1

Temat: Trening

Witam, mam pytanko , kiedy jest lepiej trenwac rano czy po południu a moze na wieczor ??

2

Odp: Trening

tutaj nie ma zasady - powinno sie trenować tak jak jest danej osobie najwygodniej
najlepiej jednak trenować juz po zjedzeniu min. 2 posilkow oraz aby po treningu moc zjeść tez z 2 posilki, wiec popołudnie jest optymalne.
jednak mozna robić wyjątki
mi najlepiej trenuje sie ok 11.

3

to jest zależne od trybu zycia i w jaki sposob przyzwyczails organizm...kiedys ćwiczyłem tylko o 20.00, potem o 14, o 11 i zdążało sie ze o 7.30...sam musisz przyzwyczaić organizm..po porstu nie ma na to normy, pamiętaj tylko ze jak będziesz planował gódź treningu zrob tak by byla to w miarę stala godzina...przy częstym zmienianiu dochodzi do dezorganizacji organizmu i czujesz sie jakoś nieswojo/zmeczony itd...

4

ale czy nie jest tak ze miesien rosnie najbardziej podczas snu , i czy w zwiazku z tymnie lepiiej trenować na wieczor pytam bo słabo sie orjetuje

5

a co Ci to da ?
pora nie ma znaczenia - zadnego
masz zrobić dobry trening i masz byc z niego zadowolony biorąc prysznic
potem masz madrze zjeść
koniec i kropka .

6

Dobrze jest chodzić na silownie o tej godzinie zeby mozna było wcisnąć po treningu drzemkę mi no o 15-16 najlepiej jest ćwiczyć bo zazwyczaj mam ochote na chwile snu po treningu

7

Ja coprawda nie mam ustalonych godzin ale wole raczej rano.
To chyba bardzo indywidualna sprawa.

8

dzieki za rady napewno skorzystam