Temat: Trening
Witam, mam pytanko , kiedy jest lepiej trenwac rano czy po południu a moze na wieczor ??
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam, mam pytanko , kiedy jest lepiej trenwac rano czy po południu a moze na wieczor ??
tutaj nie ma zasady - powinno sie trenować tak jak jest danej osobie najwygodniej
najlepiej jednak trenować juz po zjedzeniu min. 2 posilkow oraz aby po treningu moc zjeść tez z 2 posilki, wiec popołudnie jest optymalne.
jednak mozna robić wyjątki
mi najlepiej trenuje sie ok 11.
to jest zależne od trybu zycia i w jaki sposob przyzwyczails organizm...kiedys ćwiczyłem tylko o 20.00, potem o 14, o 11 i zdążało sie ze o 7.30...sam musisz przyzwyczaić organizm..po porstu nie ma na to normy, pamiętaj tylko ze jak będziesz planował gódź treningu zrob tak by byla to w miarę stala godzina...przy częstym zmienianiu dochodzi do dezorganizacji organizmu i czujesz sie jakoś nieswojo/zmeczony itd...
ale czy nie jest tak ze miesien rosnie najbardziej podczas snu , i czy w zwiazku z tymnie lepiiej trenować na wieczor pytam bo słabo sie orjetuje
a co Ci to da ?
pora nie ma znaczenia - zadnego
masz zrobić dobry trening i masz byc z niego zadowolony biorąc prysznic
potem masz madrze zjeść
koniec i kropka .
Dobrze jest chodzić na silownie o tej godzinie zeby mozna było wcisnąć po treningu drzemkę mi no o 15-16 najlepiej jest ćwiczyć bo zazwyczaj mam ochote na chwile snu po treningu
Ja coprawda nie mam ustalonych godzin ale wole raczej rano.
To chyba bardzo indywidualna sprawa.
dzieki za rady napewno skorzystam
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc