Temat: Mutant – białka i kreatyna
Rynek suplementów dla sportowców jest perfekcyjnie rozwinięty i mogę powiedzieć, że w sprzedaży jest naprawdę wiele ciekawych produktów. Spośród nich można więc wybrać dla siebie coś interesującego co sprawi, że na siłowni uda się wypracować rzeczywiście coś więcej. Jednak tak naprawdę jak dla mnie budowanie efektów na treningu zależy wyłącznie od nas. Gdy chodzi o suplementy staram się wybierać jakieś propozycje sprawdzonych marek, które działają w branży już dłuższy czas.
Ale co jakiś czas testuje także inne propozycje jakie pojawiają się w sprzedaży. I tak między innymi w moich rękach pojawiła się marka mutant i mogę na tą chwilę powiedzieć, że to prawdopodobnie jednak z lepszych firm. Rzeczywiście ma wiele do zaoferowania i jak przypuszczam, jej suplementy przypadną do gustu wielu osobom. Decydując się na testy z tą marką zdecydowałem się na wykorzystanie gainerów oraz kreatyny. To dwa takie podstawowe składniki, które dla treningu siłowego są bardzo ważne i dlatego pojawiły się również u mnie na tapecie.
Na tą chwilę mogę już powiedzieć, że suplementy są solidnie wykonane i firma Mutant postarała się o przygotowanie dobrych produktów. Nie ma żadnych śmieci czy uzupełniaczy, które będą powiększały wagę produktów a niska cena będzie zachęcająca. Może odżywki nie są jakieś szczególnie tanie, ale można powiedzieć, że to produkty naprawdę warte uwagi właśnie z tego względu jak przygotowany jest tam zestaw składników. Jeśli chodzi o gainery wielką zaletą będzie to, że ilość białka w produkcie jest bardzo duża i dlatego można go docenić.
Jeśli chodzi o kreatynę to są to stacki, które są również przygotowane w oparciu o dobre jakościowo składniki i dlatego widać wyraźnie efekty stosowania takiego suplementu, dlatego to będzie jego największą zaletą. Na tą chwilę jak dla mnie propozycje są tutaj różne i na pewno uda się coś odpowiednio wybrać, a markę można wypróbować, ponieważ wydaje się, że ma duże perspektywy rozwoju w zakresie suplementów dla sportowców i może zdobyć sobie silną pozycję.