1

Temat: Trening niemieckich ciezarowcow

Chce robić ten trening 2 lub 3 razy w tygodniu.
Ale ten trening obejmuje tylko trening klaty bede go robił z 6tyodni ale oprócz treningu klaty mogę robic(bo juz sam niewiem, tyle sie naczytalem) trening pozostałych partii?? prosze o dopowiedz... i jakieś propozycje dla treningu.
chodzi mi tu o np wtorek klata+bic czwartek barki+tric itp......

2

Odp: Trening niemieckich ciezarowcow

czy ty ostatnio nie kombinujesz za bardzo ztymi treningami ??

3

Najlepiej jakbys sobie sam ułożył trening i dal go na forum do ocenyzamiast koszystac z jakiś gotowców

4

Sellars59....wiem, wiem. //:-D :-D kendziorLofti w sumie to tak ale chce wiedzieć tylko czy tak mozna robic, bo niewiem dokladnie> Prosze odp //ohmy.gif yikes ohmy.gif //huh.gif :huh: huh.gif /

5

Raczej musisz robić także inne partie.
Moze podziel sobie dni treningowe na cwiczenie raz gornych czesci ciala( klata, bic, plecy, barki), a w nastepnym dniu treningowym dolne czesci (lydki, uda, brzuch). jeśli sie mylę prosze mnie poprawić //:-D :-D /

6

na dwa dni raczej tego nie rozlozysz, to jest mój plan właśnie robie ostatni 6 tydzien, jest troche zmodyfikowany ale na podstawie tamtego orginalnego jest rozłożony na 4 dni, troche mialem problemy z tym tempem i jak masz maly staż to lepiej go nie rob bo ciezko jest utrzymać poprawna formę w tym tempie z dużym ciezarem, trening fajny bo sie robi jedno dupne cwiczenie mi sie podobał Klata kapury i przedramię Cwiczenia Serie Powt.
Tempo PrzerwyA-1 Wyciskanie sztangi 1 1 4 2 9 sekA-2 szrugsy 5 1 4 2 9 sekB-1 Rozpietki na skosie do gory 3 1 12 3 2 6 sekB-2 Uginanie nadgarstka ze sztangielka 5 1 12 3 2 6 sek Nogi i plecyCwiczenia Serie Powt Tempo PrzerwyA-1 Przysiady 1 1 4 2 9 sekA-2 Martwy ciąg 1 1 4 2 9 sekB-1 wspięcia na palce w siadzie 5 1 4 2 9 sekB-2 Wyprosty tułowia ze sztanga za karkiem 3 1 4 2 6 sek Biceps i TricepsCwiczenia Serie Powt Tempo PrzerwyA-1 Wyciskanie francuskie sztangi siedząc 1 1 4 2 9 sekA-2 Ugianie ramoion stojąc 1 1 4 2 9 sekB-1 Wyciskanie francuskie sztangielki 3 10-12 2 X 6 sekB-2 chwyt młotkowy lezac na skośnej ławce 3 10-12 2 X 6 sek Barki i gorne partie pleców Cwiczenia Serie Powt Tempo PrzerwyA-1 Wyciskanie sztangi zza karku 1 1 4 2 9 sekA-2 wiosłowanie sztanga w opadzie tułowia 1 1 4 2 9 sekB-1 przyciągani sztangi do brody 3 10-12 2 X 6 sekB-2 Przyciaganie sztangielki do klatki w oparciu o ławkę 3 1 4 2 6 sek

7

MoncriefMai nie chodziło mi o podzielenie treningu na dwa dni, tylko podalem przykład jak sobie moze podzielić treningi roznych partii ciala, mialem bardziej na mysli to zeby podzielił 4 dni treningowe na gorne i dolne partie ciala.
Sorry ze tak mieszam //:-D :-D /

8

czytałem ze trening ten dziala najlepiej na osoby z malym stazem! na innym forum! zrobie sobie trwning 4 dniowy: we wtorki pićtki soboty i niedziele...inaczej rady niedam- mało czasu w pozostałe dni.
a chce robić tak: wtorek:klata Treningiem Niemieckich ciężarowców czyli 10serii po 5pow biceps 9serii Piatek klata+barki Klata tr.niem.ciez.
barki 9seri + kaptury 3seriesobta plecy tric plecy 14seritriceps 10seri niedziela klata+przedramie+nogi kalta T.N.Ciezarowcow przedramię 8serii nogi 12 seri W tygodniu na klatę wychodzi treningiem niemcow 120powtorzen a typowym treningem na masę to bedzie jakie 126powtorzen czyli podobnie! co o tym myslicie?? //ohmy.gif yikes ohmy.gif /

9

wtorek klatapićtek klataniedziela klataWez se troche wazeliny czlowieku, TEN TRENING TO NIE TRENING NA PRIORYTET TU SIE NIE DA TEGO ZROBIC, i jeszcze 3razy w tygoniu klata wez pomysl zanim coś napiszesz prosze Cie, a w tym tereningy chodzi o to aby jednym cwiczeniem dobic mięśnie a tym biedron91im(3serie) tylko je rozruszać i dac inny bodziec, tylko male grupy takie jak kaptury łydki i przedramię w moim planie są w innej formie i nie wykonuje sie 5pow tylko 1 i w dodatku 1 12 , tego planu nie mozna łączyć z innym planem... Tak jak ty masz to rozpisane możesz dojsc tylko do nikąd nie mysl ze urośniesz ćwicząc 3 razy klatę w tygodniu miesien musi sie zregenerować i odpocząć czyli jakieś 7dni a nie 2 ledwie zejdą Ci zakwasy a juz dasz nastepna porcje, zobacz inne plany czemu nie ma 3 razy klatę jak by tak mozna to każdy by tak zrobił ze wszystkimi mięśniami i w ciągu tygodnia zrobił by to co w miesiac....

10

Sorki za biedron91iego posta ale olśniło mi i postanowiłem coś konkretnego napisać abys se krzywdy nienarobil, przekształć sobie mój plan, sprobuj jakoś zmienić grupy mięśniowe bo II dzien jest bardzo ciezki, daje wkosc i to bardzo..., naluz sobie o wiele mniej obciazenia i pamiętaj o tym tempie bo to jest podstawa ale i tak wątpię zebys je umiał wykonać bo sam mialem fess problemy z tym liczeniem, a najlpiej daruj sobie to bo z tego co napisałeś wyzej i co napisali poprzednicy to krecisz z planem my Ci coś napiszemy a ty i tak pojdzesz na silownie i będziesz robił klatę w każdy dzien nie wiem czy to ma sens lepiej zrob sobie typowa masówkę sprobuj z formy 2007 jest dos ciekawy

11

hmmmmmm....no tak myslalem.
czytałem w necie ze mozna robić ten trening az 3 razy w tyg.
a i jest tam 10serii po 5 powtorzen,4pow,i 3 pow.
no to prosze o ulozenie mi planu z wplecionym treningiem Niemieckich ciężarowców acha nierozumiem co jest napisane.
w twojim planie. /

12

ten trening nie moze byc wpleciony w inny to jest całkiem inny sytem budowy, a czego nie rozumisz w moim planie??przykladowe tempo 3 2 to masz tak 3sek tam gdzie miesnien pracuje np przy wysikaniu 0sek u gory czyli odrazu zpuszczasz i na to masz 2sek i znów na dole nie trzymasz ciężaru tylko odrazu wyciskasz przez 4sek i tak w kolko tam gdzie jest w opuszczaniu X to znaczy ze musisz jak najszybciej wykonać ten ruch nie tracac techniki, tam są bledy tam gdzie masz 2cwiczenia na jedna partie to okres oczuszczania w biedron91im cwiczeniu 3seryjnym powinnien byc zaznaczony X taki maly błąd przy przekształcaniu

13

juz rozumiem... no dobra ale jak dużo osób robiło plan Niemieckich ciężarowców przez 6-10tygodni, to chcesz powiedzic ze przez ten okres czasu robili tylko wyciskanie sztangi lecąc na ławce poziomej,??? //:-D :-D znalazłem to na innym forum.
Czy podczas treningu masowego mogę na klatke zamiast treningu na masę robić trening na sile np.
trening niemieckich ciezarowcow? Bo chce zrobić masę w innych partiach, a w klacie zalezy mi zeby zrobić jak najwiecej sily, zeby uzyskać dobre wyniki w wyciskaniu.
przyznaj SOG'a Thiago2 Wyslana - 4 listopad 2006 16:53 --------------------------------------------------------------------------------tak _______________________________ www.thiago.blog4u.pl komentowac! http://www.sfd.pl/temat287884 ja spam post * przyznaj SOG'a qbaaa Wyslana - 4 listopad 2006 17:09 --------------------------------------------------------------------------------Czyli na wszystkie partie bede robił trening masowy czyli wieksza liczbę powt i wszystkie partie raz w tygodniu.
A na klatę zrobie trening nieckich ciężarowców i mogę go robić z 2-3 razy w tygodniu czy za duzo? przyznaj SOG'a pawlaczyna Wyslana - 4 listopad 2006 18:15 --------------------------------------------------------------------------------wg mnie 2 x starczy ( Tak ) _______________________________ "... mówią margines ... tak? to dobrze ..." przyznaj SOG'a qbaaa Wyslana - 5 listopad 2006 17:06 --------------------------------------------------------------------------------A tak wogole to co sadzicie o tym treningu niemieckich ciezarowcow?? Warto nim cwiczyc? Czy ktoś z was juz go probowal? przyznaj SOG'a Ghor Wyslana - 7 listopad 2006 08:36 --------------------------------------------------------------------------------warto przy niedługim stażu daje plus minus 5kg wycisku wiecej, ale pamiętaj ze trzeba po jego skończeniu odpoczywać 2 tygodnie...

14

Nie wiem o co Ci chodzi, sprobuj ułożyć jakoś pytanie bo piszesz coś a ja tego nie rozumiem, ten plan robi sie 6 tygodni i robi sie go w takiej formie jaka jest, później masz sile z tego tereningu ale sam go nie rozumiem; ten trening był za czasów gdy 4 w bicu było to duzo, napisałeś tak a chce robić tak:wtorek:klataTreningiem Niemieckich ciężarowców czyli 10serii po 5powbiceps 9seriiPiatek klata+barkiKlata tr.niem.ciez.barki 9seri + kaptury 3seriesobta plecy tricplecy 14seritriceps 10seriniedziela klata+przedramie+nogikalta T.N.Ciezarowcowprzedramie 8seriinogi 12 seri 3 razy klata :blink: trenuj jak chesz jak inni Ci taka rozpiskę doradzili... ktoś napisał mi tak na forum ja teraz to powtorze:Zaczynam tracic wiarę w ludzi /

15

Chce sie tylko dowiedzieć czy robiąc trening niemieckich ciężarowców mogę trenować inne partie cialaż? Bo z rozmowy z innego forum wynika ze moge, a nawet powinienem! <_< //:-D :-D //:-D :-D /

16

człowieku ten plan obejmuje wszystkie mięśnie nie rozumiem Cie, masz wszystko w niego wplecionego, możesz mi wytłumaczyć dlaczego chesz 3razy w tygodniu tenujesz klateż

17

bo trening niemieckich ciężarowców robi sie 1lub2lub3razy w tygodniu, ja wybrałem 3!! i podczas tego treningu(ktory obejmuje sama klate) robi sie pozostałe partie tylko treningiem masowym!!

18

wytłumacz mi to bo tego nie rozumiem wlkej rozpiskę i opisz ja itp

19

METODA TA OBEJMUJE TYLKO WYCISKANIE NA LAWIE-CWICZENIA obejmują 1 SERII PO 5, 4 i 3 powtorzenia.
Pierwszy trening obejmuje 1 serii po 5 powtórzeń wyciskania na płaskiej ławce odpoczywając po jednej minucie.
Na biedron91im treningu obciazenie zostaje zwiększone o 5% obejmując 1 serii po 4 powtorzenia.
Przy nastepnym treningu znów zostaje dodane 5% obejmując 1 serii po 3 powtorzenia .Przy nastepnym treningu wracamy do obciazenia z 4 powtórzeniami i robimy 1 serii po 5 powtórzeń - w tym miejscu zaczynamy cykl od nowa.
Przed treningiem ustawiamy ciężar z którym jesteśmy w stanie zrobić 1 powtorzen, i tym ciężarem robimy pierwszy trening (dajmy na to 60kg) czyli 10x5 60kg na nastepnym treningu zwiększamy o ok.
5%, najwygodniej o 2-4kg redukując liczbę powtórzeń w serii o 1, czyli robimy 10x4 64kg na nastepnym znów zwiększamy o 2-4kg i redukując powtorzenia i wychodzi nam 10x3 68kg następny trening to 10x5 64 następny 10x4 68 i 10x3 72kg ten artykuł wziąłem z innego forum- to jest trening niemieckich ciezarowcow! jak widzisz obejmuje on tylko trening siłowy dla klaty! Bede go robił przez 8 tygodni a wiec trzeba tez ułożyć do niego trening na inne partie, o ile sie doczytałem najlepiej robić je treningiem masowym! a wiec klatę robie tym treningiem niemieckich ciężarowców a inne partie treningiemmasowym!!! na triceps robie 9seri(3rozne cwiczenia) na biceps tak samo jak wyzej na barki, jak wyzej na kaptury 3 serie na plecy 12serii na nogi 12 serii na przedramię 9 serii brzuch 4razy w tygodniu jeszcze czegoś nierozumiesz?? pozdro

20

uf ale zamieszanie, juz rozumiem o co Ci chodzi ja mówiłem o masowce a ty o tej silowce nie wiem czy to ma sens stosowanie tego ponieważ ćwiczysz sama klatę zrob lepiej typowa silowke i Ci wystarczy, chyba ze lubisz cyferki przy wyciskaniua w innych duze rozmiary, sorki za te zamieszanie nie zrozumieliśmy sie poprostu

21

no wrescie sie wyjasnilo!! //:-D :-D zrobie trening laczony(klata tr.
na sile a reszata masa i sie zobaczy co z tego wyjdzie- słyszałem dużo pozytywów na taki trening! pozdro B) /

22

napisz w tym temacie później swoja relacje

23

ok.....koniec tego treningu przewiduje na 8 stycznia! //:-D :-D /