Temat: PVL Mutant Mass
Zaliczam się do grona tych kulturystów (trochę na wyrost „kulturystów”, ale trochę już masy mam, to się będę tak nazywał! A jak!), którzy nie wierzą w konieczność podlewania mięśni różnymi sterydami w celu uzyskania ich wzrostu. Taka masa nie jest prawdziwa i bardzo szybko znika, kiedy tylko dajemy sobie spokój z treningiem na jakiś czas, z własnej woli czy w wyniku działania siły wyższej. To po prostu nie dla mnie. Takie uczciwe podejście powoduje jednak, co na pewno wielu z was dobrze wie, że trzeba sięgać po naprawdę dobre odżywki uniwersalne. Sam postawiłem na PVL Mutant Mass.
Dlaczego? Efekty dobre pokazują dlaczego.
Przede wszystkim, w pvl mutant mass jest praktycznie wszystko, czego potrzeba do budowania siły, czyli mamy tutaj białka i węglowodany. Na początek zaznaczę, że bardzo mało jest w mieszance cukrów, przez które zazwyczaj masa nie jest odpowiednio sucha i potem trzeba mocno redukować. Sam takiego problemu nie miałem, ponieważ węglowodany z PVL Mutant Mass uwalniają się bardzo powoli i nawet trochę interwałowo. Z suplementu korzystałem dokładnie według zaleceń na ulotce, dzięki czemu energia była uwalniana dokładnie wtedy, kiedy trzeba. Jeśli ktoś nie zdaje sobie sprawy, co to dokładnie znaczy, już tłumaczę. Uwalniana w dobrym czasie energia to więcej siły w momencie, kiedy jej potrzeba i brak uczucia wielkiego głodu kilka godzin po treningu, kiedy już minie czas zagłuszania głodu przez wysiłek. Jest to bardzo ważne, bo organizm jest głodny, ale o tym nie informuje i nie jest siew stanie regenerować. Zaczyna się katabolizm, a jest to po prostu zjadanie mięśni.
Najważniejsze dla mnie mimo wszystko chyba były białka. PVL Mutant Mass dostarcza jest w formie samych białek o różnym tempie przyjmowania i w formie budujących ich aminokwasów. Kiedy ma się już trochę masy, jest problem z odpowiednim indeksem azotowym i mięśnie nie chcą tak łatwo się dalej budować. PVL Mutant Mass skutecznie i równomiernie w ciągu doby był w stanie indeks białkowy u mnie poprawić, co dało mi realny, stabilny wzrost masy.