1

Temat: Prosze o pomoc

Witam. Panowie mam do Was pytanie. Trenuje pilke nozna w juniorach, mam 15 lat. Wraz z kumplem chcemy kupić jakas odzywke, aby przybrać troche na masie. chcielibyśmy coś w miarę skutecznego i bezpiecznego!

z gory dziekuje i czekam na szybkie ,dobre odpowiedzi!

2

Odp: Prosze o pomoc

dużo jedz, jedz i jeszcze raz jedz Odzywki są ci zbedne.

3

Tak,ale trenuje pilke nozna ,wiadomo sport w którym dużo sie biega ,co wiecej mamy treningi 4 razy w tyg. Wszystko spalamy...

jemu duzo,nawet za dużo i efekty marne

4

ja bym Ci poleci jakis, chodziazby lajtowy trening i wtedy dopiero sobie pomyslisz o odzywkach, a na jakiej pozycji grasz?

5

Wiesz, nigdy nie widziałem zmasowanego pilkarza.
Wszyscy to szczupaki.
Wiec sie zastanow, chcesz przytyć i stracic kondycje, czy latac po boisku jak orzel

6

to jedz wiecej!!! jesteś za młody na odzywki chyba ze chcesz skończyć w szpitalu...

ewentualnie mogę ci polecić gainer albo carbo

zapytaj o to w sklepie dla spoortowcow

7

heh jest troche w tym racji,ale nam chodzi nie o to ,zeby byc jakimiś koksami tylko nabrać troche masy i sily! i to wszystko...

co do pozycji to na obronie 8)

8

powiem krotko 15lat na odrzywki zdecydowanie zawczesnie !! jedz wiecej uluz dietę i zacznij trening na siłce !!!!!!!!!1

9

powiem krotko 15lat na odrzywki zdecydowanie zawczesnie !! jedz wiecej uluz dietę i zacznij trening na siłce !!!!!!!!!1

Jedzenie odapada, nie raz probowalem. Codzienne treningi wszystko spalaja, chocbysmy nie wiem ile jedli...

Ja rozumiem, ze na odzywki za wczesnie, ale napewno znalazłoby sie coś dla sportowców Z treningiem na siłce również ciezko, brak czasu. Mamy troche amatorskiego sprzętu w domu, jednakże on sam niestety nie wystarcza...

10

nic sie nie znajdzie dla sportowców :roll: ?

11

to zalezy o co ci chodzi !! dla sportowców są roznego rodzaju napoje energetyczne, batonu białkowe itp.
ty i twoi znajomi chcecie przybrać na masie ale nie macie świadomości jak to bedzie działać !! Otoz gainer ma to do siebie ze strasznie syci w sporcie takim jak pilka nozna ważne jest zeby miec kondycje a jak zapodasz coś na bazie dużych ilosci bialka to przyjdzie ci duza ilość tluszczu, i brak chceci biegania za pilka.
Skoncentrujcie sie lepiej na odpowiednio zbilansowanej diecie + dużo sportów nie koniecznie siłowych (bieganie, plywanie, ogólnie zdrowy tryb zycia)

12

w sumie jeśli grasz w pile i zakupisz gainera to i tak predzej czy później go spalisz.
Szkoda twojej kasy zainwestuj lepiej w jedzenie

13

W jedzenie...juz nie wiem ile musze zjeść ,zebym przybierał na masie...

Panowie moze jakas dietażJestem zielony w tej sprawie...

14

No i wszystko sie wyjasnilo.
Ty poprostu nie wiesz co jeść Twierdzisz, ze jesz, ale pwenie nie to co trzeba

15

heh pisząc jemy ,mamy na mysli ,ze jemy dużo to co tatus,mamusia ugotuje 8)

16

Czytam te posty i jestem w szoku . Spotykam sie z tak malym stanem wiedzy wśród ludzi uczestniczacych w forum ze az ciezko mi sie z tym pogodzić . Nie martw sie jestem tu po to zeby ci pomoc. Normalne ze twój organizm jest w stanie ciągłego wzrostu produkuje wciąż duza ilość hormonów i mieli wszytsko jak trzeba. Trenujesz pilke nozna i dobrze zostań przy ty na razie nie rozdrabniaj sie na inne sporty jeśli chcesz byc dobry akurat w tym . Nigdy w zyciu nie wierz w takie bzdury jak ta ze wyladujesz w szpitalu po zjedzeniu odzywki.
Ok tyle tytułem wstępu . Jezlei chodzi o moje zdanie to w zupełności wystarczy ci gainer z duza ilością kalorii , na bank nie przytyjesz od niego a zamiast tego zyskasz na bank dużo sily i energii potrzebne do efektywnego treningu i regeneracji mlodego ale tez majacego prawo zmęczyć sie organizmu.

17

Chcesz miec energie przed treningiem? Zjedz sobie godzinkę przed miseczkę ryżu z jakimś dobrym sosem, albo makaron.

Po treningu zjedz sobie jakiegoś batonika a jak wrócisz do domu to najedz sie miesem. Nie pobudzasz miesni do zbyt dużego wysiłku w porownaniu do pracy na ciężarach ale mimo wszystko trening jest treningiem. Mysle ze odzywianie takie jak nasze w trakcie treningów możesz zastosowac. Na pewno nie zaszkodzi a mysle ze nawet pomoze. Druga sprawa ze zapewne jesteś ektomorfikiem i nawet do końca o tym nie wiesz big_smile Raczej rzadko sie zdarza ze usilnie sie starając nie możesz przytyć jeżeli nie jesteś ekto. jeżeli sie mylę to mnie poprawcie bo moja wiedza w tym sporcie dopiero sie zaczyna rozwijac.

18

ja proponuje jakieś dextro po treningu