1

Temat: czy to bedzie dobre

stosuje dietę tzn mam rozpisanych około 100posilkow i jem z tej rozpiski 6-5dziennie średnio wychodzi mi ze spożywam 210g B(3g/kmc) 420gW(6g/kmc) i 100-120gT(1,4-1,7g/kmc)
waze 70kg starz 2lata za dwa tygodnie zaczynam brac bialko ostrowi dwa razy dziennie po40g czyli lacznie 80g i w tym 64g bialka czyli lacznie bedzie 274g B(3,9g/kmc) i tu moje pytanie czy nie zaduzo ?? czy wiekszasc z tego bialka pujdzie w WC do konalizacji ??

2

Odp: czy to bedzie dobre

napisz ta dietę bo coś mi sie wierzyc nie chce ze wyciągasz 210g bialka z diety

3

to po co ci bialko skoro z diety spokojnie wyciągasz tyle ile potrzebujesz?

4

wyślij mi na pw te 1 posilkow

5

te posilki to pozbierałem z forum z ruznych diet

6

Co robisz? Mase,sile,rzezbe i czy te 3g to bialko zwierzece czy calosciowo?

7

Yaril robie masę bialko to całościowo
do slawek popatrz
sniadanie platki kukurydziane+500mln mleka+100g bialek z jajek daje jakieś 50gbialka
drugi posiłek chleb+100qcieleciny+100gsera zultego tez jakieś 40-50g
obiad 200gpiersi z kurczaka+ 50gryzu tez 50gbialka
przed treningiem 100g ryżu 7gbialka
po treningu makoron 100g 10g bialka
kolacja 250g tworogu chudego 50gbialka
lacznie 217g bialka tak pi razy oko

8

sniadanie platki kukurydziane+500mln mleka+100g bialek z jajek daje jakieś 50gbialka  

dobre!!

Pisz uwazniej!!

9

W każdym z posiłków masz wypisaną wartość kaloryczną i podział b:t:w? Wszystkie dane pobierałeś z forum czy sam też coś sobie wyliczałeś? Mi marnie idzie składanie jadłospisu z poszczególnych posiłków. Wolę mieć od razu z góry narzucone od rana do wieczora, co mam jeść. Taką dietę dostałam właśnie do www.trizer.pl. Wszystkie posiłki wypisane z kaloriami. Nawet lista zakupów i sposób przygotowania poszczególnych posiłków jest. Ja potrzebuję mieć tak rozpisane wtedy trzymam dyscyplinę podczas diety.

10

Chyba każdy ma tak, że z rozpisaną dietą trzyma się jej. Natomiast jak nie ma planu napisanego to ciężko trzymać czystą michę. Dieta od Trizera jest tak dobrze przygotowana, że aż chce się jej trzymać. Nie no żartuję, mam dni zwątpienia albo dni chęci na coś całkiem innego, ale jakoś się trzymam. nie mogę się poddać skoro idzie mi wyjątkowo dobrze.
Ja bym w ogóle zastąpiła płatki kukurydziane innym produktem.

11

Czym byś zastąpiła płatki kukurydziane? Ostatnio w Trizerowej diecie miałam płatki ryżowe. Wcześniej nawet nie wiedziałam, że takie są. Ogólnie teraz zaczęłam zaglądać na półkę z płatkami i czytać o nich. Jest tyle różnych do wyboru, a ja kiedyś tylko jadłam jeden rodzaj. Oprócz tego spróbuj owsiane, jęczmienne, żytnie. Jak popatrzysz na półkę w dobrym sklepie to będziesz pod wrażeniem tego ile ich jest.

12

A z czym w diecie od Trizera miałaś płatki? Teraz jest naprawdę duży wybór różnych płatków. Warto spróbować każde i znaleźć dla siebie odpowiednie. Proces w wyniku, którego powstają pozwala na zachowanie składników odżywczych. Poza tym nie zawierają glutenu, w związku, z czym są łatwo przyswajalne przez chorych na celiakię. Są dość uniwersalne, bo można je jeść na słodko z owocami albo zagęszczać nimi zupy albo sosy. Na pewno lepiej wykorzystać do tego płatki niż tradycyjnie mąkę.

13 (edytowany przez jurczykowska 2016-05-16 17:49)

A takich płatków nie jadłam jeszcze nigdy. Wcześniej nie przykładałam wagi do tego, co jem. Stołowałam się głównie na mieście albo jedząc gotowe półprodukty tylko do odgrzania. Dlatego dieta od Trizera jest dla mnie bardzo urozmaicona, bo wiele z warzyw w niej zawartych nie jadłam wcześniej albo próbowałam tylko kilka razy. Dodatkowo zaczęłam gotować sama wiec to też duży plus.