1

Temat: Jak zaczac?

Witam. Jestem tu nowy. chciałbym rozpocząć trening. 21lat, raczej posiadam budowę ciała ektomorficzna 188cm - 67kg z pustym zoladkiem, 69 z pełnym ) Posiadam ławkę (skosna i prosta) sztange, wyciag, miesien piwny jakiś tam jest, na udach tez wiec sie coś znajdzie do spalenia lol
Napiszenie co mam robic, jakieś cwiczenia, chciałbym bardziej sie wyrzezbic, w końcu trzeba sie wziasc za siebie

2

Odp: Jak zaczac?

proponowałbym na sam poczatek trening obwodowy (3-4 miesiace), aby mięśnie byly przygotowane do prawdziwego treningu kulturystycznego + dietka na mase... dużo tego sprzętu to Ty nie masz ? nie masz mozliwosci pojscia na silownie, czasami jest klopot z ulozeniem cwiczen bez wiekszej ilosci sprzętu

Trening:

PNphpBB2&file viewtopic&t 3966 3966

Dieta:

PNphpBB2&file viewtopic&t 3884 3884

życzę powodzenia i pozdrawiam.

3

188cm wzrostu i 67kg to troche za mało i zdecydowanie za wcześnie na rzezbe, zbuduj narazie przez pol roku dobra masę miesniowa bo to podstawa rzezby, a dopiero wtedy pomyslimy nad treningiem na rzezbe, jest listopad i to najlepszy czas aby zacząć budować masę ja na twoim miejscu z takim wzrostem dążył bym do wagi conajmnije 9 kg big_smile wtedy było by super !

4

Wysoko kudłaty postawiłeś koledze poprzeczkę z 67 kg na 9 ? No no Bez odzywek rzecz jasna bo na poczatku NIE POLECAM brac, gdyż na poczatku zawsze mięśnie szybko sie rozwijają i szkoda kasy na to, dopiero jak przestana rosnac, wtedy mozna, hmm...uwazam ze 8 kg to juz wystarczajaca masa jak dla Ciebie na dobry poczatek Powodzenia

5

no 23kg do dużo i wiem o tym ale w pol roku mzna to zrobic, na poczatku dobra dieta wysoko weglowodanowa, a za około 2 miechy gainery.. i powinno sie udać big_smile wiesz ja podchodzę do tego sportu tak ze stawiam sobie bardzo wysoko poprzeczkę i narazie mam dobre efekty tego.. wiec to samo radze innym, jezlei nie dojedzie do 90kg to trudno swiat sie nie zawali, ale jeżeli bedzie mial 85 to bedzie zaje*iscie big_smile

A i oczywiście zapomniał bym !! idź na silownie tam będziesz mial wieksze samo zaparcie niz w domu. powodzenia

6

No rozumiem rozumiem, ale mógł sie chłopak załamać W sumie ja tez musze przytyć mam 181 cm i 65-66 kg, staż 6 miesięcy (obijania sie + imprezki), ale od 2 tygodni dietka na maxa + ostry trening hm...chcialbym przytyć tak do 75 kg, a potem moze dalej, w zależności jak to bedzie wszystko wygladac, narazie o gainerze nie myslalem, jakoś narazie tak zobaczę jakie beda efekty a dopiero za jakiś czas pomysle nad tym.
Z natury jestem szczupły wiec jak narazie 75 kg to dla mnie daleka droga, ale mam mootywacje i dam rade.
Pozdrawiam.

7

ja mam 178 i waze 76kg i wciąż mi malo, chce przytyć do 80kg i wtedy ebde szczęśliwy big_smile

8

kudlaczu.
nie bedziesz.. uwierz mi nie będziesz big_smile

9

o mnie sie nie martw ja sam najlepiej wiem ile mi do szczescian brakuje

10

ile to takch postow, nie dziwie sie ze ni ma to wypowiedzi moderatorów szkoda ich cenego czasu...

podtsawa to cwiczenia+dieta, chyab ze chesz tylko zbijać nadmair kalori po golonce i piwie

naucz sie podstaw prawidłowego cwiczenia, technika

jak masz mozliowsc zapsz sie do klubu tam jest co trzeba +trener

jak chesz ćwiczyć u siebie to pocztaj co masz robic, o cow tym sporcie chodzi

u gory jest taki link najwazjsze tematy , tam znajdziesz co trzeba , ams ztam tez wyszukiwarkę

wszystko jest na forum tylko trzeba poszukac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

11

dzieki, bede probowal

12

ćwicz a nie proboj

13

najpierw musze wytargać z piwnicy ten atlas i z nim robic, ważyłem sie przed chwila to wyszlo 70kg, jakieś 2 h po posilku, ta moja waga chyba jakas oszukana

ps. macie jakieś spoboy na pobudzenie apetytu? bo jak wstaje rano kolo 9 wogole nie chce mi sie jesc, dopiero gdzieś tak kolo 11 lapie mnie głód

14

są specjalne odrzywki na pobudzenie apetytu, musisz o tym poszukać w dziale o suplach..
ale bez odrzywek tez mozna, poprostu na poczatku trzeba sie zmuszac, a jak sie juz zoladek rozcianie to sam ebdzie sie domagał jedzenia rano big_smile