1

Temat: Jak to brac?

Na dniach zamierzam kupić kreatynę 1 Olimpu 4 tabs. Tylko nie wiem jak to powinienem brać i przez ile czasu, aby osciagnaa max. efekty? Na stronie OLIMPU jest napisane że przez 2-3 tygodnie 4-6 tabletek dziennie + faza nasycenia 20-3 tabletek dziennie przez 5 dni. Rozbierznosci są spore wiec pytam was jak najlepiej brać ile i kiedy. Dodam, że już raz brałem kreatynę treca, ale z tragicznymi skutkami (ćwiczyłem ostro 5 dni w tygodniu, trening był tragiczny 2xbarki, triceps, 3xklatka, biceps, dlatego też nie osiagna3em prawie żadnych efektow) ale teraz bedzie inaczej ustali3em sobie dobry plan i mam zamiar ostro wziaa sie do roboty. I prosze was o rady. A może jakas inna kreatyna jest lepszaż
Awicze prawie rok, 34,5 cm w lapie 16 lat, wycisk 8 kg

Prosze was o wszelkie sugestie co do stosowania kreatyny.
Z GORY DZIEKI

2

Odp: Jak to brac?

nie stosuj fazy nasycenia...na stronie g3ownej jest napisane na ten temat...polceam jeszcze coś co ma jakbczan kreatyny np reactor pro firmy trec nutrition

3

Czemu nie odpisujecie? Przeciez napewno wiecie wszystko o co pytam.
Jak brać ta kreatyne? Ile razy w ciągu dnia i przez jaki okres czasu?

4

6 tygodni to optymalny czas stosowania kreatyny

dni treningowe :
5g kreatyny + 30g glukozy + 2 tab tauryny - na czczo i po treningu
dni nietreningowe :
5g kreatyny + 30g glukozy + 2 tab tauryny - na czczo

dokup sobie glukozę w spożywczym 200g za ok 2,90zł
i taurynę np z Olimpa 100kaps za ok 18zł

5

6 tygodni to dwa razy wiecej niż jest napisane na stronie OLIPMU? Na czczo tzn rano tak?
Dni bez treningu tylko raz dziennie?

A ta glukozę w czym rozpusciaż W wodzie?

6

tak, glukozę rozpusa w wodzie, i czasami nie popijaj kreatyny mlekiem!! naczczo czyli rano jak wstaniesz, i po bezpośrednio po treningu, tylko pamiętaj ze przez 3 min po kreatynie nic nie jejsa!!

7

to ja juz niekumam :evil: kiedyś mi napisali ze mo?a krete zapijaa białkiem no a własnie bialko miesza sie z mlekiem a teraz ze niby niemozna krety z mlekiem juz jestem zielony :x A niby dlaczego niemozna z mlekiem ?? nawet 0.5% tłuszczu ??

8

Cie?ko bedzie nic nie jesa 3o min po wzieciu kreatyny bo przecież chodze do szkoły....
bede musiał wstawaa 3 min wczesniej...

9

to ja juz niekumam  kiedys mi napisali ze mo?a krete zapijaa białkiem no a własnie bialko miesza sie z mlekiem a teraz ze niby niemozna krety z mlekiem juz jestem zielony  A niby dlaczego niemozna z mlekiem ?? nawet 0.5% tłuszczu ??
nie chodzi tutaj o tłuszcz tylko o cukier(laktoze) ktora sie znajduje w mleku, i ona moze spowalniaa wchłanianie kreatyny(czytalem to kiesys w jakimś artykule, niestety juz nie pamiętam jakim:/)

Cie?ko bedzie nic nie jesa 3o min po wzieciu kreatyny bo przecież chodze do szkoły....  bede musiał wstawaa 3 min wczesniej...
widocznie nie masz innego wyjsaia, ja tez musze wcześnie wstać, ale na szczęście juz za pare dni kończę cykl :

10

Czyli powinno sie również ograniczaa spożycie mleka podczas cylku kreatyny? I jaka kreatynę brałes i jakie efekty?

11

kreatyna witalmaxa, narazie 15 kg na ławce i 2 cm w lapie a wagi nie wiem bo nie mam a mleka nie powiniennes pić po kreatynie bezposrednio, później juz chyba możesz

12

Mam jeszcze jedno pytanko. Jednak kupuje sobie kreatynę 125 OLIMPU 3 kapsułek. Jak rozłoże sobie po 10g 3x w tygodniu (dni treningowe) i 5g 4x w tygodniu to zostanie mi 6 kapsułek na pierwsze 5 dni fazy nasycenia. I tu moje Czy mogę sobie np tak rozło?ya:
1 dzien - 15 k.
2 dzien - 15 k.
3 dzien - 12 k.
4 dzien - 1 k.
5 dzien - 8 k.

Czy nie wp3ynie mi to mocno na efekty, czy może lepiej kupić ta 4 k żeby mi starczy3o na pe3na fazę nasyceniaż Dodam, że już brałem raz kreatyne...