Temat: alkovhol a marihuana?
mój kumpel pali od czasu do czasu maryske bo uwaza ze maryska nie poszkodzi mu tak jak alkochol czy to prawdaż
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
mój kumpel pali od czasu do czasu maryske bo uwaza ze maryska nie poszkodzi mu tak jak alkochol czy to prawdaż
słyszałem ze lepiej wypalić skręta maryski niz papierosa, bo ... mniej szkodzi.
A co do alkoholu - jeżeli ktoś nie umie nad sobą panować to jedno jak i drugie moze zaprowadzić go na dno.
no jest prawda ze akochol bardziej przeszkodzi w karierze nisz marycha papierosy bardziej szkodzą nisz marycha ale pij z umiarem to bedzie dobrze pozdrawiam
hehe nie chodzi o mnie Ja pije 2 razy do roku no moze od 2 do 4
A ja ćwiczę i pije od czasu do czasu... Nie pije tak jak inni pisza ze ktoś ich musi do domu zaprowadzic! Wszystko jest dla ludzi tylko trzeba z umiarem.
PoZdRaWiAm
jak ćwiczysz to zakładam ze masz dietę w korej jest duza ilość bialek, a jak wiadomo alkohol scina bialka i jest dupa heheh (alkohol wróg kafara )
ja ogólnie zadnej z tych odzywek nie polecam.
Alkohol, tak jak i wysoka temperatura powoduje ścinanie bialek. Destrukcyjne dzialanie alkoholu dotyka wszystkich ukladow . Zmniejsza sile obronna organizmu przy wszelkich stanach zapalnych i gorączce oraz obniza sprawność fizyczna i umyslowa. wpływa hamująco na rozwój mlodego organizmu i degeneruje go. Pity systematycznie i w dużych ilosciach nieodwołalnie uszkadza watrobe i inne narzady, wywoluje choroby układu nerwowego i często prowadzi do zgonu. Alkohol zabija wiecej ludzi niz wszystkie inne narkotyki (wylaczajac nikotyne) razem wziete. wśród srodkow odurzajacych jest najwiekszym zabojca. według dr Davida E.Smitha, eksperta w dziedzinie uzależnień od srodkow odurzajacych, ponad sto tysiecy ludzi umiera rocznie w Stanach Zjednoczonych z powodów związanych ze spozyciem alkoholu.
Co jest bardziej szkodliwe - marihuana czy tyton?
Oczywiscie, ze trawka. tytoń ma to do siebie, ze uszkadza pluca, krtan. Natomiast marihuana uszkadza mozg.
masz odpowiedzi:
Papierosy tez uszkadzają mozg :motylanoga: zapomniałeś o szarych komorkach ? Pozatym w skład fajek wchodzą substancje radioaktywne wiec nie byłbym tego taki pewien ze maryska jest gorsza od papierosów - no chyba ze ktoś ma plantacje pod Czarnobylem
no a jeden składnik z papierosów używali niemcy do zabijania w autshwitz ( oczywiście wieksze dawki ) :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: taka ciekawostka :cry:
Co jest bardziej szkodliwe - marihuana czy tyton?
Oczywiscie, ze trawka. tytoń ma to do siebie, ze uszkadza pluca, krtan. Natomiast marihuana uszkadza mozg.
masz odpowiedzi:>
marihuana oddzialuje na centralny układ nerwowy ale nie ma to przktycznie nic wspólnego z jego uszkadzaniem. z medycznego punktu widzenia jest pomocna np w astmie. w niektórych krajach jest przyjeta jako oficjalny środek przeciwbolowy. jak pisał tMQ obniza natomiast wytwarzanie endogennego testosteronu + zachowania estrogenowe typu otłuszczanie w miejscach typowo kobiecych tudzież ginekomastia. spada także sila
osobiście sam pale i moim zdaniem jest mniej szkodliwa niz alkohol czy tytoń
Zycie to sztuka kompromisow<-> albo fajki , skręty i wodzia ,albo sila masa itd
a ja chciałem poruszyć jeszcze jeden watek, ale nie bee pisać nowego tematu sjkoro ten jest o typowych uzywkach.
Co apropo sexu, bo słyszałem czasem dziwne opinie iz sex jak i masturbacja niekorzystnie wpływają na budowanie masy mięśniowej chociaż dla mnie wydaje sie to smieszne.
Ale niektórzy mówią ze traci sie w ten sposob bialko, które zawarte jest w nasieniu co o tym sadzicie ?
było te gdzieś napisane teraz nie pamiętam gdzie ze stosunek mocno sie przydaje poniewarz bardzo rozłunią i relaksuje ciało powinno sie kocha tylko nie wiem jak często hyba powinno przynajmniej raz na 2 tygodnie , tydzień zapomniałem ale w utracie masy hm..... nie mam pojecia
Ja w sumie tez nie mam pojecia co do utraty bialka, ale z tym rozluźnianiem miesni i relaksem masz racje, o tym gdzieś tez czytalem, a nawet to prawda, bo to sie czuje.
sex przed treningiem daje tyle ze mi sie nie chce nic robić ale po treningu rozluznia i pobudza wytwarzanie testosteronu
Ogulnie to mafihuana nie wpływa dobrze ale na pewno dużo mniej szkodzi niz alkohol bo on rozkłada bialka i zmniejsza produkcje testoronu.Ale za dużo ziela to tez Ci masa bedzie spadać a juz tym bardziej po fecie :
Ogulnie to mafihuana nie wpływa dobrze ale na pewno dużo mniej szkodzi niz alkohol bo on rozkłada bialka i zmniejsza produkcje testoronu.Ale za dużo ziela to tez Ci masa bedzie spadać a juz tym bardziej po fecie :
a propos tego bialka zawartego w nasieniu, podobno jest go tyle ile w jednym czy dwóch plasterkach szynki o ile dobrze slyszalem, wiec nie macie sie co stresować taki ubytek bialka nie bedzie chyba az tak zauwazalny, dlatego rozluźniajcie sie dalej
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc