Temat: MHP – białka, gainery, witaminy
Szukając odzywek dla siebie trafiłem na sporo różnych firm i jak się okazało znalezienie idealnego producenta nie będzie takie łatwe. Teoretycznie firm, które zajmują się odżywkami nie brakuje, ale jak bliżej się zainteresowałem tym rynkiem to okazało się bardzo szybko, że każda firma jednak ma coś na sumieniu i nieco kręci przy produkcji odżywek, dlatego jak chodzi o ich skład to jednak może być różnie. W końcu zdecydowałem się na markę MHP i na tą chwilę mogę powiedzieć, że to firma, która dobrze się sprawdziła i mogę ją polecić innym, którzy szukają dla siebie dobrych produktów, które będą pozytywnie działać na organizm w trakcie ciężkiego treningu.
Wśród produktów MHP wybrałem gainery, białka oraz odżywki witaminowe. Jakiś czas temu trenowałem bez wsparcia witamin i mogę powiedzieć, że jest to wielki błąd i raczej trzeba takiego treningu unikać, ponieważ nie przyniesie nic dobrego. Organizm jednak mocno się męczy i traci wiele cennych składników, dlatego widzę po sobie, że jednak witaminy są istotne i będzie dobrze, jeśli zostaną one wykorzystane. Gdy chodzi o markę, którą wspomniałem to kluczowe są dla nich białka i w tym zakresie mają sporo różnych dobrych odżywek, na które na pewno warto się zdecydować.
Gainery to białka dodatkowo poszerzone w swoim składzie, po których można się spodziewać jeszcze więcej pozytywnych efektów. Jak dla mnie widać wyraźnie, że firmie MHP zależy na tym, by na rynku mocno zaistnieć i dlatego wyraźnie popracowała nad swoimi produktami. Gdy chodzi o to co mogę polecić to właśnie wspominane odżywki witaminowe, które według mnie ratują nieco organizm w trakcie treningu, który może być dość szybko wykończony tym, że stosujemy białka, które trudno będzie przerobić naszej wątrobie a dodatkowo ciężko ćwiczymy i tym samym możemy tracić między innymi ważne dla zdrowia minerały i witaminy. Warto jak dla mnie wybrać odzywki wspominanej firmy korzystając również w witamin jakie proponuje, by po ciężkim treningu organizm się dodatkowo lepiej regenerował.