Temat: Myprotein – nowe białkowe propozycje
Suplementy diety jak dla mnie są bardzo ważnym elementem dla każdej osoby, która myśli o poważnym treningu i dlatego warto się zdecydować na ich wykorzystywanie. Osobiście rozpoczynając każdy kolejny trening mam za sobą jakąś dawkę suplementów, które mają zagwarantować, że uda mi się na treningu dać z siebie wszystko i tym samym także dużo więcej uda się wypracować.
W związku z tym, że ćwiczę już dłuższy czas i staram się myśleć o tym jaką suplementację wybierać wiem sporo o tym co na rynku się znajduje i jakie marki można wybierać, by coś korzystnego na treningu wypracować. Wśród tych różnych propozycji, które nie tak dawno się pojawiły się na rynku jest między innymi marka Myprotein, która jak dla mnie dobrze się sprawdza i daje szerokie możliwości, by budowaniu masy mięśniowej.
Zaskoczony byłem między innymi tym, że marka postawiła na ograniczenie swojej produkcji wyłącznie do suplementów, które są białkowe. Oczywiście jest to ciekawa propozycja, ponieważ dzięki temu firma nie będzie się dzielić i rzeczywiście uda się jej wyprowadzić takie suplementy, które jakościowo będą rzeczywiście doskonałe. Jest to pewna forma, dzięki której firma nie musi się rozmieniać na drobne i może się rzeczywiście dobrze skupić na tym co zagwarantuje, że każdy produkt będzie dobry jakościowo. Jeśli chodzi o myprotein to na tą chwilę w ofercie można znaleźć już sporo ciekawych suplementów i myślę, że wiele osób będzie zadowolonych z tych propozycji.
Większość oferowanych odżywek białkowych jest tam przygotowanych w oparciu o zróżnicowane białka, które będą się wolno przyswajać. Podział białek w tych produktach jest tak realizowany, że ta przyswajalność będzie systematyczna, ponieważ białka są różne i tym samym przez cały czas organizm będzie mógł korzystać z proponowanych suplementów. Dlatego w mojej ocenie to fajna propozycja i jeśli nie macie ulubionych odżywek białkowych to jak przypuszczam podobnie u Was ta firma da dużo pozytywnych odczuć, dlatego myślę, że warto spróbować tej propozycji.