1

Temat: 6 Weidera

Dwa dni temu zacząłem robić szóstkę Weidera.
Mam odnośnie niej kilka pytan...1.
Czy 1 seria po 6 powtórzeń oznacza dla cwiczenia numer 1 i 3 po 6 powtórzeń na kazda noge, czy po 3 kazdaż2.
słyszałem od roznych ludzi, ze brzuch powinno sie maksymalnie ćwiczyć 20-3 minut (rozne wersje slyszalem). Jak to sie ma do szostki? niemożliwe jest bowiem ukonczenie jakiegoś tam powiedzmy 2 dnia (nie mówiąc juz o 42) w tak krótkim czasie...

2

Odp: 6 Weidera

1.podobno po 6 na kazda, ale osobiście uważam ze nie dalbym tak rady2.ten poglad wyglada mi na jakiś mit poza tym bez przesady ze to tyle trwa

3

.ten poglad wyglada mi na jakiś mit poza tym bez przesady ze to tyle trwaco do tego to nie mam watpliwosci.
kiedyś juz robiłem szostke, jednak nie udało mi sie jej ukonczyc.
juz 5-6 dzien zabierał mi około 3 minut... nie wiem, moze robie to zbyt wolno, ale moi koledzy maja podobne problemy i napieprzają później po 1-1,5 h trening.
nie wiem czy tak mozna i właśnie o to pytam

4

Na sam trening brzucha to za dlugo.
Poza tym na 6weidera trzeba juz miec jakas mase, to trening glownie na rzezbe.Ja sam robie ABS zeby nabrać masy, a potem ew.
wezmę sie za rzezbe.

5

ok policzmy np w moim przypadku, robie po 18 powtórzeń jak na raziewiec5cwiczen w których trzymamy 3s.
x 18 pow.
270s.
270x3 bo serie są 3 to daje 81 dodać to tego ok 120.
bo ruchy wykonuje sie z minimalnymi przerwami to bedzie 103 s nozyce zajmują ok60s.
min wiec mamy 1030+3x6 1210s do tego dochodzą dwie przerwy maksymalnie po 1,5 min czyli 3min czyli 3x6 180razem mamy 180+121 1390s.
czyli przeliczając na minuty to jest 1390:6 23min jeśli sie gdzieś pomyliłem to sory

6

a przerwy poco??ich sie nierobi

7

słyszałem rozne poglady na ten temat, ja osobiście robie bo wtedy mogę bardziej sie skupić na spinaniu brzucha

8

mogą byc minimalne przerwy miedzy cwiczeniami (kilka sekund). A caly trening powinien trwać do 28 minut.
jeśli zaczyna brakować czasu to trzeba zmniejszyć czas przytrzymywania brzucha w napieciu ( na poczatku ma byc kolo 3-4 sekund):-)

9

Sam trening to nie wszystko - do tego dieta, zadnego alkoholu itd.

10

Próbowałam ćwiczyć AW6, ale mi nie wyszło. W połowie odczuwałam okropny ból i nie mogłam jej dokończyć. To Twoja pierwsza próba z AW6 czy już doświadczyłeś wcześniej tych ćwiczeń? Uważaj by nie obciążyć sobie kręgosłupa lędźwiowego, bo skończy się to tak jak u mnie. Ja wolę wykonywać teraz inne ćwiczenia. Próbuję uwidocznić u siebie trochę mięśnie. Zaczęłam chodzić na ćwiczenia siłowe takie jak PUMP, TRX i biorę spalacz tłuszczu Trizer, który odkrywa mięśnie.