1

Temat: Gainery poradzcie!

Witam!
Mam pare pytań dotyczących gainerow:
-na czym dokładnie polega ich dzialanie?
-czy powinienem je brac(mam 16 lat 57 kilo wagi 176 cm wzrostu ćwiczę od 2 miesiecy)
-slyszalem o gainerach które mozna zrobić w domu czy możecie dac jakiś przepis?
-czy polecacie mi ich kupno?
Z gory dziekuje za porady

2

Odp: Gainery poradzcie!

1. gainer to nic innego jak posiłek w proszku, smaczym proszku, 1/4 to bialko, 3/4 to węglowodany
wiec zastepuje posiłek

2. masz lekko 20kg niedowagi, jesc, jesc, jesc, dieta dla takiego osobnika jak Ty jest w dziale Dieta w poscie o dietach Instrukcja obsługi 3. domowe gainery, jest coś takiego, tez było na fourm 1 razy

4. kup sobie gainera za kilka miechow, teraz jak zaczniesz pozadnie jeść 5-6 razt dziennie to masa pójdzie do przodu

3

Odp: Gainery poradzcie!

-slyszalem o gainerach które mozna zrobić w domu czy możecie dac jakiś przepis?

o gainerach nie słyszałem ale mam przepis na koktail, jest tu gdzieś na forum (skopiowalem z jakiegoś posta kiedys)

Wszystkie składniki kolejno dodawaj dokładnie według kolejności jaka
napisalem.
SKLADNIKI:

KUP MASLANKE TRUSKAWKOWA( SPRZEDAWANE są W KARTONACH LITROWYCH)
I ODLEJ 1 KUBEK MASLANKI DO WYSOKIEGO NACZYNIA , TAKIEGO ABYS POTEM MIAL możliwość WYMIESZANIA WSZYSTKIEGO MIKSEREM

następnie DODAJ:

-mleko GRANULOWANE-ODTLUSZCZONE (4 łyżki stołowe i czubate)

DODAJ TROCHE WODY PRZEGOTOWANEJ TAK ABY NIE było gęste ZA BARDZO.
-Teraz przed dodaniem bialek wymieszaj to dobrze mikserem.

następnie dodaj 1 jajko z zoltkiem i 2 JAJKA bez zoltka i kolejne składniki

następnie DODAJ TO CO PONIZEJ:

2 łyżki stołowe (PLASKIE) KAKAO (GRANULOWANE)

3 łyżki CZUBATE PLATKOW OWSIANYCH(BLYSKAWICZNE)

A POTEM

około 5 GRAM SERA BIALEGO,MOZE BYC CHUDY LUB tłusty

-Teraz dokładnie wymieszaj wszystko, jeśli jest za gęste to dodawaj letniej wody przegotowanej i mieszaj.

Odzywka taka zawiera około 4 gram bialka i około 45 węglowodanów i około 15 % tluszczy, wszystko ma około 41 kcal.

KOKTAIL TAKI MA BARDZO WIELE CENNYCH WITAMIN także NIE MUSISZ BRAC DODATKOWYCH suplementów WITAMINOWYCH

NIE WSZYTKIM MUSI smakować SMAK
ALE ZA TO JEST SKUTECZNY,CHYBA LEPIEJ PIC coś CO NIE SMAKUJE A DAJE EFEKTY aniżeli kupić W SKLEPIE ZA DUZE pieniądze ODZYWKE EKSTRA W SMAKU ALE KTORA NIE DAJE ZADNYCH EFEKTOW !!! PRAWDA?

PROSTY PRZEPIS ALE BARDZO SKUTECZNY I CO najważniejsze SPRAWDZONY

DAWKOWANIE:

PIJ GO 2 RAZY DZIENNIE W DNI TRENINGOWE gdyż WTEDY MASZ ZAPOTRZEBOWANY WZROST NA ENERGIE I KALORIE
odstęp MIEDZY PICIEM JEDNEGO A DRUGIEGO KOKTAILU MUSI wynosić PRZYNAJMNIEJ 1 GODZIN !!!

NIE PIJ GO PO posiłku TYLKO NA PUSTY ZOLADEK ALE NIE PRZED SNIADANIEM TYLKO W CZASIE DNIA
załóżmy jakieś 2 GODZINU PO SNIADANIU A następnie 2 GODZINY PO INNYM posiłku ALE pamiętaj ZE odstęp MIEDZY JEDNYM A DRUGIM KOKTAILEM WYNOSI MINIMUM 1 GODZIN.

KOKTAIL TEN PIJESZ 2 RAZY DZIENNIE W DNI TRENINGOWE
KOKTAILU TEGO NIE należy dzielić NA 2 PORCJE TYLKO WYPIC W całości WTEDY POCZUJESZ SIE NIEZMIERNIE SYTY I NAJEDZONY
PIJ MOJE KOKTAILE miesiąc CZASU A POTEM SOBIE ZROB PRZERWE NA 3 LUB 4 TYGODNIE TYGODNIE I ćwicz NA SUCHO ABY SIE ORGANIZM NIE przyzwyczaił I ABY POTEM GDY ZACZNIESZ PIC JE PONOWNIE ZNOWU zaczęła CI ISC MASA,SILA I RZEZBA

jak chceszzz sprobowac to powodzenia, bo mi on delikatnie mówiąc nie smakował