Temat: Odzywki & suplementy...<co?>

Witam.
Mam male pytanko...otoz przeglądając oferty roznych producentów odkryłem ze zachodzi dziwne zjawisko...Podam pare przykladow:
TREC DIBENCOZIDE  ARGININA  TESTOSTEROL  MEGABOL    UNIVERSAL GH MAX OLIMP HMB 60zl  NITROBOLON II  MASS XXL    Zauwazylem, ze te odzywki, które są tańsze maja PODOBNO rownie dobry, a moze nawet i lepszy efekt dzialania niz drozsze, tzn.producent tak pisze.
Wiec w  czym tkwi haczyk? Bo takie odzywki jak np.
dibencozide czy arginina są tanie, i do tego efekt NIBY maja 'wypasiony'. Interesuje mnie dlaczego tak jest? Czy naprawdę te odyzwki maja taki super efekt mimo tego ze są baaardzo tanie i skoro juz to czy mozna je bezprzeszkod przyjmować (skutki uboczne)a jeżeli juz to jakie zestawy?. o nitrobolonie juz gdzieś byla mowa na forum wiec do niego pytań nie mam.
chciałbym jeszcze sie dowiedzieć jakie zestawy(chyba ze jest jakiś jeden środek który nie wymaga dodatkowego) najlepiej przyjmować jeżeli nie któreś z tych wyzej wymienionych ćwiczyłem w tamtym roku na siłowni ale raczej to byly poczatki czyli bledy i t p i t d...mniejsza.
chciałbym teraz przez najbliższe 3 miesiące coś osiagnac(masa, sila),i chciałbym zebyscie doradzili jakie odzywki itp itd.
mogę przeznaczyć 3oozl;/-maks.
Fajnie by było jak by sie coś niecoś sie utrzymalo.
Co dobre? nitro z czyms? kreatyna z czyms? bialko z czyms? ?!?!?!?!?!.pomozcie.....  PS.
a o dietę tez bede pytal. 

2

Odp: Odzywki & suplementy...<co?>

Z choinki sie urwales, nie wiesz co to marketing ? 'cosl'Nie masz stażu na nic poza gainerem i dieta.

3

acha, czyli nic wiecej sie nie dowiedziałem o tych produktach, poza to o czym pisze producent,tzn.
moze ktoś to przyjmowal? jakie byly efekty? itp itd.
A dlaczego skoro NIE MAM stażu to nie mogę przyjmować NIC POZA GAINEREM I DIETA...?...?PS.
Chyba mozna o to pytać skoro to FORUM?

4

pewnie ze mozna pytac,a co do brania innych zeczy niz gainer to możesz brac wszystko tylko ze na dobre ci to niewyjdzie

5

Chofdzi o to, ze efekty na poczatku są bardzo dobre, wiec po co brac odzwki, po których wcal mocniej nie urosniesz, a przy nasteopnym razie beda na Ciebie slabiej dzialaly?

6

No i o to właśnie mi chodziło Dobre wyjasnienie :-). ............:::::::::::::::W CELU PODSUMOWANIA:::::::::::::::............Czyli przez te najblisze 3 miesiące nie brac nic? EWENTUALNIE gainer? Czy raczej juz od poczatku zdecydowanie z gainerem? i raczej sam gainer czy z czyms? A jeśli juz to jaki gainer polecacie: itpitd (nie bede tu wymienial...). WIELKIE DZIEKI.

7

na dobre nie wyjdzie tzn.
za wiele nie dąż czy skutki uboczne?

8

po odzywkach nie ma jakichś skutków ubocznych, piszesz ze dopiero zaczynasz cwiczyc, dobry plan terningow to podstawa, najwazniejsza jest dieta bo bez tego nic ci nie urośnie lub potem nic ci nie zostanie, wiec przyluz sie do diety 6-7 posilkow w ciągu dnia (jedz co 3 godziny)pamietajze w każdym posiłku powinno byc minimum 30g biala + maxymalnie do 100g węglowodanów + zdrowe tluszcze - przy diecie na mase.Na poczatek dopracuj właśnie trening i diete(w tym ci napewno pomorze jak zakupisz bialko + dobry gainer który moim zdaniem jest podstawa po treningu)Jesli chodzi o kreatyn i inne suple poczekaj jeszcze z 6-7 miesiecy.
Piszesz ze masz 300zl to starczy ci na markowe bialko + gainer np.
bialko z Syntrax Matrix + Super hard gainer z Sports One, lub coś z firmy Universal np.
Real Gains

9

LukasKarkola min 30gr bialka przy 6-7 posilkach dziennie? to daje min 180-210gr bialka dziennie -> przegioles i to ostro, chłopakowi wystarczy 2 gr bialka na kilogram masy ciała czyli ok 140gr -> nerki są tylko jedne szkoda je tak przeciazac.
a przy np.
5 gr wegli dziennie (i tak zmniejszyłem twoja zalecana porcje) to paczka z niego zrobisz a nie kulturysteMelanie-Mon -> spokojnie ulozona dietka (bez przesadyzmu) + dobry trening + cierpliwość efekty

10

oczywscie ostatni posiłek samo bialko i w tym jeden posiłek tzn.
jako bezpośrednio po treningu czyli w dni wolne od treningu je 5 posilkow bialkowo-weglowodanowych, a ostatni 6 bialkowy, a w dzien treningowy to samo + gainer bezpośrednio po treningu, napisałem ogólnie max 100g węglowodanów w posiłku moze byc 80g itp.
ale nie powinien przekraczać nigdy 100g

11

Dzieki ludzie.
Szacuneczek.

12

PS.
LukasKarkola, mozna troszke jasniej (ostatnia wiadomosc)z tymi posilkami i ich iloscia...? itPitD"oczywscie ostatni posiłek samo bialko i w tym jeden posiłek tzn.
jako bezpośrednio po treningu czyli w dni wolne od treningu je 5 posilkow bialkowo-weglowodanowych, a ostatni 6 bialkowy" ?!?

13

tak

14

a wiec?

15

? ? ? ? ? OSTRZEZENIE 'cosl'

16

przejdź do dzialu dieta i poczytaj troche na temat diet.
Tam jest tego wiecej niz duzo.

17

biorąc pod uwagę to ze zaczynam dopiero ćwiczyć na siłowni to czy warto brac odrazu bialko i gainer?  (oczywiscie z dieta), bo wiem ze na poczatku ładnie wchodzi bez odzywek, i tez właśnie chciałem zapytać czy jak wezmę juz odzywki czy beda lepsze efekty niz na "sucho". juz pytałem o to ale chce wiedzieć dokladnie.

18

jeżeli masz dobra dietę to nic niekupuj....  tylko możesz kupić vitaminy.

19

zestaw jakiś witaminek? hmmm.  A moze byc Vitaral czy coś innego?

20

To tak samo jak z ubraniami. Te znane marki kosztują więcej niż te mało znane bez prestiżu. Taka sama zasada jest wśród suplementów. Dlatego warto przeglądać oferty i składy. Porównywać i decydować się na to, co jest korzystniejsze. Ja jestem zadowolona z zakupu spalacza tłuszczu www.trizer.pl ponieważ udało mi się go kupić w promocyjnej cenie. Oprócz tego otrzymałam darmową rozpisaną na miesiąc dietę. Została przygotowana przez sztab wykwalifikowanych specjalistów.