Temat: Dextrose – wykorzystaj kreatynę do maksimum
Samo przyjmowanie kreatyny to nie wszystko. Oczywiście jest ona dość istotna i warto o tym pamiętać, ale tak naprawdę mamy jeszcze inne składniki, na które dobrze będzie zwracać uwagę. Wydaje się, że trzeba pamiętać iż organizm ma ograniczone możliwości i niekiedy jego dodatkowe wsparcie może być bardzo ważne. W przypadku kreatyny również są pewne rozwiązania, które mogą gwarantować między innymi jej lepszą przyswajalność. Jakość długi czas sam nie byłem tego świadomy, ale w tym momencie mogę już powiedzieć, że wiele się w tym zakresie zmieniło i również wszystkim mogę zaproponować jakieś interesujące suplementy. W moim przekonaniu warto wybrać dextrose.
Jest to ważny składnik, w postaci czystej dekstrozy, która odpowiada za wchłanianie oraz transport kreatyny, dlatego nasze mięśnie będą mogły dużo szybciej korzystać z tych cennych składników jakie będzie się dostarczać do organizmu. Na tym polu mamy szerokie możliwości i wyłącznie od nas będzie zależeć na co się zdecydujemy. Jeśli jednak nie macie pomysłu na siebie i szukacie rozwiązania, które sprawi, że organizm będzie mógł korzystać z większej ilości cennych składników to właśnie Dextrose będzie tym suplementem specjalnie dla Was stworzonym.
Po sobie doskonale widzę różnice jakie wiążą się z przyjmowaniem tego suplementu oraz jego brakiem. Jeśli nie ma dekstrozy to okazuje się, że kreatyna jest rzeczywiście przyjmowana, ale jakoś te pozytywne skutki są tutaj znacząco minimalizowane i praktycznie nie będziemy ich tak odczuwać jakbyśmy tego chcieli. Natomiast z Dextrose widzę wyraźnie, że kreatyna przyswaja się w moim organizmie w takim stopniu, że bardzo szybko mam możliwość korzystania z tych cennych właściwości jakie za sobą niesie. Dlatego tym, którzy nie są przekonaniu do zastosowania tego suplementu chciałbym zwrócić uwagę na to, że bez niego niestety nie będziecie w stanie wykorzystać w pełni możliwości jakie w trakcie treningu daje nam kreatyna. A pewnie każdemu z Was zależy na tym, by na siłowni wypracować jak najwięcej korzystnych efektów dla swojego zdrowia.