Temat: Kreatyna Activlab - dobry produkt za rozsądną cene.
Dość długi czas nie chciałem stosować mocnej suplementacji w trakcie codziennego treningu, dlatego wspierałem się wyłącznie izotonikami, które uzupełniały w organizmie cenne składniki mineralne i witaminowe, których brakowało po ciężkim treningu. Z czasem jednak nieco bardziej zainteresowałem się odżywkami i zacząłem myśleć o czymś poważniejszym, co mogłoby nieco wspomóc mój trening. W sumie dość ciężko pracowałem a te efekty nie były jednak takie jakich oczekiwałem. Ostatecznie zdecydowałem się więc na pierwszą odżywkę z prawdziwego zdarzenia i była to kreatyna activlab. Muszę powiedzieć, że nie do końca wiedziałem czego się po niej spodziewać, dlatego ku mojemu zaskoczeniu nie było jakieś szczególnej zmiany.
Pierwsze tygodnie z odżywką były pewną formą próby, w ramach której starałem się sprawdzać jak mój organizm może reagować. Ostatecznie okazało się, że wszystko idzie całkiem nieźle i możemy wypracować sporo pozytywnych efektów. Jeśli chodzi o kwestie, które według mnie były najważniejsze to fakt, że miałem po takim treningu zdecydowanie więcej energii. Dodatkowo taka ważna kwestia to prawdopodobnie nieco szybciej budująca się masa mięśniowa, z czym jednak do tej pory miałem pewien problem. Według zwolenników kreatyny wpływa ona na pobudzenie procesów anabolicznych oraz zatrzymanie katabolizmu. Oczywiście jak dla mnie nie było to jakieś szczególnie mierzalne, dlatego nie chcę tutaj przekłamywać. Ogólnie muszę jednak powiedzieć, że udało się wypracować nieco przyzwyczajenia i dlatego właśnie Kreatyna Activlab stała się częścią suplementacji, którą wykorzystuje przed każdym treningiem.
Trudno mi jednak powiedzieć na ile ona rzeczywiście działa, a na ile jest to swego rodzaju efekt placebo. Ogólnie po kreatynie wydaje mi się, że wypracowanie pozytywnych efektów staje się łatwiejsze i rzeczywiście przebiega to całkiem nieźle. Nie jest to dla mnie propozycja szczególnie kosztowna, jednocześnie nie widzę skutków ubocznych, dlatego póki co prawdopodobnie będę korzystał.