Temat: Program do oceny
Mialem kilkunasto miesieczna przerwe w treningach i ostatnie prawie 3 miesiące poswiecilem na ostry trening ogolnorozwojowy. Od jutra zaczynam normalny trening 3 razy w tygodniu. ułożyłem sobie trening i mimo iz wydaje mi sie w porządku prosze o ocenę i ewentualne wskazówki i podpowiedzi.
Poniedzialek:
Klatka:
1. Wyciskanie sztangi na płaskiej 4 x 12-8
2. Wyciskanie sztangielek na płaskiej 4 x 12-8
3. Wyciskanie sztangielek na skośnej 4 x 12-8
4. Rozpietki na skośnej 4 x 12-8
Triceps:
1. Wyciskanie sztangi w wąskim uchwycie 3 x 12-1 2. Prostowanie ramienia hantelka w opadzie tułowia (oparcie o laweczke) 3 x 12-1 3. Unoszenie tułowia 3 x 12-1 Sroda:
Plecy:
1. podciąganie sztangielki jednorącz w oparciu o ławeczkę 4 x 12-1 2. podciąganie sztangielek oburącz lub wiosłowanie sztanga 4 x 12-8
3. Sztrugsy na zmianę sztanga sztangielki 4 x 12-8
Biceps:
1. Uginanie ramion ze sztanga 4 x 12-6
2. Mlotek 4 x 12-6
3. Uginanie o kolano 3 x 12-6
4. Uginanie handelki jednorącz siedząc 3 x 12-6
Piatek:
Barki:
1. Wyciskanie zza karku hantelkami(sztangi) 4 x 12-1 2. Unoszenie ramion z hantelkami bokiem 4 x 12-1 3. Unoszenie handelek do przodu 4 x 12 – 1 4. Unoszenie sztangi wzdluz ciała do brody 4 x 12-1 Przedramiona:
1.Uginanie nadgarstka ze sztanga(handelkami) nachwytem 3 x 15-2 2.Uginanie nadgarstka ze sztanga (handelkami) podchwytem 3 x 15-2 Prosze o opinie odnośnie kolejności poszczególnych cwiczen np. na biceps czy jest ok. i w ogole co myslicie i co mozna poprawic. Na razie nie ćwiczę na nogi przynajmniej do zmiany treningu i zdobyciu sprzętu na te partie. Plecy dość skromnie bo na razie nie mam wyciągu i drazka. Brzuch mysle ćwiczyć na każdym treningu (dobiore jakieś 2-3 cwiczenia po 2-3 serie). Co myslicie? Z gory dziekuje za wypowiedzi.