Temat: Aakg olimp - Arginina
Składniki suplementów diety mają zawsze jakieś znaczenie dla naszego organizmu i nie jest tak, że są bez powodu umieszczane w konkretnym produkcie, który trafia do naszych rąk. Dlatego również podobnie jest, gdy wybierzemy taki produkt jak aakg olimp. Czysta arginina, która jest dla nas przygotowywana w suplementach diety może mieć duże znaczenie dla naszego organizmu i może wpływać na możliwość osiągnięcia w trakcie treningu jakiś szczególnych efektów ćwiczeń.
Osobiście długi czas trenowałem bez tej odżywki i oczywiście przy białku były pewne efekty, ale musza teraz powiedzieć, że doskonale widzę różnice i jak dla mnie arginina olimp to idealna propozycja, dzięki której na siłowni uda się osiągnąć jeszcze więcej, dlatego polecam taki dodatek tym wszystkim osobom, którym wydaje się, że mają problem z wypracowaniem masy mięśniowej.
Próbowałem zarówno w formie kapsułkowej jak i też jako ta forma, która jest sproszkowana. Jeśli jednak chodzi o mnie dużo lepiej sprawdza się produkt w formie kapsułek, ponieważ według mnie są lepiej przyswajalne no i łatwiej taką kapsułkę połknąć, bo jednak proszek ma swój specyficzny smak, z którym będzie trzeba sobie jakoś poradzić, nawet gdy przygotuje się taki suplement w wodzie czy mleku.
Jednak najważniejsze jest działanie i mogę powiedzieć z czystym sumieniem, że firm Olimp tutaj mocno się postarała i daje nam wyłącznie czystą argininę, dlatego jak mniemam większość będzie z tego produktu zadowolona i będzie cenić sobie jego świetne działanie w trakcie treningu.
Wpływa między innymi na przemiany, gdy chodzi o tlenek azotu, który ma istotne znaczenie i może działać pobudzająco na siłę mięśni i krążenie krwi. Oprócz tego wyraźne zatrzymanie przemian katabolicznych, natomiast silne pobudzenie w zakresie przemian anabolicznych, co w dłuższej perspektywie sprawia, ze każdy kolejny trening daje taki efekt jakiego można oczekiwać przy wykonywaniu kolejnych ciężkich ćwiczeń. Dlatego Arginina to kolejny suplement, który mogę polecić tym wszystkim, którzy szukają dla siebie jakiegoś ciekawego produktu.