Temat: Ubrania a azs
Ostatnio zauważyłem, że niektóre ubrania nasilają moje AZS – skóra bardziej swędzi, robi się czerwona i podrażniona. Czy są jakieś konkretne materiały, które sprawdzają się najlepiej? Na co zwracać uwagę przy wyborze ubrań?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ostatnio zauważyłem, że niektóre ubrania nasilają moje AZS – skóra bardziej swędzi, robi się czerwona i podrażniona. Czy są jakieś konkretne materiały, które sprawdzają się najlepiej? Na co zwracać uwagę przy wyborze ubrań?
Materiał ma ogromne znaczenie przy AZS. Najlepiej sprawdza się czysta bawełna, bambus albo jedwab, bo są delikatne dla skóry i nie podrażniają. Wełna, nawet ta „miękka”, często powoduje swędzenie, więc lepiej jej unikać. Warto też zwracać uwagę na szwy i metki – jeśli są szorstkie, mogą dodatkowo drażnić skórę. No i pranie – zwykłe proszki często pogarszają stan skóry, lepiej używać hipoalergicznych detergentów. Jeśli już masz podrażnienia, to dobre kosmetyki mogą pomóc w regeneracji skóry – tutaj są produkty specjalnie na AZS: https://verdelove.pl/kategoria-produktu … ie-skory/.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc