1

Temat: trening na mase

siema, dawno mię na forum nie było ;P ale wsadzę mój trening którym zacząłem ćwiczyć (oczywiscie na mase), jak ktoś moze niech spojrzy i oceni co poroawic /sob: plecy, bicepswt: klatka, tricepsczw: barkinog nie ćwiczę bo mam slabe kolana a pozatym jeździłem na rowerze długo i mam 63 cm w udzie wiec narazie starczy ;PKlatkawyciskanie sztangi w lezeniu 3x10wyciskanie sztangi skos 2x10rozpietki 3x10Tricepswaskie wyciskanie sztangi 3x10francuz sztanga lezac 2x10odwrotne pompki 2x10Barkiwyciskanie sztangi z klatki 2x10unoszenie hantlow na boki 3x8podciaganie sztangi wzdluz tulowia2x10szrugsy 3x10Plecywioslowanie sztanga w opadzie tułowia 3x10wioslowanie hantla w opadzie tułowia 2x1 podciąganie na drazku 2xmaxMC 3x10Bicepsuginanie sztangi stojąc 3x10uginanie hantla w podporze o kolano 2x10mlotki stojąc 2x10narazie bez progresji ;

2

Odp: trening na mase

"nog nie ćwiczę bo mam slabe kolana a pozatym jeździłem na rowerze długo i mam 63 cm w udzie wiec narazie starczy ;P" jasne co Ty nie powiesz <wooooooow> ... to co z tego ?? nogi tez musisz ćwiczyć

3

Zanim wrzucisz nastepnym razem plan podaj:- wiek- staz- kontuzje- moze typ budowy roll - przeciwskazania od lekarza roll - piorytety B) /

4

114696:date sob, 14 kwi 2007 - 18:42:name OPOSWIECH) ''(OPOSWIECH @ sob, 14 kwi 2007 - 18:42) snapback114696/snapback ''!Zanim wrzucisz nastepnym razem plan podaj:- wiek- staz- kontuzje- moze typ budowy roll - przeciwskazania od lekarza roll - piorytety B) /Jakos dużo osób ma problemy z kolanami ostatnio...

5

hmm sory myślałem ze mam w opsie wszystko wpisane ;P tak jak mówiłem dawno tu nie zagladalemto tak: wiek: 18staz: śćwiczyłem juz rok temu ale z przerwami znowu zaczolem sytstematycznie od 2 miesiecykontuzje: raczej brak ale tak jak powiedziałem czasami z kolanami jest nie tak jak powinno byc ;Ptyp budowy: o ile dobrze wiem o co chodzi to endomorfik mezomorfik z przewaga endomorfika o tak ... ;d

6

sob: plecy, biceps juz kiedyś pisałem w jakimś poscie, ze to jest zły wybor.
Tu masz link wt: klatka, triceps okczw: barki nóg nie ćwiczę bo mam słabe kolana a pozatym jeździłem na rowerze długo i mam 63 cm w udzie wiec narazie starczy kolana nie mogą byc slabe, slabe to masz miesnie, które stabilizują kolano wiec to nie jest prosba zebys ćwiczył nogi tylko rozkaz Klatkaokwyciskanie sztangi w leżeniu 3x1 4 seriewyciskanie sztangi skos 2x1 4 serierozpiętki 3x1 staly ciężarTricepswąskie wyciskanie sztangi 3x1 odpuść sobie to cw.
bo dużo juz wyciskałeś podczas cw.
na klatke piersiowafrancuz sztangą leżąc 2x1 3 serieodwrotne pompki 2x1 3 serie ja proponuje zamienić na prostowanie sztangielki w opadzie TBarkiwyciskanie sztangi z klatki 2x1 4 serieunoszenie hantlow na boki 3x8 staly ciężarpodciąganie sztangi wzdłuż tułowia2x1 3 serieszrugsy 3x1 4 seriePlecy dodaj podciąganie szerokim nachwytem i ściąganie drazka wyciągu gornego (ewentualnie podciąganie chwytem neutralnym) po 3 serie.
Beda to 2 pierwsze cw.wiosłowanie sztangą w opadzie tułowia 3x10wiosłowanie hantla w opadzie tułowia 3x10MC 3x1 4 serieBicepsuginanie sztangi stojąc 3x10uginanie hantla w podporze o kolano 2x1 ostatnie cw.młotki stojąc 2x1 narazie bez progresji ; z progresja oczywiście 12-6 na poczatek.
Tam gdzie pisałem staly ciężar to progresji nie stosujeszpozniej napiszesz nam trening nog, przedramienia i brzucha No bym zapomniał jaki podzial??? Nie napisałeś swoich piorytetow wiec Ci nie napisze /Pozdro

7

hmm wiec moze taki rozklad: wt: KLATA -BICEPSpt: PLECY - TRICEPSsb: NOGI - BARKI ??? ;>

8

jak będziesz w stanie w sobote wyciskać na barki po pićtkowym tricepsie to będziesz bogiemklata bicepsbarki tricepsplecynogi

9

kombinuje tak bo strasznie jestem ograniczony czasem ;/moge ćwiczyć tylko we wtorek, czwartek, pićtek, sobote i niedzielenie za bardzo wiem jaki rozkład zastosować do tych dni moze jakas porada :>jak narazie zostaje wt-czw-sb //:-D :-D /

10

114748:date sob, 14 kwi 2007 - 23:04:name p10fud) ''(p10fud @ sob, 14 kwi 2007 - 23:04) snapback114748/snapback ''!kombinuje tak bo strasznie jestem ograniczony czasem ;/moge ćwiczyć tylko we wtorek, czwartek, pićtek, sobote i niedzielenie za bardzo wiem jaki rozkład zastosować do tych dni moze jakas porada :>wtorek klata, tricepspićtek barki, ubiceps/usobota noginiedziela ugrzbiet/utroche obciążony prostownik grzbietu, ale ujdzie przynajmniej biceps bedzie mógł odpoczacchyba ze tak jak ci Temekaaa podal:wtorek klata, tricepsczwartek bark, bicepssobota grzbietniedziela nogitaka sama sytuacja jak przy tym pierwszym wariancie3 dniowywt: KLATA -BICEPSpt: PLECY - TRICEPSndz: NOGI - BARKIduzo idzie kombinować tylko trzeba chciecpozdro

11

hmm najbardziej pasuje mi wt: KLATA -BICEPSpt: PLECY - TRICEPSndz: NOGI - BARKI i chyba sie skusze bo tylko wtorek bedzie zajety w dni szkolne (nie licząc pićtku bo po szkole koniec tygodnia /P )a z cwiczeniami to tak :Klatkawyciskanie sztangi w leżeniu 4x1 wyciskanie sztangi skos 4x1 rozpiętki 3x10Triceps: -wąskie wyciskanie sztangi 3x1 (zostawiam to cwiczenia bo jak zacząłem je wykonywać triceps zaczął wreszcie rosnac)-francuz sztangą leżąc 3x1 -odwrotne pompki 2x1 (to zostawię bo jak dla mnie idealne cwiczenia na koniec - straszna pompa jest po nim)Barkiwyciskanie sztangi z klatki 4x1 unoszenie hantlow w opadzie tułowia na boki 3x1 (??) unoszenie hantli w przód 3x1 (zmienione)szrugsy 4x1 Plecy:-podciaganie na drazku szerokim nachwytem 3x max (w moim przypadku 8,6,6-4)-wioslowanie sztanga 3x10-wioslowanie hantla 3x10-MC 4x10Biceps-uginanie sztangi stojąc 3x10-młotki stojąc 2x1 -uginanie hantla w podporze o kolano 2x1 (tutaj zastanawiam sie czy nie wiecej serii bo biceps to umnie naslabsza partia ; )Nogi:-przysiady ze sztanga 3x1 (??)-wykroki z hantlami 3x8 (??)-wspiecia na palcach 3x ??Brzuch:-cwiczylem ABS ale jakoś nie pasuje mi ten trening (jak ktoś moze niech coś zasugeruje) (według zaleceń OPOSWIECHa /)

12

na barki bym zamienił podciąganie wzdluz tułowia na unoszenie hantli w przód i zamienił to z unoszeniem hantli na bokiWyciskanie z klatkiUnoszenie w przodUnoszenie na bokiszrugsydo pleców dodał unoszenie na boki w opadzie bo nie ma nic na tyl barkow

13

wt: KLATA -BICEPSpt: PLECY - TRICEPSndz: NOGI - BARKI i chyba sie skusze bo tylko wtorek bedzie zajety w dni szkolne (nie licząc pićtku bo po szkole koniec tygodnia /P )a z cwiczeniami to tak :Klatkawyciskanie sztangi w lezeniu 4x1 wyciskanie sztangi skos 4x1 rozpietki 4x10Triceps: teraz to możesz dowolnie ćwiczyć triceps gdyż nie robisz tej grupy mięśniowej razem z klata-waskie wyciskanie sztangi 3x1 (zostawiam to cwiczenia bo jak zacząłem je wykonywać triceps zaczął wreszcie rosnac)-francuz sztanga lezac 3x1 -odwrotne pompki 2x1 (to zostawię bo jak dla mnie idealne cwiczenia na koniec - straszna pompa jest po nim)Barki jeszcze te barki możesz robić tak jak CI pisze ulOki/u lub zamienić te unoszenie w przód na unoszenie w opadzie T lub podciąganie sztangi wzdluz Twyciskanie sztangi z klatki 4x1 unoszenie hantlow w opadzie tułowia na boki 3x1 (??) tak tak 3 serieunoszenie hantli w przód 3x1 (zmienione)szrugsy 4x1 Plecy:-podciaganie na drazku szerokim nachwytem 3x max (w moim przypadku 8,6,6-4) nie ważne ile, ważne ze robisz na maxa -wioslowanie sztanga 3x10-wioslowanie hantla 3x10-MC 4x10Biceps max 9 serii jak pisałem albo robisz x4 x4 albo x3 x3 x3-uginanie sztangi stojąc 3x10-mlotki stojąc 2x1 3 serie-uginanie hantla w podporze o kolano 2x1 3 serie (tutaj zastanawiam sie czy nie wiecej serii bo biceps to umnie naslabsza partia ; )Nogi: tu za mało cw., brakuje na mm.
kulszowo-goleniowe.
Nie masz doswiadczenia z cw.
na mm.
nóg ucz sie na poczatku prawidłowej techniki, a później stopniowo zwiekszaj.
Rob na razie 3 serie później zwiększysz do 4 serii-przysiady ze sztanga 3x1 (??)-wykroki z hantlami 3x8 (??)- MC na prostych nogach -wspiecia na palcach 3x ??Brzuch:-cwiczylem ABS ale jakoś nie pasuje mi ten trening (jak ktoś moze niech coś zasugeruje)Przeczytaj to i wymysl jakiś trening na mięśnie brzucha: