Temat: ocena treningu

siema wszystkim //:-D :-D jestem nowy na tym forum i chciałbym abyscie ocenili mój trening.
Mam 17 lat kiedyś ćwiczyłem 2 miechy na siłce ale mialem coś z przedramieniem i mnie przez rok bolało przy wysiłku ale teraz jest chyba ok wiec zacząłem znowu dopiero 3 tygodnie cwicze.
wzrost 177 waga 75kg.Poniedzialek : BARKI PRZEDRAMIEWyciskanie sztangi z przed klatki 4x8 Wyciskanie sztangi zza karku 4x8 podciąganie sztangi wzdluz tlowia 4x8unoszenie sztangielek w bok i w przód po 2x8 unoszenie sztangi podchwytem i nachwytem po 4x25 WTOREK : BICEPS unoszenie sztangielek 4x8unoszenie sztangielek chwytem młotkowym 3x8unoszenie sztangi lamanej 4x8 unoszenie na wyciągu dolnym 4x8 pod roznym katemSRODA : KLATAwyciskanie na płaskiej 4x8wyciskanie na skosie 4x8wyciskanie sztangielek 6x8 z roznym ustawieniem rakprzenoszenie sztangielki za głowę 4x8i na maszynie ale niewiem jak sie to nazywa 4x8CZWARTEK : TRICEPS + PRZEDRAMIE(tak jak w poniedzialek)wyciskanie sztagni wąskim chwytem 4x8wyciskanie sztangi lamanej francuskie 4x8wyciskanie sztangielek siedząc francuskie 4x8sciaganie wyciągu 4x8pompki odwrotne 3x8PIATEK : PLECY + NOGIna maszynie chyba buterfly 6x12sciaganie wyciągu 4x12 nogi robie na maszynach po 12 powtorzen.
SOBOTA ; KLATA metoda 10/1 + Przdramie (tak jak w poniedzialek)na plecy robie tak mało bo gdy ściągam wyciągi to zaczyna mnie bolec ta reka z ktora mialem problem rok wczesniej :/chce ćwiczyć tym planem 6 tygodni później tydzień przerwy i jakiś inny ach biorę kreatynke z vitalmaxa artrox z vitalmaxa i arginin tez z vitalmaxa wczesniej nigdy nic nie brałem acha no i jeszcze dieeta do tego.
Cel masa.

2

Odp: ocena treningu

114717:date sob, 14 kwi 2007 - 18:26:name certssatsso2141b) ''(certssatsso2141b @ sob, 14 kwi 2007 - 18:26) snapback114717/snapback ''!siema wszystkim //:-D :-D jestem nowy na tym forum i chciałbym abyscie ocenili mój trening.
Mam 17 lat kiedyś ćwiczyłem 2 miechy na siłce ale mialem coś z przedramieniem i mnie przez rok bolało przy wysiłku ale teraz jest chyba ok wiec zacząłem znowu dopiero 3 tygodnie cwicze.
wzrost 177 waga 75kg.No to jaki masz staż 2 miesiace??Czy moze 12 miesięcy tak jak pisze w profilu?Jesli 2 miesiące i rok miales przerwy to proponuje trening ogolnorozwojowy.Plan ten co podales jest zly.
Za dużo cwiczen, dublujesz cwiczenia, za dużo serii, zły podzial na partie miesniowe, czyli ogólnie wszystko /

3

nie staż mam praktycznie 3 tygodnie hehe bo 2 miechy to ćwiczyłem ale rok temu.
to w profilu to zle wpisałem i niewiem jak zmienić : hmmm... no jak mówisz ze plan jest zły to chyba tak jest bo widze ze znasz sie na rzeczy po twoich postach ale ćwiczę 3 tygodnie jak na ten okres czasu to efekty są przytyłem 3kg.
i wogle w bicu 1,5 cm.
: wiec co radzisz zmienić plan ?acha zapomniałem napisać ze przed tym planem mialem juz 4 tygodnie ogolnorozwojowki bo chciałem przyzwyczaić to przedramię do wiekszego wysiłku //:-D :-D jak możesz to podaj linka z jakimś sprawdzonym planem z gory dzieki

4

Proponuje zajrzeć do tego linku: pozdro /

5

NO TAK TYLKO ZE JA JUZ MIALEM OGOLNOROZWOJOWKE 4 tygodnie //:-D :-D /

6

to dlaczego tego nie napisales??? :blink: /

7

No zapomniałem tak jakoś wyszlo sory za lekkie zamieszanie z tym planem: no ale teraz juz wiesz //:-D :-D /

8

ACT powinieneś robić 2-3 miesiace, ale nie jesteś juz prawdziwym nowicjuszem na siłowni wiec przejdź na zwykłego splita.
Poczytaj w podwieszonych, popraw plan, bo ten jest tragiczny...pozdr /

9

ok dzieki za rady no a myślałem ze ten plan nie jest taki zły : jak zmienię plan to go wrzucę i ocenisz czy moze byc Pozdro

10

Na poczatek moze byc takie polaczenie Poniedzialek Klata + BicepsSroda Barki + Nogi PIATEk Plecy + Triceps Cwiczen narazie nie podaje bo chce dokończyć tym planem co robie jeszcze 3 tygodnie Bo jak coś daje efekty to niebede zmieniał narazie dopiero jak skończę caly cykl.Pozdro

11

jak zrobisz ten trening z takim ciężarem 60%-80% to GRATULUJE //laugh.gif lol laugh.gif ale wątpię ze jest tu taka osoba B) /

12

wszystkie powtorzenia robie po 8 razy ciężarem takim jakim jestem wstanie zrobić ta liczę powtórzeń przy ostatnim lub 2 ostatnich ruchach pomoc partnera.
Ale niewiem czy jest to 6 - 80% MC ; ale jeżeli robie 8 powtórzeń max to chyba jest to ciężar w tych granicach a robie juz ten plan przez 3 tygodnie i jak pisałem efekty są jak na ten czas;/no ale nie znam sie na tym tak bardzo jak wy bo macie dużo dużo wiekszy staz.
Dlatego chciałem sie spytać jak bede ćwiczył np.
2 serii na klatę to da mniejsze efekty niz jak zrobie 12 :>. Tak samo z bicem w większości planów w podwieszonych na biceps jest od 9 -12 serii a jak zrobie 16 czyli tylko 4 wiecej to tez raczej to dużo niezmienia ? z gory dzieki za odpowiedz Zadaje takie pytania bo chce sie dowiedzieć czegoś o cwiczeniach i poserzyc swoja wiedze na ten temat a wiem ze jest tu dużo osób które znają sie na tym bardzo dobrze:Dpozdroa i jeszcze takie pytanko jak myslicie czy jak zrobie do końca ten plan i później bede chodził 3 razy w tygodniu to juz niedam rady robić tyle serii bo dojdzie jedna partia : wiec bede musial robić mniej serii czy to nie zmniejszy rezultatów bo mięśnie sie mogą przyzwyczaić do wiekszej ilosci serii ???

13

??

14

Intesywnosc treningu na masę 7 - 8 % 1-PM, czyli 8-12 -PM (powtorzen). A co sie stanie jeśli będziesz robił wiecej serii??? będziesz spalał mieso, czyli spadną Ci obwody. jeśli chodzi o DAROie pytanie to do końca nie wiem o co Ci chodzi. /