Temat: JAK STOSOWAC BCAA

HE to juz trzeci post tego dnia ale cóż akurat dziś mam troche czsu wiec korzystam ile idzie!

Tym razem post krotki i tresciwy. Czy ktoś mi moze odpowiedzieć jak stosować OLIMP BCAA MEGA CAPS, tzn jaka jest zalecana dzienna dawka, bo z tego co pisze na opakowaniu mozna wysunąć dwa wnioski, ze albo 5-6 kapsułek dziennie w 3 dawkach czyli po 2 kaps na dwke, albo ze 5-6 kaps na dawkę (co by było bezsensem gdyż OLIMP BCAA 75 ma mniejsze stezenie i mniejsze zalecane dawkowanie). Mnie sie wydaje, iz 5-6 kaps na dobę to wystarczajaco. Czekam jednak na wasze opinie!!!

2

Odp: JAK STOSOWAC BCAA

jakość NIE ILOSC!!!

3

5 tab to jest chyba jedna porcja nie wiem ja za tydzine bede tez to brał i daje 2 porcje po 5 tab

4

xXxGroomsxXx, masz zamiar brac dziennie około 12 gr aminokwasów BCAA?? Przeciez to za duzo!! Optymalna ilość dla człowieka ważącego około 8 kg to 6 gr dziennie!! 2 gr przed treningiem (celem zabezpieczenia miesni przed ubytkiem aminokwasów podczas treningu) i 4 gr po treningu w celu uzupelnienia tych utraconych!!

5

bede brał 10g to są najlepsze dawki przynajmniej tak mi gosc zajmujacy sie kulturystyka powiedział zebym podaczas cyklu krety brał 10g w 2 porcjach

6

Spoko, skoro fachowiec tak Ci polecil... Moze rzeczywiście bedzie dobrze (ale napewno nieekonomicznie

7

juz do mnie ida mega capsy 3 caps ponad 1g w caps starczy na miecha

btw. na supłach sie nie oszczedza lepiej mniej a dobrze

8

W sumie to racja.
Ja kombinowałbym zeby rozłożyć to na dwa miechy I po kreatynce dozucic to tego jakiś kolejny cykl.

9

cze mam BCAA olimpa 75 jak je brac skoro moja waga to 78 kg ile mi wystarczy 1 tab to 800mg lacznie a teraz biorę 3 tab 45 min przed treningiem i zaraz po 3tab ciekawy jestem czy wystarczy a w dni wolne tylko 3 tab

10

W dni treningowe 6 tab to optymalna ilosc, ztymze w dni nietringowe także powinno byc 6 tab.
2 razy dziennie po 3 tab do posilkow.

11

He widze ze nie tylko ja mam taki zamęt z tym dawkowaniem... OLIMP troche namieszal, chyba do nich z tym napisze, bo kiedyś pisałem do nich posta, zeby wprowadzili ekonomiczne foliowe opakowania i prosze dziś biorę gazetę do reki a tam reklama bialka OLIMP w folii, ciekawe jestem ile bedzie tansze.
Moze po paru takich pomysłach mnie zatrudniaż? (Qmpel juz tam pracuje) Co do 75 ja biorę w dni treningowe 4-6 tabl a w dnie beztreningu zazwyczaj 4.
Sugeruje sie glownie intuicja, dzieki temu opakowanie na dluzej stacza a ja oszczędzam troche kasy...Z tymi MEGA CAPS chyab tez tak zrobie z tym, ze przychylałbym sie jednak do 5-6 kaps nadzien.
Bo jak sie biedakowi da 1 kromkę chleba to i tak zbawienie dla jego organizmu co nie?? (jesli rozumiecie aluzje)Czekam na dalsze opinie.
W sumie, to mozna by nawet mnie pytać o rady bo mam male doswiadczenie, tylko, ze te 2 rzeczy troche mi namieszały spoczatku, ale juz weszlem na właściwy tor myslenia - słuchaj swego organizmu oraz QUALITY not QUANTITY (to slowa znanego kultyrysty kto zgadnie jakiego??)

12

standardem jest 10g dziennie.
Przed treningiem 10g.
W dni nietreningowe 2 razy po 5g.