod trzech tygodni zaczął nowa prace, ktora jest zwiazana z ogromnym wysiłkiem fizycznym przez 1 godzin codziennie.
Pracuje jako tynkarz i caly czas podnosi ciężkie worki,ktore wnosi po schodach na 4 pietro,przy nakładaniu tynków pracują mu rece, które praktycznie trzyma caly czas w gorze.
Przez te trzy tygodnie masa miesniowa powiększyła mu sie ogromnie, szczuple dotąd nogi zrobiły sie grube, ręce na całej długości zwiększyły swoja objętość i uroslo dużo na barkach.
Teraz moje pytanie, a właściwie prosba o porade.
Maz narzeka na okropny bol w stawach kolanowym i lokciowym, nigdy nie mial problemów ze stawami, no i ręce do wysokości łokci tez przeraźliwie bola.
Czy to przejdzie?

2

Odp: bola kolana i lokcie

mozliwe ze przejdzie a moze nie, kup mu glukozaminę na stawy i ścięgna

3

a gdzie sie to kupuje? i jaka jest najlepsza, jak stosowac?

4

glukozaminę dostanie w aptece albo sklepie z odzywkami dla kulturystow, ten bol związany jest zapewne z nic nierobieniem.
Powinno przejsc z czasem jak jego organizm sie przyzwyczai do wysiłku

5

w aptece lub w sklepie z odzywkami i suplementami, idź i poproś o glukozaminę ew kolagen, na opakowaniu bedzie pisać jak stosowacnajlepszym rozwiazaniem jest animal flex ~~130zl:D dla animali:D

6

i bol nie przejdzie jeśli bedzie dalej ciezko pracowal.
W każdych sportach są okresy w których stopniowo przechodzi sie do ciężkich treningów aby przygotować aparat ruchowy (kosci, wiezadla, miesnie) do obciazenia tak samo jest w pracy.
Proponuje tak jak koledzy pisza glukozaminę na stawy.
Rozgrzewka ogolnorozwojowa we wszystkich płaszczyznach przed praca.

7

ślicznie dziekuje za odpowiedzi ':-D' dzisiaj pójdę do sklepu z odzywkami dla sportowców i zakupie ten cudowny specyfik, bede tu jeszcze zagladac, moze ktoś jeszcze coś poradzi, apropos, czy np dwa dni przerwy dadzą jakiś efekt odpoczynku dla tych obolałych miejsc? Piszecie, ze ciało potrzebuje regeneracji, to jak maz zacznie  łykać dzisiaj ta glukozaminę i weekend bedzie spędzał bez wysiłku fizycznego, to wystarczy na poczatek, zeby bol przeszedl?

8

Na pewno bol bedzie mniejszy a czy minie to zalezy od jego organizmu

9

Napisz jeszcze ile maz ma lat bo niewiadomo czy branie glukozaminy bedzie dla niego odpowiednie, ponieważ biorąc syntetyczna formę glukozaminy mozna nabawić sie " zablokowania " organu wytwarzające ten enzym przez to, ze nasz organizm caly czas dąży do utrzymania homeostazy.
Krotko mówiąc jak maz jest młody niech tego nie je bo na starość bedzie stekal.
Moim zdaniem sam ruch powinien mu pomoc, zresztą z czasem organizm sie i tak przyzwyczai do ciężkiej pracy

10

Wydaje mi się, że dwa dni przerwy to mało. Powinien więcej odpocząć. A od kiedy Twój mąż odczuwa te bóle? Pojawiły się nagle kilka dni temu czy od samego początku, gdy zaczął pracować i podnosić worki?  Może to być zwyczaje przeciążenie i minie mu dość szybko. To tak jak przy zakwasach.  Jak zaczęłam się odchudzać miałam energię i chęć na ćwiczenia non stop. Następnego dnia po pierwszym treningu nie mogłam się ruszyć, bo miałam tak silne zakwasy. Na szczęście trzymam, jako taką kondycję, biorę dodatkowo suplement www.trizer.pl i trzymam dietę. Dzięki temu, ze ćwiczę regularnie nie doświadczam już zakwasów. Dlatego myślę, że jeśli Twój mąż popracuje dłużej w takich warunkach to mięśnie i stawy się przyzwyczają i ból zniknie.